Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Consultatiebureau bezoek

Ik denk dat, dat ook meteen de laatste keer consultatiebureau wordt, want heb er echt geen vertrouwen in.

Vandaag waren we weer uitgenodigd bij het consultatiebureau. Dus om half vijf richting het bureau. Daar aangekomen luisterde mijn lieve meid heel erg goed. Zonder probleem om de weegschaal en zonder probleem haar lengte opmeten. Ze vond het zelfs leuk om te laten doen. Dat is de vorige keren anders geweest toen ze nog kleiner was en in de weegschaal moest en om de meettafel. Daarna lekker spelen totdat we aan de beurt waren. Iets waar ik nog steeds niet over uit kan is dat je een afspraak hebt voor 16.30 uur je om 16.45 uur eindelijk aan de beurt bent (als je mazzel hebt, meestal duurt het nog langer). Binnen wij de wijkverpleegkundige was het voor mijn meisje ook niet erg. Ze moest laten zien dat ze een toren kon maken met blokjes. Eerst met de ene hand en daarna met de andere. Ze was lekker veel aan het kletsen, dus werd er een complimentje gegeven aan haar dat ze al zo goed kon praten en veel woordjes wist.

Dus alles helemaal goed, totdat ze naar haar ogen gingen kijken. Er was iets niet helemaal goed mee, maar wat kon ik er niet uit opmaken. Ze loenste tijdens het kijken naar  het lampje met een oog. Tja het is kwart voor vijf! Kinderen beginnen dan moe te worden... nu wilde ze dat wij over 2 maanden terug komen om de voortgang te bekijken. Doen we, meteen een datum afgesproken en in de ochtend zodat mijn meisje niet erg moe is en dus ook goed de test zal doorstaan. Wat wel fijn is van dit extra bezoek is weer op de weegschaal en weer gemeten worden en voor de kleine: weer spelen ;-)

Ik denk dat, dat ook meteen de laatste keer consultatiebureau wordt, want heb er echt geen vertrouwen in. Het is elke keer dat ik te horen krijg dat ze te snel is en dat, dat niet goed is. Ze is ook nog een klein (lees onder gemiddelde). Ik en mijn vriend komen beide niet boven de 1,75 uit, tja denk niet dat ons meisje dan veel groter gaat worden. Ach ja... kunt moeilijk kinderen vast gaan binden omdat ze te snel gaan..

10 jaar geleden

wat je wat betreft de ogen ook zelf nog kunt doen is vragen om een doorverwijzing naar de oogarts daar zijn wij op ons eigen aangeven ook naar toe doorverwezen en die helpen je erg goed, ook met goede tips. Haar ogen blijken prima een half jaar geleden 'schoot'haar oog weg vooral als ze moe was (toen was ze 2) nu is ze deze week weer heen geweest en nu is het goed. Ze ziet beter dan haar moeder ;) voor de rest, ga op je eigen gevoel af en neem eventuele tips ter harte, waar je je iet in kunt vinden laat je links liggen

10 jaar geleden

by ons op t consultatiebureau is het ook altyd prijs,iets te licht en iets te klein,fontanel is nog te groot,en zen hoofdje een halve centimeter,wat wiedes is,want papa heeft ook een dikke kop,haha,maar nu komt het,dat is nog het erge niet. ze hameren daar zo op veiligheid,maar waar ik me daar aan dooderger is dat ze in de wacht/weeg/speelruimte een bureau hebben staan,met een computer,waar alle kabels open en bloot rondhangen,ideaal voor grijpgrage handjes..en de kinderbeveiliging op de stopcontacten is ook ver te zoeken...de stopcontacten zitten notabene op ooghoogte van kleine kindjes..lees mijn kleine avonturier..of ze hebben net een kop koffie en zetten dan je kindje op het tafeltje ernaast..hoezo veiligheid?ik vind het consultatiebureau bij ons absoluut geen veilige adviezen als ze er zelf niets mee doen,heb al overwogen of ik ze komende week als we weer aan de beurt zijn niet een zakje stopcontactbeveiligers cadeau doe..lijkt me een mooi begin om ons consultatiebureau kindvriendelijk te maken..en inderdaad kindjes zijn zolaat ook moe,zolang jij goed aanvoelt dat jou kindje gezond is,moet je je ook niks laten aanpraten,hun zien je kindje maar heel even,jij een heel leven..succes..xxx.

10 jaar geleden

Ik ben blij dat het cb er achter is gekomen dat mijn dochter niet goed zag en ons door verwees naar de oogarts, blijkt dat ze -7 heeft aan 1 oog dat ook nog lui is. Op vroege leeftijd erachter komen kan het lichaam het zelf nog herstellen. Omdat ik haar elke dag zie heb ik niet doorgehad dat haar ene oog scheel ging staan. Ik neem het cb met een korrel zout, maar hier was ik toch blij mee dat het geconstateerd is!!!

10 jaar geleden

Het consternatiebureau heeft hier ook vaak wat te zeuren. Altijd mijn dochters gewicht en de laatste keer ook haar lengte. Vroeger zou mijn peuter een perfecte lengte-gewicht verhouding hebben, nu is ze ondermaats en aan de mollige kant. Ze kletst de oren van ons hoofd en zit verder met ontwikkeling boven de lijn. Alleen de lengte. Gesprekken worden hier ook heel vaak verzet, de eerste afspraak zelfs 3 keer! En inderdaad lopen de andere afspraken teveel uit en zijn we altijd later aan de beurt. Tenzij we zelf een keer laat zijn, dan moeten we het horen. Het cb waar mijn zusje met haar kind naartoe gaat, zeurt dat haar kind te vroeg is gaan lopen en te vroeg is gaan praten.