Blog header image

DE Didi Reis: Morgen weer een gehooronderzoek

Morgen moet Didi weer naar Kentalis... Word weer haar gehoor onderzocht... spannend!

Toen Didi nog een kleine Didi was... heel erg klein.. met een pamper die haar veel te groot was ... kreeg ze haar eerste gehooronderzoek... het onderzoek dat alle kleine kindjes krijgen... helaas was de status hiervan: Gezakt.
Een week later herhaalde ze het onderzoek en wederom kwam ze niet door de test heen.

Een periode van testen brak aan.. deze testen werden uitgevoerd in het Audiologisch centrum van het Radboud.
Ze kreeg hier een zogenaamd Bera onderzoek... helaas wilde Didi niets op haar hoofd .. en al helemaal niet slapen tijdens de test.. dus hebben ze haar op de ouderwetse manier getest... hieruit kwam naar voren dat haar gehoor voldoende was maar uitgebreide test resultaten hadden ze dus niet..Maar voor nu voldoende en we konden weer naar huis.. hoe en wat verder werd niet over gesproken en ook verdere informatie kregen we niet.
Nu vraag ik mij wel af hoe secuur zo'n ouderwets onderzoek eigenlijk is.. ze zijn natuurlijk niet voor niks over gegaan op modernere methodes....

Nu een paar jaar later lopen we dus bij Kentalis i.v.m een "ernstige taal" achterstand.
Na het logopedische onderzoek werd er ook een gehoor onderzoek uitgevoerd.... pfff spannend.. zou ze dan eindelijk slagen voor de test?  helaas weer gezakt... Voor haar spraak problemen hoeft ze niet meer terug te komen.. daar kunnen we de weg die we ingegaan zijn met logopedie en veel oefenen blijven volgen. 

Morgen moeten we dus wel terug voor het gehoor.... krijgt ze een uitgebreider onderzoek die ruim anderhalf uur kan duren.
Ik hoop zo voor haar dat daaruit blijkt dat haar gehoor voldoende is en dat haar spraak problemen niet samenhangen met ook nog eventuele gehoor problemen.  En als er eventueel een gehoor probleem zou zijn hoe kunnen we haar hier bij gaan helpen...weer even spannend..... 

wordt vervolgt...... 

7 jaar geleden

Spannend!! Heel veel sterkte!

7 jaar geleden

Succes ! Ik hoop dat het gaat lukken!

7 jaar geleden

Spannende dag morgen. Hopelijk is haar gehoor nu wel goed. Dan heb je natuurlijk nog geen oplossing voor haar spraakproblemen, maar wie weet lost dat zichzelf nog op... Succes morgen!