Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

BMR

Vanmiddag hebben we weer een afpsraak op het consultatiebureau. In tegenstelling tot volgens mij de meeste ouders (als ik de reacties van vriendinnen als graadmeter kan en mag gebruiken) vind ik het altijd wel leuk om er heen te gaan. Even kijken hoeveel ze is aangekomen en hoeveel centimeter ze weer is gegroeid en even vertellen hoe het gaat. Ze voldeed tot nu toe (en dat zal dit keer ook wel niet het geval zijn) niet aan het 'gemiddelde'. Met de groei zat ze eerst op de -2 lijn en later tussen de -1 en -2. Maar gelukkig kijken ze wel verder dan naar alleen het lijntje in het grafiekje.

Alleen die vaccinaties, die vind ik wel erg zielig hoor. De eerste keer dat ze die DTKP prikken kreeg sprongen spontaan ook de tranen in mijn ogen. Gelukkig heeft ze er nooit last van gehad. Bij de laatste DTKP die ze in oktober kreeg (iets eerder dan normaal op aanraden van de arts vanwege onze reis naar de USA) was ik toch wel een beetje gespannen. Ik had veel gelezen over  het feit dat ze van deze laatste toch vaak wel ziek werden, maar gelukkig had ze na die prik ook nergens last van.

Hetzelfde geldt voor de BMR prik van vandaag. Ik heb er een hoop 'spookverhalen' over gehoord. Ik hoop maar dat het weer mee valt, zoals alle voorgaande keren onzettend zijn meegevallen!

11 jaar geleden

Oh dat gaat niet meer want ze zit inmiddels niet meer in zo'n kleine draagbare maar in een maat 2 maxi cosi :-) waarin ze lekker kan liggen en dat blijkt wel want ze slaapt nog steeds....

11 jaar geleden

Stoeltje mee naar binnen??:-)

11 jaar geleden

Ja 14 maanden (Stella is 13 maanden denk dat ze het naar voren hebben geschoven omdat ze die andere ook eerder heeft gehad) is de BMR. Het ging goed gelukkig, wel dikke tranen even maar ze herstelde zich snel. Nu zitten we op de oprit in de auto want ze is inslaap gevallen hahaha. En haar alleen laten zitten vind ik niets dus dan blijf ik er maar even bij. Ben benieuwd hoe ze zich gaat voelen de komende dagen want vooral van de ene prik kunnen ze na 5 of zelfs pas na 12 dagen flink last krijgen, zoals Kian dus heefft gehad. We wachten het af....

11 jaar geleden

Succes, Kian is vooral van de 14 maanden? prik erg ziek geweest. Is dat de BMR? In ieder geval de laatste prik voorlopig. Naar het cb gaan vind ik ook altijd leuk en ik heb totaal geen ervaringen zoals in mijn omgeving die het hebben over concentratiebureau en niet meer gaan......Hopelijk valt het mee vandaag!