Snap

De 9 prik

Vandaag was het voor velen zover. De vaccinatie voor 9 jarigen. Ook wel bekend als de 9 prik of de cola en sinas prik.

Vandaag was het voor velen zover. De vaccinatie voor 9 jarigen.
Ook wel bekend als de 9 prik of de cola en sinas prik.

Onze dochter moest er ook aan geloven.
Bij de laatste vaccinatie gaf ze geen kik. Was er helemaal niets aan de hand.
De laatste keer bloedprikken zo'n 3 jaar geleden gaf wel spanning maar toen ze werd geprikt was er geen traan te bekennen.

Maar nu, nu was alles anders. Ze zag er tegen op, vond het spannend, was bang dat ze zou huilen en dat klasgenoten dat zouden zien.
Dat is haar stukje. Het andere stuk dat anders was, het was massaal. Rijen vol met kinderen die werden ingeënt.

En daar, daar zat nou net het probleem. Ons meisje is namelijk hooggevoelig. Ze pikt emoties van anderen op. Dus had ze niet alleen te kampen met haar eigen angst maar ook met de angst en spanning van al die andere kinderen die daar stonden te wachten op hun prik.
Daar had ik al rekening mee gehouden en dus stonden we als een van de eersten te wachten en was ze als 5e aan de beurt.

Maar mijn meisje raakte helemaal over haar toeren. Gelukkig namen ze de kinderen die heel bang waren apart. Die werden in een kamertje geprikt zonder al die andere kinderen die naar ze staan te staren. Zo werd ook mijn meisje naar dat kamertje begeleid, mocht ze bij mama op schoot. En mama mocht, nee moest haar heel stevig vast houden terwijl ons meisje flink tegenstribbelde.  Ik zag in beide armen naalden verdwijnen en toen was het klaar. Ze moest helemaal kalmeren maar dat lukte.

De prik zelf viel mee maar alle spanning eromheen absoluut niet.
Denk dat we het bij de jongste maar anders gaan doen. Laat die de prik maar in alle rust op het cb krijgen. Heeft ze tenminste alleen te dealen met haar eigen emoties.
Zo leer je iedere keer weer bij....

9 jaar geleden

@Nahsuusje, ikzelf weet er echt niets van, misschien hadden ze dat niet toen ik 9 was, dat denk ik tenminste. Ikzelf vind prikken ook maar niets dus lijkt me dat ik het dan wel had onthouden. Onze meid was gisteravond heel blij dat ze nu van die prikken af is. Ze weet al heel lang dat ze nog een prik zou krijgen als ze 9 zou zijn dus nu vooral opluchting. Ikzelf heb ook de stress en spanning opgepikt die daar hing. Was ontzettend moe toen ik thuis kwam. had echt even tijd nodig om bij te komen.

9 jaar geleden

@Braamn, misschien voor jullie dan ook een idee om te kijken of ze gewoon op het cb geprikt kan worden? Ik heb mijn lesje nu wel geleerd en de jongste gaat niet naar een massa vaccinatie.

9 jaar geleden

trauma aan overgehouden zelf, nu ik dit lees verschijnt er een beeld van mij van vroeger in de sportzaal vol kinderen en vol tafels met prikken..denk dat ik het zo ook niet zou willen voor ons kind als ze er vooraf al zoveel last van heeft. voor niemand prettig vooral omdat je kind al zo bewust van alles is. hoop dat ze er nu een beetje overheen is (en jij ook)?

9 jaar geleden

Sneu en herkenbaar. Mijn oudste is ook erg gevoelig,pikt als een spons de gevoelens van andere mensen op, dus ik vrees dat zij ook ongeveer gelijk zou reageren. Gelukkig duurt het bij haar nog een jaar of 3.