Snap
  • Kind
  • Gezond

De BMR-vaccinatie. Wat?

Wat moet je als ouder, als je niet weet of je wel of niet moet laten vaccineren, en het internet duizenden voors- en tegens aanbiedt?

Opeens lijkt niets belangrijker dan deze bijna onmogelijke beslissing. Niet dat Baby een broodje nodig heeft. Dat mijn jurk niet in de kapotte wasmachine kan, maar dat de oksels wel meuren naar oud zweet. Dat de huiskamer een veldslag lijkt te hebben geleden: het is een explosive van speelgoed. Een uitgebarste gebarste orkaan met lava gemaakt van V-tech beestjes en stapelblokken.

Ik ben geen geleerde. Niet als het gaat om natuurkunde: ik snap niet hoe cosmische snelheden gemeten worden. Ik kan geen ei bakken van shampoo en tandpasta door molecule slim met elkaar samen te laten smelten. Het is een wonder dat mijn lijf wist hoe ze zwanger moest worden, want ik had er geen appelmoes van kunnen maken.

En nu. Er wordt verwacht dat ik een goed-gebalanceerde beslissing maak over het lot van mijn zoontje. Dat ik weet wat goed voor hem is en wat absoluut niet. Vingers in het stopcontact? Slecht. Gepureerde peer? Goed.

Maar de BMR-vaccinatie?

Wat moet je, als je niet weet wat je moet? Ent onze overheid onze kinderen in uit bezorgdheid? Of uit een financieel oogpunt, namelijk het voorkomen van torenhoge ziekenhuisrekeningen voor ons nationale verzekeringspotje, zonder te letten op de tien procent op wie deze cocktail een erg ongunstige uitwerking heeft? Want wat gebeurt er met de kinderen die door deze vaccinatie reuma, epileptie en andere maagklachten hebben gekregen? Ik las verhalen over veertien-maanden-oude kindjes die van een gezond poppetje in een zonneloos lappending veranderden. Die niet meer goed konden lopen. Die jarenlang van ziekenhuisdrempel naar operatiekamer leefden. Kindjes die autistisch werden. Studies die niet gepubliceerd worden. Onderzoeken waar vraagtekens bij gezet wordt. Ouders die doodsbang waren. Moedergevoelens die weggeredeneerd werden.

Tot nu toe heeft Baby goed op de vorige vaccinaties reageerd. OK, die lange naald die met raketsnelheid in de kleine beentjes wordt geboord deed hem moord en brand gillen, en mijn maag tegen mijn schreeuwende moederhart aan botsen. Maar verder is Baby de blakende gezondheid zelve.

Is er een kans dat, als ik morgen die vaccinatie wel toesta, ik zijn Godsgeschenk van een gezondheid met een prikje de verdoemenis in help? Hoe kunnen we daarmee leven, als dat zou gebeuren?

Ik ben bang, doodsbang, en ik weet niet wat ik moet doen.

Ah. Behalve die boterham. Die moet ik nu toch wel smeren.

6 jaar geleden

Uiteindelijk ben ik heel benieuwd wat je hebt gedaan (ook al is je verhaal van ruim een jaar geleden ;-) ) over een maand zijn wij aan de beurt, wij lopen al 'achter' met vaccineren ivm de ziekenhuisopname van ons zoontje. Hij is nu 1 jaar en 1 maand en heeft vandaag de 11 maanden prik pas gehad... met 14 maanden zou hij de bmr krijgen, dat is al over een maand... ik twijfel zo hard. Het verhaal wat jij schrijft had ik zelf kunnen schrijven, vandaar mijn vraag wat heb jij uiteindelijk gedaan?

8 jaar geleden

Dunya heeft m ook gehad afgelopen woensdag. Ik heb haar alle vaccinaties laten geven, omdat ik vertrouwen heb in mijn huisartsen. Sterker nog: Mijn huisarts vertelde dat zij met haar dochter op dezelfde dag de BMR prik moest halen. Ze heeft wel wat last van haar arm, maar ze had natuurlijk twee prikken en ik weet niet welke prik ze in de zere arm heeft gehad. Maar dat is nog altijd beter dan dat ze ernstig ziek wordt met alle gevolgen van dien.

8 jaar geleden

Vorige week dinsdag heeft mijn zoontje ook de BMR vaccinatie gehad. ik heb van te voren wel aan de arts gevraagd omdat ik er ook vanalles over had gelezen. Zij vertelde mij dat dit allemaal onderzocht is en dat eruit is gekomen dat je er geen autisme van krijgt. Dat was voor mij de reden de vaccinatie gewoon te laten zetten samen met de Meg. C vaccinatie. Normaal gesproken had mijn zoontje altijd flinke koorts van de spuitjes maar tot op de dag van vandaag nergens last van! Succes met jou beslissing maken :-)

8 jaar geleden

Hier heel duidelijk voor alle vaccinaties gekozen. Ik wordt een beetje angstig van mensen die autisme als oorzaak van vaccinaties geven. Dit is al een hele tijd geleden ontkracht. Ik heb me ontzettend goed ingelezen. Daar komt bij dat ik in mijn directe omgeving mensen heb die hun kind zijn verloren door het niet geven van vaccinaties. Kerngezonde kinderen die puur door het niet vaccineren ziektes krijgen waar ze anders een stuk resistenter voor waren. Alle verhalen die ik ken waarbij het met vaccineren misging, bleek dat het kind al iets anders onder de leden had. Dit was bij de kinderen die ik kende, die overleden zijn absoluut niet het geval. Maak je keuze wijs.