Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Bijna zover 3x3

Terugblik op drie jaar mama zijn van een geweldig stel

Drie jaar geleden lag ik op de bank met een dikke buik.

Poes tegen mijn buik aan, want dat was Luna's lievelingsplekje geworden. Ik was blij in ieder geval de 28 weken voorbij. Ik sliep ontzettend goed ( ruim 16 uur op een dag) en verder kon ik niet zoveel meer. De buik begon me behoorlijk in de weg te zitten en ondanks het vele slapen was ik doodmoe. 's Nachts was mijn bed mijn plek en overdag de bank. Filmpje kijken en boekje lezen was wat ik deed. Breien probeerde ik, maar die buik zat daarvoor in de weg. Die dag had ik nog hoop dat ik de 30 en misschien zelfs de 32 weken zou halen.

Die 32 weken heb ik nooit gehaald en de 30 weken ook niet. Een week later waren ze er ineens, een week later was ik ineens moeder. Moeheid maakte plaats voor zorgen. Die kleine hummeltjes met slangetjes, die piepjes en de alarmen die maar steeds afgingen. De zorg die ik uit handen moest geven.

Maar hoe klein ze ook waren ze werden groter en groter. Ze groeiden en ik groeide als moeder. En nu zijn ze alweer bijna 3 jaar. Over een weekje is het zover. Ik blader weer de oude foto's door en maak een collage van toen en nu.

Steeds verbaas ik me weer hoe die kleine krummels van 38-39 cm en 1234-1385 gram uitgebroeid zijn tot drie peuters van 86-92 cm en 12-13 kg. Geen mens die meer ziet dat ze te vroeg geboren zijn. Nog een week tot hun derde verjaardag. Een week vol met gedachtes afdwalend naar toen. En na die week feest! en dan in maart weer een periode van herinneringen want eigenlijk had hun verjaardag niet 16 januari moeten zijn, maar 29 maart.

10 jaar geleden

Alvast gefeliciteerd!!!!! Mijn zoont is morgen jarig en mijn jongste zoontje 17 januari, dus bij ons ook een feestweek!!

10 jaar geleden

Gefeliciteerd alvast. Leuk, hoor!

10 jaar geleden

Alvast gefeliciteerd

10 jaar geleden

Gaat inderdaad reuze snel! Geniet ervan volgende week. Bij ons een 3-jarige een week later ;-)