Snap
  • Kind

Blog 14# Hartenwens

Mijn broer mocht vanuit de Daelzicht hartenwensen een hartenwens uit laten komen. Een gezellige dag..

Op een zondag in juni mochten we met z'n vijven(mijn broer, ouders, echtgenoot, dochtertje en ik) gaan zwemmen. Op zich kan dit voor de meeste mensen elke dag, voor mijn broer echter niet. Een onderdeel van mijn broers beperking is dat hij niet tegen drukte kan. Hij wilt het overzicht behouden en wordt onrustig als er mensen achter hem dingen doen waar hij geen controle over heeft. Zijn hartenwens: zwemmen zonder drukte van anderen.

Vanuit hartenwensen werd geregeld dat we konden zwemmen, en dat we het zwembad voor onszelf hadden. Mijn broer heeft genoten. We konden aan zijn bewegingen en gezichtsuitdrukkingen zien dat hij echt genoot van de rust om hem heen en zelf hierdoor volledig ontspande.

De zwemband van onze kleine meid vond mijn broer ook wel leuk, die hadden we namelijk al in het water gegooid en voordat we er weer bij waren ging hij er al met de band vandoor. Heerlijk toch zo'n drijfapparaat. Onze kleine meid genoot van haar oom die op dat moment voor het eerst in haar leventje ontspannen was en mijn broer genoot van de rust, lichamelijke beweging en aandacht. Hij was zelfs zo ontspannen dan mijn dochtertje voor het eerst een kusje van haar oom kreeg, en dan heb je natuurlijk geen camera bij de hand. Een herinnering die niet vergeten zal worden, dat is in elk geval zeker.

Onze kleine meid is net als haar oom, papa en mama een echte waterrat gebleken, uit het water komen was dan ook de enige domper van de dag.

Wat een heerlijke dag, met allemaal een glimlach die niet meer wilde verdwijnen. 1 ding is zeker bij een volgende mogelijkheid weten we al wat we gaan doen. Er word al rond gebeld om zelf ook zo'n dag te kunnen regelen. 

Genieten het woord dat deze dag het beste omschrijft.