Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Carnaval-hoe gaat jouw kind verkleed?

Nog even en het is weer carnaval. Het verkleedfeest bij uitstek! Hoe gaat jouw kind verkleed?

Alaaf! De komende dagen lopen hier in huis geen twee schattige ( nou,ja, meestal dan..) schoolmeisjes rond, maar een stoer indianenmeisje en een lieftallige prinses. Alhoewel ik zelf niet echt van carnaval houd, zijn zij er al helemaal klaar voor! De verkleedpakjes met bijpassende accessoires liggen kant en klaar op hun stoeltjes en inmiddels heb ik van de meiden ook al de nodige schminkinstructies gekregen. ( oeps, misschien toch maar een keer een cursusje volgen...) Morgen vieren ze 'het verkleedfeest bij uitstek' eerst op school. Ze gaan dansen, springen en hossen in de gymzaal en vervolgens lopen ze mee met de schooloptocht. Andere jaren liep mama ook 'gezellig' mee, maar na allerlei plasperikelen van de afgelopen keren ( één van de voorbeelden: een kindje met wel hele hoge nood plaste de halve gang onder van een oude dame die zo lief was om haar wc even beschikbaar te stellen. Dat was dus niet alleen begeleiden maar vooral dweilen voor mij....zucht... ) sta ik heel enthousiast en vooral 'veilig' langs de kant te zwaaien!

Zaterdag gaan we naar de jeugdoptocht kijken in de stad. Voor de kinderen een hele happening, want de vrolijk uitgedoste kinderen zijn natuurlijk al erg leuk, maar de snoepjes die uitgedeeld worden misschien stiekem nog wel veel leuker...

De 'grote' optocht mogen we op zondag echt niet missen: gigantische praalwagens en mensen verkleed in de meest gekke pakken. De Efteling is er niets bij!

Maandag ga ik weer vrolijk aan het werk. Geen kroegen of grote zaalcentra voor ons.

Vieren jullie ook carnaval en hoe gaan de kids verkleed?

Heel veel plezier alvast!

9 jaar geleden

Ik weet het, het is al een tijdje geleden carnaval geweest. maar ik kon het niet laten om toch te reageren. Bij ons in het dorp was het het thema dierentuin. heel veel gelachen met al die verkleedkleding. Onze kids waren verkleed als olifant, tijger en krokodil, destijds gekocht op <a href="https://www.funny-costumes.nl/">funny-costumes</a>

9 jaar geleden

Ah heerlijk! Carnaval, ben er zelf mee opgegroeid en het zit in de genen denk ik want de kinderen voelen het aankomen en zijn niet meer rustig te krijgen. Pakjesavond is er niets bij. Heb voor Suus een zeemeerminnen jurkje gekocht (Zo moeder, zo dochter, de kleine zeemeermin)Voor leuke ideeën moet je maar eens op http://www.feestkleding-sawear.nl/ kijken, voor de verkleeddoos of carnaval.

9 jaar geleden

Veel plezier met de kindercarnaval thuis...hihi...!! Ik heb gisteren voor de jongste bij de HEMA een Roodkapjepakje besteld voor maar 4 euro. Alvast voor volgend jaar! ( en de verkleedkist )

9 jaar geleden

Wij gaan dit jaar zelf niet. Heel misschien dinsdag naar de kinderoptocht, maar dat ligt aan het weer. Normaal zijn wij zelf vrijdagavond en zaterdagavond weg en dan zondag overdag naar de optocht en dan 's middags ging Papa nog weg. Maar dit jaar slaan we dus over. Als ons dametje verkleed gaat dan als Roodkapje, Assepoester of Sneeuwwitje. Denk dat we morgen thuis maar eens kindercarnaval gaan vieren ;-)