Snap

Blog 24: Review - Toet Toet vs Zoef Zoef

Er is tegenwoordig zoveel leuk speelgoed. Je wordt er als Mama haast hebberig van! Hier mijn afweging: Toet Toet of Zoef Zoef??

Nog maar een paar dagen en dan is het weer 5 december. Onze zoon van bijna 2 mocht (ook) dit jaar een verlanglijstje maken. Uiteraard kan hij dit nog niet zelf, maar doet Mama dit voor hem. Gedurende het hele jaar let ik op wat hij leuk vindt. Gaan wij bij iemand op visite, dan houd ik goed in de gaten waar hij mee speelt. Dit met in mijn achterhoofd: is dit ook wat voor thuis?

Het is leuk om te zien dat speelgoed uit mijn eigen kindertijd nog steeds populair is. Denk maar eens aan de Fisher Price Kassa. Wat hebben wij daar urenlang mee gespeeld!
Maar uiteraard kun je tegenwoordig in deze leeftijdscategorie (1 tot 5 jaar) niet onder de Toet Toet of Zoef Zoef spulletjes van Vtech uit. 

Er zijn inmiddels verschillende dieren en autootjes op de markt. Denk maar eens aan: 
Koen Krokodil                    Quinten Quad 
Gigi Giraf                           Benny Bus
Nelly Nijlpaard                   Bram Brandweer
Anne Aap                          Piet Politie
Luc Leeuw                        Ans Ambulance
Guusje Geit                       Hetty Helikopter
Karin Koe                          Claire Cabrio 
Eddy Ezel                          Vince Vliegtuig

En zo nog veel meer! Het assortiment wordt ook ieder jaar weer verder uitgebreid.. Deze figuurtjes zijn leuke schoencadeaus met een gemiddelde prijs van € 7,99 (in hoge uitzondering rond de € 11,- als je een uitgebreide set wil, zoals Claire Cabrio met Caravan).**

Deze figuren zijn echt bedoeld voor hun doelgroep (1 tot 5 jaar). Ze hoeven niet perse op een wegdeel of baan gebruikt te worden, waardoor de kleintjes er ook al heel leuk mee kunnen spelen. Zo vond onze zoon het altijd erg leuk om ermee rond de salontafel te rijden.

Wat ik persoonlijk ontzettend leuk vind, zijn de verschillende namen die de figuren hebben. Zo heeft onze zoon o.a. Benny Bus al, omdat deze het meeste lijkt op zijn eigen naam. Al moet ik wel zeggen dat de makers van deze figuren misschien ook af en toe even naar de babynamen top 20 (SVB) moeten kijken. Waarom geen Adam Aap i.p.v. Anne Aap?
Wel is het heel leuk dat er zowel jongens- als meisjesnamen voorbij komen. Zowel bij Toet Toet, als bij Zoef Zoef. 

Daarnaast zijn de verschillende figuren enorm aantrekkelijk om te zien: felle kleurtjes, lieve/vriendelijke gezichtjes.
Ieder figuur heeft ongeveer 6 melodietjes en 3 liedjes of teksten. Deze kun je horen door op hun kopje te drukken of hen over de sensoren op de baan te laten rijden. 

Nog een groot voordeel in mijn ogen: de figuren zijn van sterk en duurzaam materiaal gemaakt. Als je af en toe ziet hoe onze zoon smijt met deze figuren.. En ze blijven heel. Er zit zelfs geen krasje op! Dat wil echt wel wat zeggen.. ;)

Daarnaast zit er een uit-knop op deze figuren! Heel fijn voor de mama's en papa's, want er is maar één geluidsvolume. Ook gaan de figuren na een poosje automatisch 'uit', maar niet helemaal.. Let er dus op bij het opruimen dat je ze helemaal uit zet. Het is ons al meer dan eens gebeurd dat een van onze katten op de doos springt met deze figuren erin en dat er dan ineens zo'n beestje begint te zingen. Dan schrik je soms wel even!

