Snap
  • Kind
  • kind
  • ontwikkeling
  • peuter
  • School

Ben jij van plan je kind naar een peuterspeelzaal te brengen ?

Ik twijfel of ik mijn kind naar een peuterspeelzaal ga brengen. Knutselen, puzzelen en cijfers etc kan ik mijn kind ook wel leren. In mijn omgeving ken ik mensen waarbij al hun kinderen niet naar de peuterspeelzaal en of kinderdagverblijf zijn gegaan, gewoon lekker tot hun 4e jaar thuis gebleven en hebben nooit problemen op school gehad en presteren goed. 

Ik ken er zelfs 1 waarvan haar kind de beste van de klas is en dat zonder peuterspeelzaal. Tuurlijk is het wennen om voor het eerst in een kring te zitten, maar dat heeft elk kind. En vergeet je kind niet op tijd in te schrijven, want anders is er geen plek voor je kind op de peuterspeelzaal. En mijn dochtertje heeft veel nichtjes, buurmeisjes etc om mee te spelen. Ik heb een oppasoma, die vindt het heerlijk om op te passen.

Zo hoeven we geen planning te maken om mijn kind van peuterspeelzaal op te halen en weg te brengen voor die 3 uurtjes per dag. En daarbij komen nog de kosten, van dat geld koop ik wel speelgoed voor mijn dochter. Mijn ouders hebben mij en mijn zussen en broer ook nooit naar een peuterspeelzaal gebracht en er is niks mis met ons :)!

Ik ben benieuwd hoe jullie erover denken ?

10 jaar geleden

Zo dacht ik er in het begin ook over hoor, maar toen mijn dochter 2 jaar en 3 maanden was wilde ze zo graag spelen met andere kindjes, als ze alleen al kinderen zag werd ze wild! Mijn dochter is tot op heden natuurlijk enigst kind dus daar zal het ook mee te maken hebben. Als ze broertjes of zusjes hebben is het denk wel een ander verhaal. Maar ze gaat nu dus al een paar maanden naar de peuterspeelzaal en ze vind het top!

11 jaar geleden

Ik breng mijn dochter juist naar de psz vanwege de andere kinderen. Plakken en praten kan ze al maar om een fietsje vragen waar een ander al op zit heeft ze in twee weken geleerd. Eerst keek ze beteuterd als een kind eerder op de fiets sprong. Ik zie dat ze nu als we naar de speeltuin gaan sneller contact heeft met andere kinderen. Ze moet erg wennen aan de juf maar dat vind ik wel goed, haar wereld was erg klein en langzaam kan je het zo uitbouwen. Regels van een juf volgen in plaats die van mama of oma. Leren van andere kindjes, hoe zij het allemaal doen. Ik stuur mijn kind dus niet naar de psz om te leren tellen maar om te leren communiceren en het bevalt me goed. Dat kan je ze zelf heelmaal niet leren, hoe ze met andere kinderen omgaan of met een vreemde juf.

11 jaar geleden

watje zegt plakken kleuren ed kunnen ze oook thuis of in ons geval bij opa en oma

11 jaar geleden

Dat valt of staat met hoe mijn dochtertje zich ontwikkeld. Wij hebben weinig tot geen kinderen in onze omgeving dus als blijkt dat ze graag speelt met andere kinderen dan ga ik het wel doen. Maar ik ben het met je eens hoor, alles wat ze daar leren kan je ze zelf ook leren.