Snap
  • Kind
  • Vakantie dagje weg
  • vakantie
  • inpakken
  • Vliegen
  • opreis

Bijna op vakantie!

Vakantie tijd! Eindelijk is het zover. Over 2 weken pakken we onze koffers (of nouja je snapt dat die koffers al bijna zijn ingepakt) en dan vliegen we naar bella Italia. Vorig jaar zijn wij niet op grote vakantie geweest aangezien we in juli waren uitgerekend van ons baby'tje. Nova. Toen hebben we het gedaan met een weekje België in oktober net voordat ik weer moest werken na mijn verlof. Ook leuk. Maar na verre reizen zoals Curacao, Bali en Amerika begon het dit jaar weer te kriebelen. Nova is inmiddels 1 jaar en we gaan vliegen naar Italie. We dachten laten we beginnen met een korte vlucht ipv 9 uur lang in een vliegtuig met zweet in je nek aangezien Nova geen 1 seconde stil zit. Eerst dit maar aankijken en dan wie weet, ooit, weer een grote reis met ons kleine meisje erbij. 

Het inpakken vind ik altijd een hele dag taak of meer een maand-taak. Pff..! Na begin dit jaar 3 dagen in een huisje te hebben vertoefd ergens in Drenthe met de familie en werkelijk alles te zijn vergeten krijg ik nu al stress vlekken voor het feit dat ik voor 2 weken moet inpakken. Het scheelt dat ons neefje die 2 maanden jonger is dan Nova mee gaat op vakantie. Dus, badpak vergeten? Nova loopt 2 weken lang in een dino zwembroek van dr neefje. Moet kunnen. Moet kunnen.

Verder ben ik (geloof ik) een best relaxte moeder en zit ik ook niet op tegen het vliegen of de reis erheen. Nova is een heel makkelijk meisje dus ik verwacht dat de reis ook prima gaat. En hoe relaxter wij zijn, hoe meer Nova dit aan voelt. Dus, zen. Alleen dat inpakken? Ik ben blij dat mijn ouders met de auto naar Italie rijden en wij dus heel Nova haar hebben en houwen in de auto kunnen mikken en niet mee hoeven te sjouwen in het vliegtuig. Er bleken namelijk geen kinderstoelen te zijn in ons gehuurde huis en die zijn toch vrij handig :-) Verder hebben we een super fijn campingbedje gekocht want ja, ik ben zo'n moeder die de kriebels krijgt van zo'n camping bedje die daar al 10 jaar in het huis staat. Dus werd er nog even een campingbedje gekocht (voor mee in de auto!) en hij neemt haast geen ruimte in! Het is 1 tas en het bedje is ook zo uitgeklapt zodra we daar zijn. Binnen een paar seconde is er beloofd! Scheelt weer dat zweet in die nek ;-)

Anyway, ik ga weer verder met mijn lijstje voor wat ik allemaal mee moeten nemen. Als er nog tips zijn? Kom maar door.

Liefs, Fleur

Ps. je snapt dat ik Nova haar badpak nu gelijk in de koffer gooi he!

4 jaar geleden

Zeker leuk geschreven. Nog een tip: kindjes neusspray en haar neus sprayen een uur voordat de daling wordt ingezet. Is een wondermiddel en verlicht de druk op de oortjes. Neem voor in het vliegtuig ook een extra setje kleding mee en ... toetenboeners. Neem ook een thermometer en zetpillen mee. Je hoopt niet dat ze ziek wordt maar just in case. Fijn dat er veel met de auto mee kan. Fijne vakantie!

4 jaar geleden

Dankje voor je lieve reactie! In moet idd speelgoed niet vergeten. Goeie tip! Bedankt, we gaan genieten!!!!

4 jaar geleden

Hai, super leuk geschreven haha, ook heel herkenbaar vooral. Geen paniek, alles is te koop of te huur. Belangrijkste zijn kleding, zwemspullen, speelgoed (lees lievelingsknuffel in 10 voud hihi), schoenen en slippers, zonnebrand, id kaart, tickets en zkf pas, medicijnen, medisch reispaspoorr, jasje of vest, zonnebril, petje, zwemluiers en dan ben je er wel zo n beetje... Succes mama en geniet! Fijne vakantie ?