Naast de figuren zijn er ook wegdelen en (uitbreiding)sets. Denk hierbij onder andere aan:
Dierentuin                             Vliegveld
Avonturenbos                       Politiebureau
Boomhuis                             Brandweerkazerne
Kinderboerderij                     Parkeertoren
Boerderij                               Garage
Manege                                Treinstation
Kippenhok                             Racecircuit

Ook deze collectie wordt ieder jaar wel weer wat verder uitgebreid. De prijzen van deze wegdelen en/of sets variëren enorm!
Vanaf ongeveer € 10,- heb je een kleine set met wegdelen. De sets lopen vanaf € 20,- tot € 80,- !**

Voor deze sets vind ik de doelgroep iets te jong (1 tot 5). Onze zoon van nu bijna 2 vindt het soms nog erg lastig om met de figuren over de wegdelen of banen te moeten rijden. De set is prachtig en vindt hij reuze interessant, maar om een auto ook daadwerkelijk over een wegdeel te laten rijden.. Dat is voor hem op dit moment echt nog te moeilijk. Uiteraard zal dit over een tijdje weer anders zijn.. 

Eerlijk is eerlijk, ze zijn prachtig! Als moeder word je er hebberig van! Al zijn er van sommige sets nieuwe versies verschenen die in mijn ogen minder stevig zijn dan hun voorganger, denk hierbij aan de garage en de bouwplaats. Niet iedere verandering is een vooruitgang.

Als ik tussen Toet Toet of Zoef Zoef zou moeten kiezen, gaat mijn voorkeur toch uit naar de Zoef Zoef (zie foto). Toet Toet's bestaan natuurlijk alleen uit voertuigen en zijn daardoor voor onze zoon minder interessant. Hij vindt de dieren leuker. 
Helaas zijn er nog niet veel sets te krijgen voor Zoef Zoef, omdat ze hier later mee zijn begonnen dan met Toet Toet. Hopelijk wordt deze 'schade' snel ingehaald.. ;)

Verder zijn dieren toch vaak wat meer 'uniseks' en dus ook heel handig als je nog een tweede kindje wil, waarvan je uiteraard nu het geslacht nog niet weet.

**Let op: de prijzen kunnen variëren per winkel.

6 jaar geleden

Je kunt ze ook combineren. Onze dochter bijv. vind beiden leuk. Dus we hebben inmiddels het Dierenhotel en de AutoGarage en de nodige diertjes/autotjes. Binnenkort is ze jarig dus dan zal er wel weer meer bij komen ;-)

6 jaar geleden

Kan je de wegdelen van Zoef Zoef en Toet Toet ook met elkaar combineren om iets te bouwen. Of moet je 1 ,van de twee kiezen om het te hunnen uitbreiden .

6 jaar geleden

Hi, Vaak zie ik de vraag rondgaan of iemand ervaring heeft met Vtech ToetToet auto's. Graag deel ik onze ervaring met Vtech Toettoet speelsets en auto's, voor andere ouders. Wij hebben zo'n beetje de hele collectie van Toettoet. Garage, vliegveld, bouwplaats etc... Heel leuk allemaal, maar ondertussen zijn er al onderdelen die kapot zijn gegaan binnen een paar maanden. Dit kan niet door gebruik zijn geweest aangezien het geluid en functionaliteit betreft, van onderdelen die vast zitten. Zoals in de garage. Ik heb onlangs een onderdeel als kado gekregen van vrienden: de Deluxe Launcher. Deze was wederom defect. Vtech wilde het niet vervangen omdat ik de bon niet meer had. Natuurlijk had ik deze niet, het was een kado. Ook kon het niet onder de 2 jaar garantie vallen want ze konden niet vaststellen dat het binnen de periode van 2 jaar was aangekocht.. Mijn kind is pas 2.. Geen aanrader! Bedrijf neemt geen verantwoordelijkheid over defecte onderdelen! De Little People collectie, vinden zowel mijn zoon als dochter veel leuker! #Toettoet #Vtech #Bouwplaats #vliegveld #brandweerkazerne #garage

7 jaar geleden

Mijn zoontje (1) heeft de zoef zoef boomhut cadeau gehad voor sinterklaas van mij zusje het diertje vind die heel interessant . Boomhut zelf haalt die uit elkaar en vind die geweldig als ik hem steeds in elkaar zet steeds voor hem