Snap
  • Kind

De Didi Reis: Gesprek op de basisschool

Met toch wel de aanwezige zenuwen gingen we in gesprek met de juf... gelukkig was manlief erbij...

Op de een of andere manier heb ik al snel de zenuwen... als dingen anders gaan dan verwacht schiet mijn stres niveau omhoog... wanneer er gesprekken zijn over onze mooie meiden schiet mijn stress niveau al snel naar 110 % zo ook deze keer.

Didi gaat nu al enige tijd naar de basisschool en het is dan normaal dat je na ongeveer 6 weken een gesprek heb  over hoe het begin is gegaan en of er nog dingen opgevallen zijn. 
Ook wij werden deze vrijdag middag verwacht.

De juf begon het gesprek met de vraag hoe Didi uit school komt: Dat gaat eigenlijk altijd goed.. als je aan Didi vraagt hoe het vandaag op school was antwoord ze eigenlijk altijd dat het heel leuk was.... maar ook dat ze dingen niet mocht van de juf. 
De juf legt uit dat Didi soms dingen kiest die op dat moment niet kunnen en dat ze dat soms lastig vind.
Maar dat dat gelukkig al weer stukken beter gaat. 

De juf geeft aan dat de spraak van Didi achter loopt... tjha dat wisten wij natuurlijk al.... en of wij er al wat aan doen?
Hmm ja... heb je de papieren die wij allemaal gegeven hebben niet gelezen? even slaat mijn moeder gevoel op tilt.
Iedere maandag haal ik haar eerder op van school om naar logopedie te gaan... maar dan is de andere juf er... hmmm is er geen overdracht... ik besluit het maar even los te laten... het loopt vast vanzelf los.... 

Over het algemeen gaat het gelukkig goed op school met Didi... na het akkefietje in de klas met het spugen...is er eigenlijk niks geks meer voorgekomen... ze doet goed mee in de les... en is erg leer en nieuws gierig...
Soms vinden de andere kindjes haar lastig te verstaan.... Dit is dan voor Didi en de andere kindjes wel even lastig.... gelukkig komen de  andere kinderen dan even naar de juf om te vragen of de juf kan helpen..
Gelukkig maar want dat scheelt een hoop frustratie.. 

 Al met al dus een positief gesprek.. ik hoop dat bij Didi snel het lichtje op gebied van spraak gaat branden zodat daar geen belemmeringen meer in zijn..... Het blijft vooral dus even afwachten allemaal. 

8 jaar geleden

Wat slordig van de juf! ik hoop voor jullie dat Didi zich goed blijft ontwikkelen en steeds een beetje meer mee kan komen met de klas.

8 jaar geleden

Fijn dat het toch positief was! Ik heb vaker gehoord dat dosiers niet goed gelezen worden op school.... Is toch sonde. Hoe dan ook Didi doet zeker haar best en daar mag je trosts op zijn! :)