Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Consultatiebureau, here we come!

Vandaag was het zover. Mijn bijna-kleuter mag (of moet) naar het consultatiebureau. Voor een ogentest en een prik....

Wist je dat de gemiddelde lengte voor een 4-jarige 104 centimenter is? Tenminste, volgens de World Health Organization. Over een goede 1,5 maand is mijn bijna-kleuter, geen bijna-kleuter meer, maar een echte kleuter. Dan vieren we zijn vierde verjaardag!

Vandaag stond er een bezoekje aan het consultatiebureau op het programma. Nu weet ik uit ervaring dat het cb niet altijd de beste vriend van een mama (of papa) is. Er gaan veel negatieve verhalen over het cb de ronde. Ik kan daar ook aan mee doen hoor. Maar ik wil het nu eens van de andere kant belichten. Op een paar kleine frustraties na, heb ik echt alleen maar positieve ervaringen met het cb. Vooral de wijkverpleegkundigen krijgen van mij een dikke duim. Ze volgen de algemene richtlijnen, maar ze kijken verder. Ze kijken naar het kind, verplaatsen zich in het kind en laten het kind zijn eigen lijn volgen. Niets geen gedoe. En daar hou ik van.

Van de week had ik mijn bijna-kleuter voorbereid op zijn bezoek aan het cb. Ik vertelde hem dat ze hem gaan meten, wegen, een ogentest gaan doen en hem gaan vragen hoe het met hem gaat. Oh en tussen neus en lippen door deelde ik hem mede dat hij ook een prik kreeg. Hij keek me aan, haalde zijn schouders op en dat was het. Vanmorgen liep hij trots het cb binnen, een echte stoere vent. En waar veel kinderen dichtklappen als ze verplicht iets moeten doen (heeft mijn bijna-kleuter ook vaak last van), deed hij vandaag precies wat hem werd gevraagd. Hij gedroeg zich voorbeeldig. En ik hoef vast niet uit te leggen dat dat mij enorm trots maakte.

Netjes stapelde hij de blokjes op zoals hem weg gevraagd, tekende hij een streep, rondje en een kruis. Hij gaf heel netjes antwoord op de gestelde vragen. Hij voelde zich zo groot. De ogentest deed hij perfect. Al was hij zelf een beetje teleurgesteld dat hij de bijna onderste regel niet goed kon zien. Uhm schatje, jij staat verder weg als mama en zelfs mama kan het niet zien. En toen kwam-ie: de prik. En er kwam niets. Helemaal niets. Geen spiertje vertrok hij. Hij keek er naar en dat was het. De Garfield pleister werd blij ontvangen. Bij het weggaan voelde ik me enorm trots. Wat heeft mijn kanjer het goed gedaan. Maar stiekem vind ik het ook wel een beetje jammer hoor. Gelukkig heb ik mijn kleine diva nog. Over een paar maanden ben ik terug, op het cb!

Enne, nog even terugkomend op de gemiddelde lengte van een kleuter. Mijn nog-net-niet-helemaal-kleuter is lang. Dat wist ik. Maar met zijn 108,5 centimeter is dat ook echt bevestigd. En 17,5 kilo schoon aan de haak. Heerlijk ventje!

8 jaar geleden

van mijn moeder heb ik dat geleerd. Het is belangrijk dat je zelf rustig word. Jouw onrust geef je door aan je kindje- baby. Zet muziek op...zing even voor je kindje...dans met baby in je handen .... en je zult zien dat het echt helpt.. je wordt boos...onrustig..ongeduldig en het kind voelt dat... als er niets iets ergs aan de hand is... meestal baby's zijn kern gezond... probeer het en ik zal fijn vinden om te lezen dat gelukt is... Als je jong bent wil je niet naar je moeder luisteren...jonge mensen denken "dat ze alles zelf beter weten" vaak was ik ook zo.... gelukkig van tijd tot tijd heb ik wel geluisterd....maar wat nog belangrijker is nu mijn moeder er niet is ..herinner ik me alles ...alle wijsheden die ze me heeft doorgegeven ..dank God hiervoor... Jullie hebben meer vertrouwen in de computer dan in je moeder... vergeet het niet ...ze heeft jou/jullie groot gebracht.

8 jaar geleden

Die ogen test hahah. Maar goed dat je het van te voren weet en dat je ze erop kunt voorbereiden en kunt oefenen ;-)