Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Boven spelen

En daar gaan we weer. Quin ligt net in bed en ik raas door de kamer heen om al het speelgoed weer op te ruimen. Het liefst trekt hij alle bakken open en speelt hij overal tegelijk mee. Al moet ik zeggen dat hij heel lief met zijn duplo kan spelen en er dan ook echt uren mee zoet is. Dat geldt ook voor zijn auto's. Als hij eenmaal in zijn verhaal zit dan is hij er best lang mee bezig.

Papa vroeg mij laatst of het niet is tijd werd dat het speelgoed naar boven werd verhuisd zodat hij wat meer op zijn kamer kon spelen, waardoor je hem met spelen wat meer vrijheid geeft. Boven heeft hij immers een speelkleed en een tafeltje met stoeltje en meer ruimte dan hier in de woonkamer. Ook kan hij daar rustig zijn fantasie op de loop laten gaan zonder gestoord te worden.

Het lijkt me een super goed idee alleen zit ik tegen 1 ding op. Is het wel normaal om een kindje van ruim 3,5 jaar alleen boven te laten spelen? Doen andere ouders dat ook of laten die hun kroost lekker beneden spelen en gaan ze aan het eind van de dag de kamer weer op orde brengen? Op dit moment speelt Quin ook al is af en toe alleen boven en dat gaat goed maar toch check ik hem regelmatig en staat de babyfoon aan.

10 jaar geleden

ook ik denk dat ht van het kindje afhangt en als ik dat zo lees dat hij echt in zn verhaal kan zitten terwijl hij speelt dan zou hij er wel al klaar voor zijn. ben benieuwd hoe het gaat :)

10 jaar geleden

Dank jullie wel dames! Alles staat nu zo goed als op zijn kamer. Alleen de dingen die we samen doen heb ik beneden gelaten. Ben benieuwd hoe verder gaat. Maar is ook een kwestie van wennen denk ik voor ons allebei.

10 jaar geleden

Bij ons spelen ze graag boven. Ook vanaf een jaar of drie al. Ze vinden het soms fijn als er niet op ze gelet wordt tijdens hun spel en voelen zich wat vrijer. Mijn zoon van vier speelt alleen liever beneden als hij alleen thuis is. Maar met vriendjes of zijn zus speelt hij graag boven.

10 jaar geleden

Een kind geeft zelf wel aan of hij/zij eraan toe is. Mijn dochtertje van 3,5 speelt regelmatig boven, ik heb dan wel een zoontje van 6, dat scheelt misschien?! Verder vind ik het wel belangrijk dat ze zich op hun eigen manier in hun eigen ruimte ook goed kunnen vermaken, zonder dat er overal op gelet wordt. Natuurlijk ga ook ik af en toe even boven kijken hoe de zaken ervoor staan, maar dat is normaal toch?