Snap
  • Kind
  • Vakantie dagje weg

Blog 81: Review - Nijntje Museum te Utrecht

Vandaag is mijn echtgenoot jarig (36 jaar oud geworden). Dus zijn we een gezellig dagje uit geweest met onze kleine & mijn schoonmoeder..

Vanmorgen zijn we dus met onze 2-jarige zoon naar het Nijntje Museum geweest. Wat een geweldig uitje!

Er is veel te doen en te ontdekken op twee verdiepingen in het museum. Door tunnels kruipen, op knopjes drukken, kastjes openen en met verschillende materialen spelen. Er is heel veel mogelijk! Hij kon er naar hartenlust zijn gang gaan.. Vooral het verkeersplein vond onze zoon erg leuk.
Fijn dat er ook rekening wordt gehouden met het feit dat de kleintjes af en toe moeten eten, hier is een aparte (kleine) picknickruimte voor..

Wel is het jammer dat er zo weinig verschoonruimtes zijn (lees: 1), terwijl de doelgroep voornamelijk nog in de luiers loopt. Jullie begrijpen misschien wel dat hier soms een wachtrij stond. 
Ook staan er in een aantal ruimtes grote 'blokken' op elkaar gestapeld waar wat punten uitsteken. Best gevaarlijk, want kinderen lopen hier in al hun enthousiasme zo tegenaan en kunnen dan lelijk hun hoofd bezeren..
En uiteraard moet men uitkijken met de vele trappen, vooral met de hele kleintjes.

Al met al is het museum een absolute aanrader, maar als ouders moet je wel goed op je kind(eren) blijven letten. Mede gezien de drukte in het museum. 

Prijzen
Je kunt de tickets online bestellen, dan zijn ze goedkoper dan aan de kassa. 
Echter, de tickets worden verkocht in tijdsblokken. Dit om de drukte zoveel mogelijk te verspreiden. 

E-tickets
0 t/m 1 jaar + museumjaarkaart - gratis
2 t/m 12 jaar - € 7,50
13 jaar en ouder - € 2,50
Gezinsticket (2 volwassenen en maximaal 3 kinderen) - € 17,50

Aan de kassa
0 t/m 1 jaar + museumjaarkaart - gratis
2 t/m 12 jaar - € 8,50
13 jaar en ouder - € 3,50
Gezinsticket (2 volwassenen en maximaal 3 kinderen) - € 18,50

Let op! Parkeren kan niet bij het museum zelf, maar in nabij gelegen parkeergarages. Dit is best duur, dus houd daar rekening mee!

Openingstijden
Het Nijntje Museum is geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00 - 17.00 uur.
Het is gesloten op Eerste Kerstdag, Nieuwjaarsdag en Koningsdag.
Wel is het geopend op Paas- en Pinkstermaandag. 

Drukte
In juli 2015 sloot het Dick Bruna Huis. Op dezelfde plek is, na een enorme verbouwing, op 6 februari 2016 het Nijntje museum geopend. Inmiddels is het al door meer dan 50.000 bezoekers bezocht. Vanwege deze enorme drukte, hebben ze besloten vanaf 12 april in tijdsblokken te gaan werken. Dit in de hoop de drukte enigszins tegen te gaan. Op je gekochte ticket staat het tijdstip wanneer je naar binnen kan. Uiteraard ben je daarna welkom tot sluitingstijd te blijven. 
Momenteel loopt het nog steeds storm bij het Nijntje Museum. Met name in de weekenden en de vakanties is het er erg druk. Houd hier dus rekening mee en ga het liefst vroeg in de ochtend heen. Meestal kun je dan nog enigszins doorlopen...

Overige activiteiten
Elk weekend worden er workshops gegeven in de kunstruimte. Soms wordt hiervoor een kleine bijdrage gevraagd i.v.m. het gebruikte materiaal.

Op zondag tussen 14.00 - 15.00 uur is er een voorleesuurtje.

In de meivakantie staat er een theatervoorstelling gepland: Wachten op Dodo. Ook hier wordt een extra bijdrage voor gevraagd.

Rond de opening van het museum was er 's avonds projectiekunst op de gevel te zien. Deze projectie is nu gestopt, maar zal in de wintermaanden iedere avond te zien zijn. 

 Adres
Agnietenstraat 2
3512 XB  Utrecht
Tel: 030 - 236 23 99
E-mail: info@nijntjemuseum.nl

Meer informatie?
Wil je meer weten over het Nijntje Museum in Utrecht?
Ga dan naar hun website: http://www.nijntjemuseum.nl

8 jaar geleden

Moet je zeker doen! Tot 1 is sowieso gratis. Met museumjaarkaart is het altijd gratis (ongeacht leeftijd). Vanaf 2 is het € 7,50 online & € 8,50 aan de kassa ;)

8 jaar geleden

KLinkt echt leuk! Misschien maar even zien mee te pakken als er weer een mamaplaats meeting komt. MAar wat is de prijs tot 2 jaar als je geen museumjaarkaart hebt?