Terug
Blog header image

De Didi Reis: en dan krijgt je de DIAGNOSE!

En daar zit ik dan samen met Manlief in de wachtkamer, de zenuwen gieren door mijn lijf. vandaag krijgen wij de diagnose van Didi......
mamavanquentin
7 jaar geleden

Wat een lieverd en wat een power ouders zijn jullie! Ik ga jullie reis volgen. Liefs!

peetje80
7 jaar geleden

En daar sta je dan inderdaad met je goede gedrag. Zo jammer dat ze op die leeftijd nog niks doen terwijl het soms wel wenselijk is. Ik ga jullie reis (nou ja eigenlijk didi haar reis) volgen.

anoniem2017
7 jaar geleden

Adhd. Ach, lekker druk, onbevangen, soms onbezouwen, open minded. Beetje chaotisch, iets langer volhouden dan 5 minuten is lastig, behalve als ze het intressant vinden. Nadeel, ze hebben het zo druk in hun hoofd. Tip bied regelmaat. Desnoots met een bord. Drukke andere maanden, maak een afstreep kalender, duidelijk met waar ze wanneer bij wie zijn. Zodat ze duidelijkheid heeft. Tv, ipad geeft rust. Hier geen cola en geen chocomel ( of nesquik met erg veel melk). Ik heb een 7 jarige met adhd, altijd geweten dat hij drukker was, vorig jaar met 6 jaar de diagnose gehad. Wij hebben medicatie gekregen voor hem, aangezien hij zijn werk niet af had in de klas, maar wel iedere poes op t schoolplein had gezien. Nu is het met die medicatie ook een hele zoektocht. Eerst te ligt, daarna te zwaar, daarna goed voor school, maar ik kan niet wennen aan dat hele rustige van hem. Dus nu in het weekeinde en vakanties niks. Probeer regelmaat en vaste dingen aan te houden. Is er iets waar je naartoe gaat en je weet het van te voren vertel het van te voren en herhaal dit. Omdat die hoofdjes zo vol zitten komt het meestal bij de 8 ste keer pas aan. Maar wat ik vooral mee wil geven, kijk wat voor moois en liefs ze allemaal doen, dat drukke en die concentratie zijn maar 2 dingen. Sommige zien alleen die punten en dat is jammer. Succes voor je meisje en ook voor jullie. Wij kwamen erachter aangezien papa het zelf heeft en die zichzelf herkende. ( heb je andere blogs niet gelezen, ga nu weer lego en met mijn druktebol).

Anoniem
7 jaar geleden

Ze is gewoon een mooi bijzonder meisje! Maar wel fijn om te weten wat er is en ze de juiste begeleiding kan krijgen op haar reis!

Anoniem
7 jaar geleden

Lekker trots zijn op je meisje! Ze is een heerlijk kind! Xxx

Anoniem
7 jaar geleden

Gewoon super trots zijn op jullie meid en heel veel liefde geven. Komt wel goed met jullie gezin. Ik heb wel een vraag wat is VVE? Groeten miranda

anoniem2017
7 jaar geleden

Vve is waarschijnlijk, vervroegde, voorschoolse educatie .

missdoom
7 jaar geleden

Hoi hoi Ja is inderdaad vroeg en voorschoolse indicatie :) houd eigenlijk niet meer in dan dat Didi vier dagdelen naar de peuterspeelzaal ging. Dit is dan een gesubsidieerde plek vanuit de gemeente, al is het vanaf vorig jaar inkomens afhankelijk geworden.

Anoniem
7 jaar geleden

Hoi lieve lieve ouders, Ik wilde even zeggen dat visolie heel fijn kan helpen bij adhd gaf mij flink rust

Anoniem
7 jaar geleden

De symptomen klinken anders ooke g als dyslexie. Dit word veroorzaakt door hoogbegaaftheid in de ene hersenhelft (de kant van creativiteit en visie) en een normale score op de andere hersenhelft (het taalkundig gebied). Door dit verschil gaat het soms mis en is concentratie ook lastig. Als je dit zou willen bekijken zou ik naar ZieZei instituut gaan, is eeg goed. Als het echt ADHD is zou ik een ergotherapie kliniek zoeken met specialisatie voor kinderen. In Brabant (veghel) zit 'ergotherapie de Oplossing'. Zij zullen ook goede collega therapeuten elders in het land weten. Zij kunnen handvaten die specifiek bij je kind en het gezin passen. Want een diagnose heb je niets aan als je geen werkbare methode hebt. Overigens was een oppaskindje van mij gediagnostiseerd met adhd maar nadat hij geen brood en melkproducten meer gebruikt is het over. En ja, dit was in een officiele kliniek. Dus wees ook kritisch want labelen doen ze gemakkelijk en je wilt je kind niet zijn hele leven met een verkeerd label hebben lopen. Als er vragen zijn dan hoor ik het graag.

