Snap
  • Kind

Ben ik nu zo moeilijk of begrijpen ze het niet?

Wij hebben een kindje dat een darm probleem heeft! Wij proberen alles zo goed mogelijk te doen, maar dat willen wij ook van haar school!

School is een deel van onze kinderen's opvoeding, dat weten we allemaal. Welke school we ook kiezen ze zullen daar ongeveer 30-40% van hun tijd doorbrengen. Het gezegde "It takes a village to raise a child" is dus ook hier van toepassing. Dus lijkt het mij normaal dat waar ouders niet aanwezig zijn de leraren voor de kinderen zorgen. Niet alleen hen iets leren, maar ook voor hun veiligheid (wat al moeilijk schijnt te zijn, gezien de vele nieuws berichten over misbruikt op scholen) en gezondheid zorgen. Want van u wordt immer verwacht niet aanwezig te zijn voor de uren dat uw kind op school zit, toch?

Wij hebben een kindje dat heeft darm problemen, het probleem van nu! Er zijn veel kinderen met darm problemen, ouders doen er alles aan om hun kinderen daarbij te helpen, waar artsen soms met de handen in het haar zitten. Dus letten wij thuis erg op haar voeding en proberen zo natuurlijk mogelijk te eten. Wat een vermogen kost gezien wij Wajong gezin zijn, maar dat is een ander verhaal. Wij willen dus ook dat ons kind genoeg drinkt, punt!

Want vocht, naast andere vezels, mineralen en vitaminen, helpen de darmen ook. Hebben wij nu net een kind dat niet moeilijk doet over eten, maar over drinken... Dat in haar geval dus cruciaal is en dus niet handig. Vele ouder klinkt dit natuurlijk bekend in de oren. Alleen wil het dat onze dochter zo weinig drinkt als ze ziek is, dat ze al gauw lichte uitdrogingsverschijnselen heeft...Dus als ouder probeer je dit elke keer te voorkomen, maar als ze ziek zijn en overgeven hoe hou je het vocht binnen? ORS natuurlijk, maar laat ze het maar eens niet uitspugen of zelfs haar medicatie. Dus op de dagen dat ze niet ziek is... Willen wij een minimum van 850 ml per dag bij haar binnen hebben.

Wij willen dus dat school hier in meegaat en zorgt voor haar welzijn op school en haar haar bekers laat leeg drinken. Op school zal in de grote klassen dat zeker meer tijd van de leraar vergen. Maar onze dochter zit op een school waar maar 10 leerlingen in haar klas zitten... Dus ik denk dat daar tijd is voor wat extra zorg naar onze kinderen toe. Onze dochter heeft 2 juffies echt schatten van mensen... en het gaat goed! Tot een van haar juffies ziek wordt en niet meer terugkeert in haar werkplek, wat natuurlijk al verdrietig is. Onze dochter krijgt een nieuw juffie, dat is spannend!

Mijn relatie met deze nieuwe juf loopt stroef, onze dochter krijgt niet haar minimale vocht van 850 ml per dag binnen, omdat het nieuwe juffie niet de strijd met onze dochter wil aangaan over het leeg drinken van haar bekers. Overdrijf ik? Mag ik niet verwachten dat het percentage dat ze buiten mijn/onze (ouders) zorg zijn dat zij de zorg overnemen? Overdrijf ik dat ik wil dat mijn kind, genoeg drinkt zodat ze wellicht ooit zonder medicatie naar de WC kan gaan?

Wij geven aan dat als je 5 a 10 minuten de tijd neemt voor het eten dat onze dochter echt wel drinkt. Hoe kan het anders dat het bij de andere juf wel goed gaan? Wij geven aan dat eten niet zo belangrijk is als ze honger heeft, eet ze wel. Wat ze mee naar school heeft of anders thuis. Begrijpen wij het niet of begrijpt zij ons niet? Ze kent het verhaal...

(Foto van Dagmar Stam's tekening, daar hou ik van!)

7 jaar geleden

Ja wij doen ook wedstrijdje en met een rietje gaat het altijd idd beter! Maar ook als ze eerst drinkt is het wel verplicht...Maar haar oude juffie deed zelfde als wij spelenderwijs omdat ze de tijd en die hebben ze wel met maar 10 kids...Maar nieuwe juffie begrijpt de clou niet denk ik, namelijk dat mijn dochter anders nog meer ziek wordt dan ze al vaak is!

7 jaar geleden

Dat kunnen ze op zich ook nog gewoon klassikaal doen, dat ze eerst drinken en dan pas gaan eten. Ik dacht meer dat je dochter echt niet wilde drinken en dat de juf dat dan op moest leggen. Dat lukt natuurlijk niet in alle gevallen. Ik heb een zoon met een diagnose adhd en een juf die daar niet echt in geloofd en die hem te stil vond en dus dacht dat hij teveel kreeg. Maar op school is hij niet druk ook niet zonder medicatie, maar zonder medicatie is zijn concentratie er gewoon echt niet. Dus heb ik hem op een ochtend dat ze alleen voor de klas stond eens niks gegeven. Dit wel netjes doorgegeven en nu is de frang gevallen. Hij was niet druk maar ik denk niet dat hij iets geleerd heeft vandaag. Kijk nu had ze mijn punt. Maar ja dat is voor jullie geen optie. Mijn moeder deed altijd het samen drink spelletje. Een groot glas drinken. Ieder een rietje en dan kijken wie er het snelste kon drinken. Alleen hield mijn moeder haar tong voor het rietjesgat zodat mijn zoon alles opdronk. Misschien iets om thuis uit te proberen?

7 jaar geleden

Ja, dat eten is gelukkig hier geen probleem! Van het juffie is het meer dat ze echt niet mee wil werken, omdat ze de ernst niet begrijpt, of zelfs vind dat ik overdrijf...Wat ik me in sommige gevallen wel kan voorstellen omdat dat natuurlijk ook gebeurt. Maar bij ons is echt medische reden... En die extra drink momenten leuk, maar niet als je met een trechter er in moet gooien en ze het net zo hard weer uitspuugt! Ik vraag niets anders dan haar eerst te laten drinken en dan te eten op de gewone tijden zoals andere kindjes...Dus ook geen extra dingen dan alleen even eerst drinken...Want als ze honger heeft of zin in haar fruit dan drinkt ze wel!

7 jaar geleden

Het is een lastige. Ik ben overblijfmoeder en er zijn ook kindjes bij die slecht eten en zelfs 1 waar ik de moeder van ken die amper eet. Die heeft het hard nodig ivm zijn medicatie, maar hij gooit zijn kont in de krip en eet echt niet. Hoe je het ook probeerd. Je kunt het moeilijk bij een kind naar binnen trechteren. Ik heb mijn kind op een leeftijd van 2 jaar enkel sinas gegeven. Waarom, omdat hij niet dronk en daardoor niet naar de wc kon. Met de clisma,s aan toe. Wij deden samen drink spelletjes en al, maar je kunt dit niet van een juf verwachten. Misschien als ze de beker niet leeg heeft thuis een extra drink moment geven. Medicatie in drinkvorm, gaf ik altijd met een spuitje. Als het gelijk achter de keel ingaat is het niet zo smerig. Misschien een idee. Dus nee ik vind niet dat je overdrijft. De gezondheid van je kind is het belangrijkst. Maar ook niet iedere juf heeft dezelfde uitwerking op jouw kindje. Dus bij de een zal ze misschien wel drinken, terwijl ze bij de ander denkt zoek het lekker uit, al ga je op je kop staan. Hoe ouder ze worden hoe meer het eigen willetje erbij komt kijken.