Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Blote-pootjes-in-de-modder-pad

In de vakantie heb ik af en toe zo'n dag dat ik merk dat de kinderen weer een nieuwe stimulans nodig hebben, maar heb ik niet zo'n puf om grote dingen te gaan ondernemen, wanneer manlief aan het werk is en ik alleen met onze kids ben. Nou had ik een van m'n leerlingen weleens gehoord over de A. Vogeltuinen...

Op naar 't Harde. Op een dag die warm zou worden, dus veel drinken mee. Ik had eigenlijk geen idee wat ik kon verwachten en wist alleen waar het was en dat het gratis was ;-) Mooie bloemen, planten, geneeskrachtige kruiden (geen idee, ik heb er niet zoveel verstand van) lonkten al toen ik de auto wegzette. We liepen wat en zagen toen het 'blote-voeden-pad' bordje. Aha. Nou, hup slippers uit en kom maar op. De kinderen vonden het wel aardig, beetje over het gras lopen, plantjes kijken, maar echt bijzonder... nee. Tot de eerste interessante bak verscheen: eentje met zompige klei. Ik had het amper ontdekt of mijn zoontje sprong er enthousiast in. Mijn dochtertje keek even bedenkelijk. Toen ik er zelf ook inliep ging ze mee. Oo, wat was dat lekker! Nee, echt serieus, dit wilde ik mee in de achterbak naar huis nemen. Volgende bak. Stenen. Hmm, minder. Hardere en zachtere zandsoorten, ook wel aardig. Zo liepen we verder en hadden we eigenlijk met simpele dingen uit de natuur veel lol. Aan het einde van het pad stond een pomp. Handig hoor, heb ik net 6 voeten gewassen, stap je zo weer in de viezigheid om van de pomp af te komen. Nouja, in de auto lagen nog wel wat snoeten- alias voetenpoetsers. Verderop waren een aantal onderdelen die bij het klim-en-klauterparcours hoort, maar het was zo heet! Je liep er pal in de zon. De kinderen genoten wel weer op het klimrek waar ze zand konden scheppen en konden optakelen. Bij de auto nog even onder de bomen de laatste pakjes Wicky leeggedronken en geconstateerd dat we het echt leuk hadden gehad. 's Avonds was het eerste wat de kinderen zeiden toen papa thuiskwam: de volgende keer moet jij mee papa (o, komt er een volgende keer dan?) Ik zou er zeker geen kilometers voor rijden, maar als je toevallig eens in de buurt komt, dan is het best leuk.

10 jaar geleden

Heerlijk lekker kliederen!

10 jaar geleden

wij ook niet maar denk dat het voor kind niet megagroot hoeft als je gewoon paar emmertjes vult is het al leuk genoeg.

10 jaar geleden

da's kleinschalig wel een haalbaar ideetje; we hebben geen grote achtertuin...

10 jaar geleden

leuk zeg, maar als je niet in de buurt woont ook leuk om thuis na te maken. Aantal bakjes/emmers vullen met verschillende soorten grond (gras, zand, modder)