Anoniem
7 jaar geleden

Hallo Ik lees u verhaal en het is zo herkenbaar!! Ook ons zoontje van 3 blijkt hoogbegaafd te zijn en lees veel raakvlakken! Alleen is hij juist ontzettend sterk in zijn taal hij praat met woorden die niet bij een kind van 3 passen en ook hij is getest bij ons kwam er autistische kenmerken naar voren. En ook ons zoontje is heel erg vrij en open naar andere mensen en is prematuur geboren met 35 weken. Wij zitten nu in een traject vanuit yorneo waar hij geholpen wordt met bepaalde vaardigheden want doordat hij hoogbegaafd is vind hij het sociale emotionele stuk lastig daar krijgt hij en wij nu ondersteuning en begeleiding in. Als je verder met me erover wilt praten en verhalen uitwisselen dan mag je altijd mailen.

Mamavansenl
7 jaar geleden

Heel herkenbaar! Onze dochter Senna heeft vorige maand bij karakter in Nijmegen ook de diagnose ADHD gekregen. Nu het traject in. Heel veel.succes!!!!

Anoniem
7 jaar geleden

Mijn zoontje had ook een forse taalachterstand vanwege medische problemen. Daardoor heeft hij sinds hij 2,5 jaar is ook een VVE-indicatie en gaat hij vier dagdelen naar de psz. Dit helpt hem vooral omdat hij daar volop kan communiceren op zijn niveau met leeftijdsgenootjes. Maar als je echt wil dat je dochter grote stappen maakt op taalgebied adviseer ik je wel echt om ook logopedie erbij te doen. Mijn zoontje heeft een jaar 2x per week een uurtje logepedie gehad en daar zoveel van geleerd dat hij nu op gebied van taalbegrip en zinsbouw ruim voorloopt voor zn leeftijd. Qua uitspraak moet hij nog stappen maken, dus daarom gaan we nu nog 1x per week. Logopedie helpt echt om je kind vanaf de basis de taal te leren opbouwen, dus mijn zoon begon echt met geluidjes maken en gekke bekjen trekken enz. Dit gebeurd bij vve niet, dat programma is eigenlijk meer bedoeld voor allochtone kindjes die thuis te weinig Nederlands spreken. Dus meer gericht op puur woordjes leren. Vaak is het probleem bij taalachterstand bij autochtone kinderen van totaal andere aard, en moet dus ook anders aangepakt worden. Goed kunnen praten en taal begrijpen is heel erg belangrijk om op andere vlakken ook goed te kunnen functioneren. Het gedrag van mijn zoontje is enorm verbeterd. Veel minder driftbuien en hij durft meer zelf en is ook assertiever geworden, allemaal omdat hij duidelijk kan maken wat hij wil en niet machteloos alles maar over zich heen moet laten komen. Ik wens je succes met je meisje. Met ouders die haar steunen komt ze er zeker weten!

Anoniem
7 jaar geleden

sorry dat ik het zeg maar waar heb je die informatie van dyslexie vandaan want daar klopt volgens mij helemaal niets van. Zo werken de hersenen namelijk helemaal niet. Er bestaat geen creatief hersenhelft. Die gedachte is echt heel erg ouderwets. Bij neurologie hebben ze het eigenlijk ook alleen nog maar over de 4 kwabben ( en de losse gebiedjes die ze al hebben ontdekt zoals oa gebied van Broca) en nooit meer over 2 hersenhelften. De hersenen opereren niet als 2 lossen hersenhelften met 2 losse functies. Verder weten wetenschappers ook nog helemaal niet zeker wat de oorzaak is van dyslexie of waar het weg komt. Wel zijn er ideeën over waar dyslexie weg komt waarbij 1 idee het meeste ondersteunt word. Maar deze 'oorzaak' die jij hebt genoemd hebben mijn universitair hoogleraren nog nooit genoemd als mogelijke oorzaak.

Inekevh
7 jaar geleden

Heftig! Maar het blijft een schat van een meisje !

Mamvanshelby
7 jaar geleden

Ach het is gewoon een heerlijke meid!

