Snap
  • Kind
  • Mama
  • mama
  • balans
  • opvoeding

Carrière mama

Nadat je 9 maanden zwanger bent geweest en bent bevallen, kun je weer aan het werk. Maar hoe doe je dat? Hoe kun je werk en moederschap goed combineren? Hier volgen een aantal tips om alles goed in  balans te houden!

1. Taken verdelen Probeer samen met je partner alles zo goed te organiseren, zodat er altijd iemand thuis is als jullie kind plotseling ziek wordt. Zorg ervoor dat jullie allebei weten wie wat doet en wanneer. Als je alles goed organiseert ben je al tien stappen verder!

2. Huishouden Het is altijd fijn voor jou en je gezin om een opgeruimd huis te hebben.  Probeer je huishoudelijke taken te verdelen, zodat je stress kunt  voorkomen. Je kunt niet alles tegelijk doen, dus zorg dat je alles goed verdeelt!

3. Opvoeding Iedereen wilt zijn of haar kind goed opvoeden. Het is heel belangrijk om samen te praten over de normen en waarden van jullie gezin en je kind echt iets goeds mee te willen geven voor in de toekomst. Ook is het goed als jullie allebei dezelfde regels hebben en beide jullie kind iets willen leren, zodat jullie beide op 1 lijn zitten. Probeer met je partner te praten over wat jullie beide belangrijk vinden.

4. Tijd voor jezelf Als mama geef je continu aandacht aan je kind, maar het is ook heel belangrijk om tijd voor je zelf te nemen. Probeer iets leuks te gaan doen en te ontspannen. Regel af en toe een oppas en probeer tot rust te komen. Je zult merken dat als je wat tijd voor jezelf neemt, dat je je moederschap en carrière beter kunt combineren.