Snap
  • Kind
  • ehbo
  • sponsored
  • #hansaplasteerstehulpset
  • #hansaplasttravel

Dat struikelen over wifi hebben ze van mij

Deze blog is geschreven in samenwerking met Hansaplast

Heerlijk vind ik het, om bepaalde aspecten van mijn kids terug te zien waarin ik mijzelf herken of juist hun papa. Ik plaag hem wel eens dat de meiden alles van hem hebben. Althans het driftige en dat hebben ze vast van hem. Deed ik nooit. Grapje natuurlijk. Wat mijn kids wel van mij hebben is het struikelen over wifi. Wifi is onze rode draad in het leven en zelfs dan kunnen we er nog over struikelen. We vallen hier dus met regelmaat over lucht. Jup ik ook. Hoewel het mij de afgelopen tijd vrij redelijk af gaat. Keihard afkloppen nu! De laatste keer viel ik over mijn broekpijpen. Ja. Echt!

Mijn kids hebben dit “struikelpuntje” van mij geërfd. Er gaat geen dag voorbij dat wij niet meerdere keren per dag kusjes moeten uitdelen op de gestoten of gevallen wondjes. Ondanks dat kusjes natuurlijk een magische werking hebben, zijn er bepaalde momenten dat alleen een kusje niet gaat helpen. En precies daar komt Hansaplast om de hoek kijken. Wij mogen sinds kort gebruik maken van de Hansaplast EHBO kit. Verpakt in een te gek reistasje. Eentje die je dus mee kunt nemen, whereever that may be. De speeltuin, uit eten, boodschappen doen, op vakantie of nog fijner: Laat het reistasje in de auto. Zo heb je altijd wondgenezing bij de hand. Zeker met kids is dit geen overbodige luxe.

Ik zorg eigenlijk altijd wel dat ik iets van pleisters mee heb zodra ik de deur achter mij dicht trek. Het maakt niet uit hoe lang of kort ik weg ben. Je zult ze maar nodig hebben op het moment dat je ze juist niet bij je hebt. Dit is ons één keer gebeurt. De oudste blijft net zo lang jeuken aan muggenbultjes tot ze helemaal open zijn. Met als gevolg – een bloedwondje. Sta je dan... Vaak zorg ik ook dat ik zetpillen mee heb, paracetamol en Ibuprofen. Je weet maar nooit.

Het eerste hulp reissetje zit in een tof tasje. In het tasje vind je 3 verschillend producten om de wond te verzorgen. Of het nou een sneetje in je vinger is of een schaafwond dit soort wonden kun je in de meeste gevallen thuis makkelijk behandelen. In mijn verhaal nemen we mijn middelste dochter haar 2 geschaafde knietjes even als voorbeeld. Één op iedere knie en niet eens van dezelfde val. Snap je?

In het reissetje vind je:

– Wondspray

– Sensitive pleisters

– Wondhelende zalf

Want: wist je dat een goede wondgenezing bestaat uit 3 stappen? Reinig, bescherm en genees. Om infecties te voorkomen is een schone en gereinigde wond de eerste stap naar genezing. Daar helpt de wondspray je bij. Je reinigt de wond van onder ander bacteriën en vuil om infecties te voorkomen. Hoe vaak vergeet jij deze stap? En ik? Eerlijk is eerlijk, als de meisjes zijn gevallen, zichzelf hebben gestoten of noem het maar op, dan krijgen ze (mits ze dit zelf niet willen) een pleister. Vaker kiezen ze ervoor om met een kusje genoegen te nemen. Want: Pleisters eraf halen is geen feestje!

Dat brengt mij automatisch bij stap 2 van de wondgenezing, bescherm! En beschermen doe je door de wond niet bloot te stellen aan vuil en bacteriën. Kortom, een pleister. In het reis setje zit een doosje Hansaplast Sensitive pleisters. Een betere benaming zou zijn, kindvriendelijke pleisters. De dames, of in dit geval degene met de schaafwondjes vond ineens pleisters niet zo vervelend meer. Ze zijn namelijk pijnloos te verwijderen!

En de derde stap in het 3 stappen plan – Genees! Hier komt de wondhelende zalf je te hulp schieten. Deze zalf kun je op de wondjes smeren tot deze volledig is genezen. Een ultieme musthave in een gezin als je het mij vraagt. EN het vermindert de kans op littekens. Oh de zalf prikt niet, dat is een nuttige toevoeging van dochterlief en haar schaafwondjes.

Je kunt je wellicht enigszins voorstellen dat wij niet meer vertrekken zonder dit reis tasje en het fijne 3 stappen plan voor de optimale wondgenezing. We kunnen hier weer naar hartenlust struikelen over wifi!