Blog header image

Stap voor stap, van proberen kan je leren

“Van proberen, kan je leren” roepen beide schoolgaande kinderen hier. Een mooie les van school voor een ieder van ons. Dat leren niet makkelijk is, weten we allemaal. Vooral als je perfectionistisch bent… kan dit best lastig zijn!

Senn kreeg Dessineo Characters, een tekentafel voor kinderen, van Jumbo Games. Echt iets voor onze Senn. Lekker kneuterig aan de eettafel bezig zijn, iets wat hij van kleins af aan al kon. Engelengeduld waar ik jaloers op ben. Hoewel hij nu ook vaak zo perfectionistisch wil zijn of bang is om te falen, dat het hem in de weg gaat zitten.

Als hij een idee heeft om te maken of een voorbeeld ziet denkt hij dit meteen goed te kunnen doen. Tja, dit werkt zo niet. Hoe kan je hier het beste mee om gaan he? Opvoed struggles. We blijven maar benoemen dat je van proberen kan leren, dat fouten maken mag (moet) en dat als hij hulp nodig heeft ons (of de juf) kan vragen.

Hoe leuk is dus deze tekentafel van Jumbo Games voor Senn. Erg goed voor zijn zelfvertrouwen! Stap voor stap maakt hij de mooiste creaties. Zelf zo trots en daarbij zoveel plezier. Regelmatig maakt hij de coolste personages als kleurplaat voor zijn broertjes.

Tekst gaat verder onder de foto.

TODO: Add alt to media
Zo makkelijk! 

Dessineo Characters is de opvolger van de “Dessineo leren tekenen”, die is geschikt vanaf 4 jaar. Dit is een mooie uitdaging vanaf 6 jaar. Het leuke is dat er meer dan 500 combinaties zijn te maken! Eindeloos variëren dus. Met een schuifknop bovenaan de tekentafel kan je de stappen zelf instellen.

De tekentafel is makkelijk in gebruik, je kan er gewoon een A4-papiertje op leggen en je eigen stiften/pennen gebruiken. Achterin de tekentafel zit een klep waar je de bijgeleverde stift en de sjablonen in kan bewaren, super handig en daardoor erg makkelijk op te ruimen en er weer bij te pakken.

Wij kunnen hem dus enorm aanraden! Ook een héle leuke cadeautip voor de komende (feest)maand! Je koopt hem hier.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Mamaplaats
2 weken geleden

Wat leuk!

Joann123
19 uur geleden

Heel leuk!

Blog header image

Leren tekenen met Dessineo Characters

Wij mochten het nieuwe tekenbord (Characters) van Dessineo uittesten. Nou en ik kan je zeggen, dat is echt zo’n grote hit geworden hier. 

Sinds ie hier ligt word ie bijna dagelijks gebruikt. Ze vinden het echt zo leuk om ‘eigen kleurplaten’ te maken. Met dit tekenbord kun je dus echt heel veel verschillende karakters tekenen. En je fantasie de vrije loop laten. Je hebt namelijk verschillende kaartjes waar de hoofden, buikjes, en benen op staan en deze kun je allemaal met elkaar matchen waardoor je hele grappige poppetjes kunt maken. 

Hoe werkt het?

Je legt de kaartjes op het bord, legt er een tekenblaadje op en dan zet je het 1e lampje aan. Zo kun je de eerste lijnen overhalen. Heb je dit gedaan dan zet je de lamp op stand 2 en krijg je meer lijntjes te zien die je kunt overtrekken. En bij de laatste stap kun je nog de details overtrekken. Zo leer je stap voor stap de tekening te maken.

In het donker

En wat het natuurlijk nog leuker maakt is dat je het het beste in het donker kan doen. Zo zie je het lampje en de lijnen extra goed. En de kinderen vinden het fantastisch! Is de kleurplaat klaar, dan vinden ze het dus helemaal leuk om hun eigen gemaakte kleurplaat in te kleuren. Hier zijn ze dan echt zo trots op. Zo leuk om te zien!

En meteen een goede tip voor sinterklaas 😉. Want het is niet alleen leuk, maar natuurlijk ook leerzaam en goed voor de motoriek! Je koopt hem hier. 

