Snap
  • Kind

Bril en oog afplakken

Onze dochter heeft sinds haar 3,5 jaar een bril en oogplakkers en ze is er flauw van, iemand tips?

Met 3 jaar werd er bij het consultatie bureau de ogentest gedaan en deze ging niet goed, ook bij een 2e afspraak zag ze het weer niet. We dachten zelf dat het kwam doordat ze gewoon geen zin had, want we hadden totaal geen signalen dat er iets met haar ogen aan de hand was. We werden doorgestuurd naar de Orthopedist in het ziekenhuis en helaas constateerde die wel een oogafwijking.

Aan haar linkeroog was een kleine afwijking te zien, maar niet zorgwekkend. Haar rechteroog daarin tegen was wel degelijk een afwijking te zien en had ze een cilinder in dus ze had een vertekend beeld met zien. Doordat haar linkeroog bijna goed was zag ze alles prima. Haar linkeroog deed al het werk wel. Het was duidelijk onze dochter moest een bril en dat was even wennen.

We gingen naar de brillenzaak en zochten een wat klein montuurtje uit en achteraf was het echt een ieniemienie brilletje, maar het was natuurlijk wennen voor haar en voor ons. In het begin ging de bril vaak af en we zagen hem overal liggen en moesten haar echt er aan helpen herinneren dat ze de bril toch echt op moest. Gelukkig nu na 3 jaar gaat het eigenlijk best goed, maar nog ligt hij te vaak ergens en is ze alles behalve zuinig op haar bril.

Na de eerste controle bleek dat er ook afgeplakt moest gaan worden. Gelukkig hebben ze tegenwoordig hele leuke oogplakkers en mocht ze zelf kiezen welke soort ze wou en kreeg een leuke poster mee naar huis waar ze haar plakker op mocht doen. Dat ging in het begin eigenlijk best wel goed. We hielden ons netjes aan de “regels” alleen in de vakanties vergaten we het wel eens.

Na zo’n 1,5 a 2 jaar hoefde de oogplakkers gelukkig niet meer en wat was ze blij dat ze eindelijk dat ding niet meer op hoefde te plakken. Tegen die tijd mocht er ook een nieuwe bril komen en hebben we samen met haar een hippe betaalbare (want zuinigheid was er nog steeds niet) bril gekocht. Afgesproken dat als ze zuinig is op haar bril ze dan ook een zonnebril op sterkte mag hebben, maar tot op heden heeft ze die nog niet hihi…

Helaas 2 controles geleden kregen we weer te horen dat er weinig verbetering in zat en haar ene oog zelfs wat achteruit was gegaan. Waarschijnlijk is er te snel met de oogplakkers gestopt en moesten we weer gaan afplakken tot groot verdriet van onze grote meid. Ze was er echt verdrietig van en nog steeds. Ze wil me s’ morgens altijd afleiden zodat ik het vergeet en vanmorgen keek ik door het raam naar haar in de klas en had ze hem afgehaald en dat terwijl ze hem maar 2 uurtjes op hoeft. Zelf geeft ze aan dat ze de oogplakkers niet meer op wil en dat ze dan maar voor altijd een bril moet hebben. Ze heeft namelijk nog de kans dat ze ervan komt. Haar sterkte is zo minimaal en een + sterkte dat ze eroverheen kan groeien.

Aankomende dinsdag hebben we weer controle en ik ben benieuwd wat er nu gezegd gaat worden en af we weer rustig mogen afbouwen.

6 jaar geleden

K ij k eens op myhappyeye.com

7 jaar geleden

Dankjewel voor je tip, ik zal de plakkers bij mezelf op het nachtkastje gaan leggen en dan kan ze hem gelijk op bij wakker worden. Het is ook echt niet leuk, want heb zelf wel eens zo'n plakker opgedaan, waar het kijkt zo raar...

7 jaar geleden

Dankjewel voor je tip, ik zal eens op zoek gaan naar een ooglapje en inderdaad misschien toch eens afwisselen met soms thuis die 2,5 uur

7 jaar geleden

Hoi Miranda, Heel herkenbaar, je verhaal! Onze dochter van 6 jaar heeft een lui oog en heeft ook bril! Daar heeft ze geen problemen mee. Maar het plakken is hier ook drama. Inmiddels moet ze dit al 4 jaar lang (eerst 7 dagen per week 4uur per dag, nu 4 dagen per week 2 uur per dag), dus ik snap ook wel dat ze het niet fijn vind. De enige tip die ik je kan geven is: toch doorzetten. Bij ons laatste bezoek aan ortoptist werd ons gezegd dat we, als we zo door gaan met plakken, nog maar 4 maanden hoeven te plakken! Is het een idee om de pleister gelijk in 7 uur 's morgens te doen? Dan kan ze em als ze op school is gelijk af. Sterkte ermee!