Snap

Dat is nou broederliefde

Deze blog omschrijft een moment van echte broeder. en. zuster liefde.

Ik kan mij die dag nog heel goed herinneren. Meer dan 15 jaar geleden stond ik tegenover een jongen die mij meende te moeten "plagen" Gelukkig was mijn dappere grote broer in de buurt. 

"Als je daar nu niet meteen mee ophoudt, zwaait er wat!" Waarop mijn plager zich omdraaide en zich op mijn broer richte. "Wat wou jij er dan tegen doen?" Mijn plager verwachte niet dat ik met volle kracht tegen zijn kont zou schoppen. "Ik had niet gezegd dat ik iets zou doen!" Was het laatste wat mijn broer nog hoefde te zeggen. 

Deze herinnering gaat nu door mijn hoofd als ik mijn zoon en dochter nu zie. 

Mijn dochter ligt lekker zorgeloos op de grond te spelen als ik de ruimte binnen loop. Mijn zoon daaraantegen, is minder zorgeloos. 

Hij is druk bezig een klein kindje aan zijn armpjes bij zijn kleine zus weg te trekken. Het kindje maakte de grote fout te dicht bij haar in de buurt te willen komen en dit zag grote broer dan ook niet zitten.

Ik wist dat ik mijn zoon moest corrigeren en dat heb ik ook zeker gedaan. Maar ik kon het ook niet laten hem te prijzen dat hij zijn zus beschermde.

8 jaar geleden

Ik heb soms het idee dat hij zijn zusje liever vindt dan ons. :)

8 jaar geleden

Stiekem idd toch erg leuk om te zien dat hij zijn zus zo beschermt!