Snap
  • Kind

Bezoek integrale vroeghulp

Dan is daar de dag van het bezoek van Integrale Vroeghulp. Het maakt mij erg ongemakkelijk. Maar misschien gaat het ons wel verder helpen.

Ik weet niet of jullie dat ook hebben, maar als ik iemand op bezoek krijg die ik niet goed ken, wordt ik extra kritisch op mijn huishouden. Alles zie ik dan. Hier nog een stofje, daar staat nog rommel...hangt daar nou spinrag?! Op de een of andere manier voel ik me altijd erg beoordeeld op hoe mijn huis eruit ziet. En nu zijn wij een gezin dat echt met z'n allen in de woonkamer leeft, dus je hebt waarschijnlijk wel een idee hoe dat gaat.

Dus 5 minuten voor tijd liep ik nog een rondje door de woonkamer. Ik merk dat ik er dus erg onrustig van word als er iemand bij mij thuis komt. Ik voel me bekeken.

De bel gaat. Ik open de deur en daar staat een lange, slanke, wat oudere dame. Ze ziet er aardig uit, maar op de een of andere manier niet mijn type. Nienke mag haar niet. (Misschien wel door hoe ik me voel) Het is lang geleden dat ik haar zo heb gezien. Ze weigert een handje te geven en duikt achter de stoel. De dame probeert haar op haar gemak te stellen door wat vragen te stellen, maar Nienke negeert haar volkomen. Ze praat alleen met mij (af-en-toe).

Er volgt een gesprek met mij. Ook dat loopt niet heel vloeiend en vanzelf. De vragenlijsten worden besproken (gek met mijn kind erbij). Waar maakt u zich zorgen om? (Dat staat er, misschien wel in drievoud!) Nienke huilt veel, snel en lang. Het kinderdagverblijf maakt zich zorgen. Ze maakt niet goed oogcontact, maar ja, we plakken ook 6 uur per dag haar goede oog af. Ze heeft vanaf haar geboorte een weerzin tegen mannen. Ook al wordt dit nu langzaamaan beter. Ze lijkt heel faalangstig en durft daardoor dingen niet te doen. En ze is heel beweeglijk. Daar vermeld ik bij dat wij dit niet als echt probleem zien, maar het wel is opgemerkt. Wij willen graag hulp met hoe wij om moeten gaan met de faalangst en de huilbuien. De dame noteert vanalles.

Dan zijn er zo'n 45 minuten voorbij. En de dame vertrekt. Ik zeg Nienke even een hand te geven. Dit doet ze zonder de dame aan te kijken. De dame zegt dat ze alles gaat bespreken met het team om een plan uit te gaan zetten, want ze heeft wel het idee dat ze ons wat hulp kunnen bieden.

Als de voordeur dicht valt, zijn we allebei blij dat het achter de rug is. Nienke kruipt lekker bij mij op de bank en we kijken de theatershow van Woezel en Pip (een favorietje hier in huis). Ik zal dit niet snel meer doen. Ik ga liever ergens anders naartoe.

Nu maar afwachten wat Integrale Vroeghulp gaat voorstellen. Als ik heel eerlijk ben, had ik gehoopt dat ze zou zeggen dat ze geen noodzaak zag voor een verder traject. Ik wil graag dat mijn kind helemaal gezond is, ook in het koppie. Maar als dit gaat helpen, gaan we ervoor!

7 jaar geleden

Nou, precies wat je zegt...die vragenlijsten! Fijn dat je iets herkent. Dat is wat ik heb gemist, iemand die het begreep. En waar ik ook eens lekker even tegen kon 'klagen' dat het echt wel veel is wat je op tafel moet leggen. Naast het feit dat ik het fijn vind om alles eens achter elkaar op te schrijven, hoop ik dat er mensen zijn die iets herkennen en dan weten dat ze niet de enige zijn. Want de zoektocht is soms best eenzaam ( tussen alle mamma's waar de kinderen lekker standaard functioneren)

7 jaar geleden

die vragenlijsten zijn lang, uitgebreid, veel en dan willen ze ook nog eens alles weten. Van begin tot het nu. Ik wist echt niet zo heel veel meer maar uiteindelijk gelukt. Op naar de volgende stap. Toch wel fijn om herkenning te lezen. De formulieren voor Karakter hebben wij al wel ingeleverd. Nu op naar de rest. Ik ben benieuwd naar hoe het verder gegaan is bij jullie en hoe Nienke zich nu ontwikkeld.

7 jaar geleden

Ja, heb ik ook. Wat fijn dat er bij jou mensen komen waar jullie je goed bij voelen. Ik denk dat ik hier ook nog in een soort ontkenningsfase zat ofzo. Ik merkte dat ik ik het heel lastig vond om echt te erkennen dat Nienke meer hulp nodig heeft dan alleen onze steun/opvoeding. Ik bleef maar hopen dat ze zouden zeggen dat er niets was. En tegelijkertijd hoopte ik op tips die haar zouden helpen om zekerder te worden....heel dubbel.

7 jaar geleden

Ja ik ben hetzelfde, maar ik heb het ook als de ouders op bezoek komen hoor:P Ik heb gelukkig 2 mensen van het consultatie bureau en jeugdhulp Youke die verschrikkelijk lief zijn voor babies en waar je dat ook meteen aanziet. Lilly begint meteen te lachen als ze hun zien en dat vind ik heel fijn, ik denk als dat niet zo zou zijn dat ik had gevraagd voor een ander. Denk maar zo ...het is iemand van het hoofdkantoor dus je zal hopelijk niets meer van der zien;)