Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Bijna naar de basisschool

De overgang van peuterspeelzaal naar basisschool

Mijn dochter van bijna 3,5 gaat sinds kort 4 dagdelen per week naar de peuterspeelzaal (voorheen 2 dagdelen per week). De datum dat ze naar de basisschool gaat komt echter ook steeds dichterbij. Nu de scholen weer begonnen zijn, zijn we ons ook maar eens gaan oriënteren op een basisschool bij ons in de buurt. Na onze eerste selectieronde bleken er nog twee scholen te zijn die in aanmerking kwamen. Een kleine school, met een aantal combinatieklassen of een wat grotere school die iets verder weg ligt.

Afspraak gemaakt, samen met dochterlief kijken op school 1. In het gebouw van deze school is ook de peuterspeelzaal gevestigd, dus dochter vond het leuk om ons te laten zien waar de gymzaal was en wat ze allemaal nog meer wist van ‘haar’ school. Meest relevante voor ons: Groep 1-2 is een combinatieklas, zodat de oudere kinderen de jongere kinderen een beetje meenemen.

School 2 viel meteen in de smaak, omdat er een grote Mickey Mouse aan de muur van het gebouw hing. Dit gebouw is veel schoolser in de traditionele zin van het woord: grote, hoge lokalen. Deze school kende ze dan wel niet zo goed, maar ze wilde best buiten spelen met de kindjes van groep 1.

De kogel is door de kerk. Na haar verjaardag zal ze starten op school 2. Wat vinden papa en mama het al moeilijk om te bedenken dat ons kleine meisje straks in dat grote schoolgebouw rond zal dolen.

Zelf ziet ze het al helemaal zitten. De schoolkalender hangt al aan de muur met het aantal weken dat het nog duurt voordat ze mag gaan. Al snel zullen de weken in dagen veranderen en voordat we het weten staan we met tranen in onze ogen op het schoolplein om ons kleine meisje uit te zwaaien op haar eerste schooldag. Voor de zoveelste keer zeggen we tegen elkaar: wat wordt ze toch al groot!

10 jaar geleden

Mijn oudste is voor de vakantie nog een poosje gaan wennen en gaat nu voor het echie. Vandaag was zijn eerste schooldag, viel dat even tegen dat hij 's ochtends en 's middags moest. Hij was echt moe om 15.15 uur! Maar wat gaf uiteindelijk de doorslag voor jullie om voor school 2 te gaan?

10 jaar geleden

Herkenbaar...bij ons ging de jongste in april voor de eerste keer naar school. Gelukkig vindt ze het helemaal geweldig!

10 jaar geleden

Heerlijk wanneer je een keus hebt kunnen maken.

10 jaar geleden

Wat gaat dat snel hé! Quin heeft nu ook zijn eerste 2 weken in groep 1 erop zitten. Terwijl ik dacht dat hij er nog niet klaar voor was, vroeg hij steeds wanneer hij ook naar de grote school mocht. Hij zag zijn vriendjes verdwijnen van de Peuterspeelzaal en voelde zich toch wel een beetje te oud. Na een maand zagen wij ook dat hij er echt klaar voor was en dat maakte de stap toch een stuk makkelijker. Zo makkelijk als ik hem weg bracht naar de peuterspeelzaal, zo makkelijk gaat het al vanaf dag 1 naar de basisschool.