Snap

Blog 28 Vriendjes en vriendinnetjes

Nu onze oudste telg in groep 2 zit vliegen zijn speeldates hem om de oren. Super gezellig natuurlijk.

Nu onze oudste telg in groep 2 zit vliegen zijn speeldates hem om de oren.

Super gezellig natuurlijk.

Helaas denkt onze 3,5 jarige middelste daar toch wat anders over.

Hij wil niet dat zijn grote broer bij een vriendje gaat spelen, hij mist zijn grote broer dan echt.

Als er vriendjes bij ons over de vloer komen wil hij gelijk meespelen, wat onze oudste dan weer niet zo leuk vind. Soms zorg ik er wel voor dat ze met zijn drieën spelen maar soms vind ik dat hij zichzelf moet vermaken of ga ik iets leuks doen met hem.

Zijn broer mag natuurlijk ook zijn eigen vriendjes hebben.

Wij wonen niet in een buurt waar de kinderen op straat kunnen spelen als ze zo jong zijn.

Daarin tegen zijn we wel gezegend met een mooie tuin. Dus ze kunnen zich wel vermaken alleen niet met kindjes op straat zeg maar.

Op de Peuterspeelzaal speelt hij leuk met kindjes maar nog geen speeldates.

Ik leg de middelste dan ook uit, dat als hij naar school gaat hij ook vriendjes mee naar huis kan nemen.

Ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig hoe jullie dit aanpakken?

6 jaar geleden

Het blijft lastig. Zie dat ik gelukkig niet de enige ben met dit probleem.

6 jaar geleden

Bij ons een beetje hetzelfde als bij jou. Toen de oudste op school zat en de jongste nog niet, was hij ook best jaloers. Het meespelen wilde de oudste dan vaak weer niet. Als we naar buiten gingen, dan mocht de jongste uiteraard ook mee. Maar als er thuis gespeeld werd vond de oudste dat vaak ook niet echt leuk. Het was dan een beetje schipperen, soms mocht hij wel meespelen maar ook niet altijd. Inmiddels zit de jongste ook op school en is het probleem opgelost. De eerste week op school kwam er al een vriendinnetje mee naar huis! Hij heeft nu haast nog meer speeldates dan zijn grote zus :)

6 jaar geleden

Hier is de regel. In de tuin en beneden word er samen gespeeld. Wil je appart spelen dan ga je maar op je kamer spelen. Maar hier wel een buurt waar ze lekker buiten kunnen spelen

6 jaar geleden

Onze jongste wilde ook altijd mee spelen als de oudste een vriendje over de vloer had. En dat is inderdaad niet altijd leuk. Onze jongste zit nu in groep dus ik hoop dat hij binnenkort ook een vriendje heeft om mee te spelen. Bij ons in de straat zijn wel heel veel kinderen en die staan dan ook geregeld bij elkaar aan de deur of er iemand buiten komt spelen. Met een doodlopende straat grenzend aan een fietspad kan dat ook prima. Daarnaast is het ook nog de route naar de hondenuitlaatplaats dus sociale controle zat. Maar ook hier zit onze jongste er qua leeftijd niet iets onder waardoor hij vaak niet mee kan komen met rennen en snapt niet alle spelletjes die gespeeld worden. Als hij dan weer naar binnen komt ga ik meestal even met hem spelen.