Snap
  • Kind
  • dreumes
  • fases

Ben ik saai?

Of mij dreumes gewoon een echte ontdekker?

Ken je van die dagen dat je even lekker de hele dag binnen wilt zijn? Die zijn bij mij zeldzaam. Ik houd er van om elke dag wel even naar buiten te gaan. Ik denk dat mijn zoontje de zelfde eigenschap heeft. Hij is nu bijna 1,5 jaar oud en is super ondernemend. 

De laatste tijd loop ik er een beetje tegen aan. Ayden slaapt nog 1 keer per dag dus meestal kies ik of ik er in de ochtend uit ga of in de middag. Als ik er uit ga zonder hem voor een afspraak of iets, en hij blijft de hele dag binnen, dan merk ik dat hij zich gaat vervelen. Hij wordt jengelig en soms gefrustreerd. Wij wonen in een (super fijn) appartement in Almere Duin. Een nieuwe wijk waar eigelijk nog niets staat dan woningen en flats. 

Een speeltuintje is niet om de hoek en de supermarkt is 25 min lopen. Ik probeer hem binnen te vermaken met boekjes, kleuren, Toet Toet auto’s, noem maar op. Maar echt concentratie heeft hij nog niet. Wilde spelletjes en gek doen vind hij geweldig. Maar dat houd je ook geen uren vol. Soms ga ik even met hem wandelen naar het strand (wat wel voor de deur is) of gewoon simpel een vuilniszak buiten weg gooien en dan meteen een rondje lopen.

Some vraag ik me af ben ik een saaie moeder? Die soms even wilt dat haar kind zich zelf kan vermaken? Of is mijn kind gewoon lekker ondernemend en heeft hij nog een te korte concentratie boog om zich zelf langere tijd te vermaken?

Wie loopt hier ook tegen aan? Wat doen jullie om je dreumes te vermaken? Tips zijn zeker welkom! 

3 jaar geleden

Ik herken het hoor! Volgens mij is het volledig ad leeftijd te wijten. No worries.