Snap
  • Kind

bijna zomervakantie en dan toch nog ziek

Met de zomervakantie voor de deur, redden ze het net niet om niet ziek te worden.. nog 3 weken naar school.. en dan.... ziek..

Veertien juli is het zo ver, de zomer vakantie is begonnen, maar helaas is dat net te ver weg voor het energielevel van mijn twee kleuters..
Ze zijn moe, veel indrukken gehad de laatste maanden en veel stress en verandering mee gemaakt.
Hoe goed je ze er ook voor af wilt schermen, krijgen ze meer mee dan dat je zou wensen..

in februari werd er op mijn mans werk een flinke reorganisatie aangekondigd terwijl wij in december ons appartement hadden verkocht en een nieuwe woning hebben aangekocht waar in april de overdrachten van waren.
In april juist.. de maand dat mijn zoontje 4 werd, op zwemles moest en naar school ging, en daar kwam nu dus ook nog eens een verhuizing bij.. en een reorganisatie ( uitsluitsel zou eind april, begin mei volgen)
Dus alles te gelijk.
De kinderen sloegen zich dapper door alle onrust heen, en sliepen wat meer dan normaal, maar dat was ook wel normaal met alles wat er zo op hun bordje kwam..
in mei waren we verhuist, hoorde mijn man dat hij kon blijven en hebben we nog een weekje vakantie kunnen vieren in alle rust met schitterend weer in ons nieuw verkregen tuin.. Heerlijk.
Echter zijn we nu 1,5 maand verder en is de zomervakantie net te ver weg..
Want voor de kinderen is nog niet alle spanning over... veel kindjes jarig en dus mag je wel of niet op een partijtje komen.. Onze dochter heeft de afsluitende musical van de kleuter groepen en start in groep 3 in september.. en is zelf bijna jarig.. allemaal bloedspannend ( voor een vijfjarige) natuurlijk!!
Onze zoon ontwikkeld een schoolritme en een schoolgaand kind karakter (de eigenwijzigheid en mondigheid neemt toe)
en ze spelen ineens na schooltijd en in het weekend buiten.. dat waren ze ook nog niet gewend... dus ook dat kost meer energie dan puzzelen aan tafel, kleuren of met lego spelen.
Maar daarmee zijn ze dus meer vermoeid en vatbaarder voor virusjes.. niet zo erg maar wel heel sneu..
vorige week donderdag kreeg mijn dochter ineens weer last van ontstoken ogen, om de dag erna ook maar gelijk echt snipverkouden te zijn, zaterdag kwam er verhoging, oorpijn, keelpijn en hoofdpijn bij.
en zondag had mijn zoontje alle bovengenoemde klachten ook.. 
Zaterdag heeft onze dochter (van dus bijna zes) een middagslaapje gedaan van 2 tot 7.. even avond gegeten en weer doorgeslapen tot zondagmorgen 8 uur..
Zondag hebben ze beide geslapen in de middag.. beide een uurtje of 3 om de rest van de middag op de bank te hangen en te jammeren.. zo zielig.
Zo doende zijn we gelijk maar in overleg gegaan om oppas te regelen voor de maandag.. want dit wordt geen schooldag en zwemles.. dit wordt thuis blijven, bankhangen en vroeg naar bed.
conclusie, moeders heeft een rustig dagje thuis, welke niet gek is want zelf heb ik ook niet meer geslapen sinds vrijdag.. omdat de arme schatten enkel nog maar konden hoesten.. sliep de een, was de ander aan het huilen en andersom.. 
zo kinderen naar bed voor een middagdutje, en ik zelf ook maar even een dutje doen.. even bijtanken..

6 jaar geleden

Dank je wel, stom he ik zie nu pas in de nieuwe looks van mamaplaats dat ik reacties heb ?

7 jaar geleden

Ik ben juf bij de jongste kleuters. Wij moeten nog twee weken. Ik had vandaag vier zieken... ze zijn op! En beterschap natuurlijk!

7 jaar geleden

Ik ben juf bij de jongste kleuters. Wij moeten nog twee weken. Ik had vandaag vier zieken... ze zijn op!