Toedeelssss.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
1 dag geleden

Bijna niemand heeft zijn hond in Nederland het is een dalmatiër namelijk

Blog header image

Zwangerschapsdonders

Eerlijk is eerlijk
Zwanger worden het lijkt voor iedereen zo vanzelf sprekend, als je 1 kindje hebt word er na 1,5 a 2 jaar gevraagd wanneer komt de 2de? Ook zo’n vanzelf sprekende vraag. Wij hebben ruim een jaar op de dag moeten wachten waarop de test eindelijk positief was en toen! Toen dacht ik alleen maar oh nee!, nu zit het erin en moet het er ook weer uit!! Tijdens een gesprek met mijn verloskundige toch wat dieper op de angst in gegaan. Ik was bang voor het onbekende, de pijn die niemand kan beschrijven, de tijd na de bevalling en het ziekenhuis. Tijdens de zwangerschap heb ik veel gelezen en opgezocht waaronder de echte waarheid en niet de roze wolk praatjes. Ja het kon me nog banger maken, maar mij heeft het helpen relativeren. Ook ben ik zwangerschapsyoga gaan doen dit raad ik iedereen aan! Wat heeft dit me door de bevalling heen geholpen. Yoga is echt niks voor mij en tijdens de eerste yoga les ben ik dan ook bijna in lachen uitgebarsten. Zat ik dan met onbekende vrouwen om me heen met mijn ogen dicht diep in te ademen en lang uit. Ik voelde de lach vanbinnen al kriebelen, stiekem heb ik even door mijn wimpers heen gegluurd of iedereen echt met haar ogen dicht zat. Ja iedereen zat zo, Okee diep in ademen en lang uit pfffff. Dat gevoel en stralen wat mensen altijd benoemen als ze zwanger zijn dat was ver te vinden bij mij. Ik schaamde me hiervoor maar aan de andere kant dacht ik, ik ben gewoon niet “insta” perfect. Die groeiende buik walgelijk! Het nadenken over wat ik wel en niet mocht eten bah bah! En dan heb ik het nog niet eens over hoeveel uur ik kon slapen! Werken eten slapen was mijn ritueel haha. Na een week of 25 begon ik pas met genieten, de kleine meid was beweeglijk en ik had energie. De groeiende buik werd nu een echte babybelly hierdoor durfde ik hem eindelijk echt te tonen maar die glow waar iedereen het altijd over heeft, die was echt stuk bij mij. Ik kwam er achter dat eigenlijk best veel vrouwen deze gevoelens hebben alleen word er nooit over gesproken.Rond week 28 voelde ik de kleine meid minder dan normaal jeeetje wat een twijfel krijg je dan en stress! Een extra check bij de verloskundige en door naar de ecg scan voor de bewegingen en hartslag. Uit de extra echo bleek dat ons kleine meisje niet zo klein was… ik ging het ziekenhuis uit met een doorverwijzing voor een bloedsuikertest, zwangerschapsdiabetes… oh my dat betekend 3 keer ja 3 keer in 3 uur tijd bloed af nemen en een mega zoet drankje op je nuchtere maag. Nou het bloedprikken dat is alle 3 de keren uitzonderlijk in 1 keer goed gegaan. Dat drankje? Als ik eraan denk draait mijn maag een extra rondje, zo zoet en zo veel niet een shot glaasje ofzo… nee echt 1,5 beker vol! Nou ja dat meisje in mijn buik die genoot er in ieder geval van, want ze was goed aan het dansen. Uitslag geen diabetes, maar wel extra groei echo’s (helemaal niet erg dat extra gluren).Bij de laatste groei echo het advies gekregen om bij 38weken te gaan inleiden. Huh wat error!!! Dat is over 4 weken!! Dit hele inleiden verhaal heb ik besproken met mijn eigen verloskundige en die was het er niet mee eens. Tja wat doe je dan.. door een gesprek aan te vragen met de gynaecoloog ben ik erachter gekomen dat mijn gevoel zei niet over die 40 weken heen. ik koos de midden weg van mijn eigen verloskundige en van de gynaecoloog in het ziekenhuis. Bij 38+3 voor de eerste keer gestript bij 39+1 nog een keer en wat bleek 1/2 cm ontsluiting! Dit gaat het worden, vannacht komt ze maar helaas ik werd de volgende ochtend na een goede nacht wakker met geen teken van een bevalling. Op deze dag een doorverwijzing gekregen om een afspraak te maken voor inleiden. Bij 39+4 nog een keer gestript maar helaas het mocht niet baten. Op 4-8-2022 mochten we om 5.30 uur bellen of mijn plekje nog vrij was. En dat was hij om 6.30 uur moesten wij ons melden op de afdeling van het geboorte zorgcentrum in Hoorn.