Snap
  • Kind
  • Voeding

Bekijk het eens van de lollige kant!!!

Laatst heb ik een blog geschreven over de waarom fase van onze oudste, maar ook bij de jongste blijven we niet gespaard van bepaalde fases..

Oh oh die fases!

Je kunt er een heel boekwerk over schrijven over elke fase wel 1, tenminste ik wel en volgens mij hebben sommige mensen dat zelfs gedaan, maar laten we eerlijk zijn elk kind gaat door verschillende fases.

bij de een is het wat duidelijker dan bij de ander. zoals bij mijn oudste die ging helemaal volgens het boekje.

ik zag ze na wat ervaring al van te voren aan komen en na een tijdje bemerkte ik dat alles weer wat soepeler verliep en de fase dus op zijn einde was, mijn jongste gaat er wat gemoedelijker doorheen en heeft alleen hier en daar een uitspatting.

Zo heb ik laatst gereageerd op de blog van een medemama hier, omdat haar kindje niet wilde eten en aan de reacties te zien zijn wij echt niet de enige die hier doorheen moeten, maar wat kan het toch frustrerend zijn soms.

loslaten lijkt vaak toch wel de key te zijn en soms moet je er ook gewoon de grap ervan inzien en dan blijkt ineens dat deze fase van niet of slecht eten eigenlijk wel heel grappig is!

Zoals ons kleine ventje, hij was ongeveer 14 maanden toen hij besloot dat hij eten niet zo nodig meer vond.

wij natuurlijk wel want wij als ouders weten heel goed wat hij nodig heeft! hij moet goed eten en vitamines binnenkrijgen!

en wij weten natuurlijk wat het beste voor hem is! nu moet ik wel even zeggen dat hij de 2e helft van zijn eerste jaar onder groeilijn zat en maar niet aankwam daarbij heeft hij een grote broer die tot een half jaar geleden ook alles at wat je hem gaf.

In het begin at hij echt niets alleen een toetje (vla, yoghurt etc), wat fruit, koekjes (natuurlijk) en zijn papfles (ja die krijgt hij nog! wij vinden het belangrijker dat we minstens 7 uur slaap krijgen dan dat hij geen papfles meer zou "moeten" krijgen)

toen ging ons opvallen dat meneer gewoon alleen at wat hij lekker vind, wat op zich wel raar is want hij vond voor zijn eerste jaar ook bijna alles lekker, maar goed, meneer at zijn avond eten niet, maar zodra het woord toetje viel klom hij al bijna uit zijn stoel om het zelf te halen en als het dan in zicht kwam zat hij te springen en grijpbewegingen te maken en te wijzen op zijn blad zo van hier moet je het neerzetten. We hadden in eerste instantie een beetje de pee in want er is dus niks mis met je, je eet alleen wat je lekker vind, maar om hem daar zo te zien reageren op zijn toetje is dan wel weer grappig.

laat ik eens op een rij zetten wat meneer dan uitvreet met zijn eten ;)

hij eet geen aardappels meer, mits deze gekookt zijn! tot een maand of 2 geleden ook geen gebakken, maar die eet hij nu ook, gekruide krieltjes eet hij wel, maar ja die zien er ook niet uit als aardappelen, maar die wekken bij hem weer wat frustratie op want die zijn zo lastig om op je vork te prikken, nu is hij best vindingrijk en probeert ze dan zo op zijn vork te leggen, maar dan rollen ze er ook weer af!

hij eet alleen maar groene groentes, echt waar! maar ook hier zit er een addertje onder het gras, want meneer wil geen lekkere verse boontjes, nee meneer wil liever die slappe overkookte boontjes uit een glazen potje! Vlees is geen probleem, hij eet alles als het maar vlees is, ja zelfs steak!

fruit lust hij het meeste wel, maar banaan en appel laat hij ineens liggen en soms ook peer, ik denk dat dat te veel op appel lijkt.... misschien moet ik het eens op een andere manier snijden?

frietjes zijn ook weer een raar verhaal, de thuis gebakken frietjes wil meneertje niet, maar die van de frietboer kunnen we niet genoeg hebben iedere keer gaat de zak leeg en kijkt hij of er nog meer te halen valt! nu moet ik toegeven dat onze frietboer erg lekkere frietjes heeft (hij schilt, snijdt en bakt ze vers), maar met de onze zijn heus niks mis hoor!

als je dit eens van de lollige kant bekijkt kun je gerust zeggen dat het wel een beetje een apart geval is, maar dit is nog niet het ergste, want we moeten de arme drommel negeren wanneer hij eet!!!! Hij zal het absoluut niet accepteren als hij gevoerd word en zal dan ook demonstratief met zijn hoofd achterstevoren en ogen dicht gaan zitten. maar als je hem dan laat (en stiekem in de gaten houd) begint het toneelspel, hij doet voorzichtig zijn ogen open en kijkt met omgedraaid hoofd stiekem of iemand het ziet en pakt zo stiekem een hapje, als hij toch ziet dat je kijkt spuugt hij het weer uit en gaat weer terug naar zijn begin positie.

complimenten geven voor ieder hapje resulteren overigens in hetzelfde. na een paar hapjes doet hij wel gezellig mee, maar hij blijft wel vasthouden aan zijn regels. en zo hebben wij heus een heel leuk en gezellig kind aan tafel, jaja wij krijgen diner en een show, want ondanks zijn eigenaardige eetgewoonten op het moment is hij echt super grappig en weet iedereen aan het lachen te krijgen.

Dus lieve mede mama's probeer het soms eens van de lollige kant te bekijken! hoe erg ook!

ik weet ook echt niet wat ik het eerst moest doen toen ik op een goede dag thuis kwam en mijn zus (die even aan het oppassen was terwijl de kiddies sliepen) boven aan trof met mijn oudste op onze slaapkamer waar hij slecht enkele minuten voor mijn thuiskomst in een hoek op de vloerbedekking gepoept had! hij had een heel pak doekjes opgebruikt om zijn billen schoon te vegen en de drolletjes op te ruimen!

ongeloof, boosheid, verbazing en lachen wat moest ik eerst doen? het kwam allemaal tegelijk. een week later hebben mijn zus en ik er ons bij een kopje koffie helemaal blauw om gelachen, want het was eigenlijk ook gewoon een komische situatie.

Daarom heb ik als nieuwe mantra ook aangenomen om het los (proberen) te laten.

ze weten vast zelf wel wat ze nodig hebben en gek genoeg is hij nu weer netjes op gewicht en zelfs weer lekker mollig! en laatst heeft hij zelfs een paar wortels en aardappels op (al waren die laatste wel een beetje gemaskeerd door er wat boontjes bovenop te leggen), dus gelukkig hoeven we geen eetbare kleurstof te kopen om alles maar groen te kleuren ;)

Maar om een lang verhaal af te sluiten wil ik wel duidelijk maken dat ik absoluut niet alles van de lollige kant bekijk!

want als ze niet slapen 's nachts vind ik dat absoluut niet grappig! daar kan ik echt de lol niet van inzien!

8 jaar geleden

Jak zaâiÄrbo€Â¡ pierwsze 10 tysiÄ™cy zÅ‚otych w internecie I was suggested this website by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my trouble. You are incredible! Thanks! your article about Jak zarobić pierwsze 10 tysiÄ™cy zÅ‚otych w internecie Best Regards Cassetta Lawrence

8 jaar geleden

Precies wat wij ook doen thuis! Het van een grappige kant bekijken. Uiteindelijk komt het toch allemaal wel goed!