Blog header image

Bedtijd! Of toch niet?

Ik blijf hem maar lastig vinden... Werken, koken, spelen en naar bed... Het valt gewoon niet te plannen.

Met een man in de horeca voelt het soms net alsof ik een alleenstaande moeder ben. Ik werk vier dagen per week, waarvan Lola drie (mid)dagen naar het KDV gaat. Uit het werk fiets ik langs het kdv waar Lola het erg naar haar zin heeft. Zo erg dat ze 9 van de 10 keer geen zin heeft om mee naar huis te gaan. We zingen lekker liedjes op de fiets en thuis aangekomen moet mama direct in de running. Koken, terwijl Lola alle aandacht wil... 'Ninne' roept ze de hele tijd. Het liefst wil ze dat ik haar op til tijdens het koken. De laatste tijd zet ik haar op een kruk aan het aanrecht en laat ik haar 'helpen'. Daarna gaan we eten, nemen we een toetje en kijken we nog even tv. Daarna is het tijd om tanden te poetsen pyjama aan en kijken we nog 1 programma op babytv. Daarna gaat Lola naar bedje toe. Dit is meestal rond 20.00... Voor mijn gevoel veel te laat. Maar ik red het gewoon niet eerder. 

Gelukkig slaapt ze over het algemeen snel. En eigenlijk moet ik dan nog verder in de running. Keuken opruimen wasje draaien en huiskamer opruimen. Meestal val ik voor ik überhaupt iets gedaan heb op de bank in slaap. 

Lola is bijna 21 maanden... En gaat dus rond 20.00 naar bed... Hoe laat is het bedtijd voor jullie kleine spruit?

Lindsy83
6 jaar geleden

ahum, die van mij is 1 jaar en 3 maanden en die gaat later... Meer zeg ik er maar niet over ;) Zolang ze genoeg slaap krijgt over de hele dag gezien ( inclusief middagdutje) is er niks aan de hand toch? In sommige landen is het normaal dat kinderen later slapen. Voor haar leeftijd is gemiddeld gezien 13 - 13 1/2 uur slaap voldoende. Maar dit mag ook wel een uurtje afwijken,want elk kind is toch anders ;)

Anoniem
6 jaar geleden

Hoe ouder ze worden, hoe vroeger ze gaan. Als hun middagslaapje korter wordt, dan worden ze 's avonds vanzelf eerder moe. 'Vroeger' gingen die van mij ook 19:30 - 20:00 uur. Sinds de oudste naar de basisschool gaat, is dat vanzelf 19:00 uur geworden... Ik kan me heel goed voorstellen dat als je je meisje zo laat haalt van het kdv, dat je lekker qualitytime samen Wilt. En niet maar een half uurtje. Als je merkt dat de kleine het goed trekt, dat tijdstip, is het toch prima?

Nicky_mamavansenna
6 jaar geleden

Mijn dochter is bijna 1 en slaapt van 19.00 tot 6.30 uur. S morgens een uur en s middags 2 uur. Maar wel sinds een maand want voorheen sliep ze alleen in ons bed of in m'n armen..

Nicky_mamavansenna
6 jaar geleden

Ik werk als gastouder dus ze is heel de dag al bij mij ???? Scheelt ook natuurlijk

Anoniem
6 jaar geleden

üuuuuh tell me your secret! !! Die van mij word volgende week 1 en slaapt alleen in mn armen, naast m3 op de bank of tussen ons in s nachts. ...in de wandelwagen wil hij wel slapen als ik met hem ga wandelen !

Anoniem
6 jaar geleden

Gewoon elke dag blijven proberen en ze slaapt alleen in slaapzak, raam open deur dicht met knuffelbeer. Als ze moe word (ogen wrijven oor trekken hangen) gelijk naar bed geen lang ritueel. (Welterusten visjes we hebben een aquarium) Ik zing lekker slapen lekker slapen.. Senna gaat lekker slapen :-) als ze jammert laat ik d'r liggen als ze gaat krijsen en beer en tut (ze heeft er 3 in bed) eruit gooit. Ff beneden zitten rustig worden en weer opnieuw proberen. Als t niet lukt dan maar op de bank in m'n armen.

Mamanda
6 jaar geleden

Ons Oontje wordt volgende week 1 jaar. Echt vaste slaaptijd heeft hij niet. Het is een heel actief mannetje en best een onrusige slaper. Wat ik belangrijk vind is dat hij genoeg rust krijgt en 's ochtends lekker is uitgeslapen. Soms ligt hij om 7 uur in bed en soms pas om 10 uur. Het verschild per kindje hoeveel slaap hij nodig heeft. Dit is per kind zo verschillend. Gewoon aanvoelen en als zij niet vermoeid is de volgende ochtend en fris en helder wakker word is er niks aan de hand.

Mamanda
6 jaar geleden

Ons Oontje wordt volgende week 1 jaar. Echt vaste slaaptijd heeft hij niet. Het is een heel actief mannetje en best een onrusige slaper. Wat ik belangrijk vind is dat hij genoeg rust krijgt en 's ochtends lekker is uitgeslapen. Soms ligt hij om 7 uur in bed en soms pas om 10 uur. Het verschild per kindje hoeveel slaap hij nodig heeft. Dit is per kind zo verschillend. Gewoon aanvoelen en als zij niet vermoeid is de volgende ochtend en fris en helder wakker word is er niks aan de hand.

Momof2girls_andaBoy
6 jaar geleden

Onze dochter is bijna 14 maanden en gaat rond de klok van 19.00 uur op bed tot 07.00 uur volgende ochtend. Als ze echt moe is licht ze soms al om 18.30 uur op bed. overdag slaapt ze 1 tot 2 keer is verschillend. wel altijd 's middags 1,5 tot 2,5 uur.

Anoniem
6 jaar geleden

Hier zoon van 2 jaar en 4 maanden ook pas 9 uur half 10 naar bed. Heeft reflux gehad dus voor dat hij medicijnen er voor kreeg sliep hij altijd pas 12 uur door de reflux. Toen hij medicijnen kreeg is dat elke dag een uur vroeger geworden tot het 9 uur was en vroeger is het niet meer geworden. Of hij moe't. Echt moei zijn dan wordt het 8 uur maar dat komt bijna niet voor. Dit is zijn ritme geworden heb er zelf ook geen problemen mee zolang hij zijn eigen er goed bij voel en daarna goed slaap vind ik het prima . Ik denk dat het het later als hij naar school ga elke dag het toch vroeger wordt zo niet ook goed zolang het maar geen effect heeft op zijn dagelijkse leven :)

roelinaa
6 jaar geleden

Mijn dochtertje is 20 maand en gaat om 19.00 , 18.45 gaat ze uit zich zelf bij de trap staan, Mama kom doesjen poets tandjes, Haaltje ezen laapies doen. (douchen , tanden poetsen verhaaltje lezen en dan slaapjes doen)

Anoniem
6 jaar geleden

Mijn dochter is nu 4 en ging voorheen ook altijd pas rond 20uur naar bed (naar boven toe). En sliep dan ook goed uit 's morgens. Soms tot wel half 9/half 10! Vanaf ongeveer 2,5jaar deed ze geen middag dutje meer, omdat ze anders om 10 uur 's avonds nog niet sliep. Nu ze naar de basisschool gaat, "proberen" we haar om 19 uur naar boven toe te doen, maar als ik heb gewerkt (werk niet op vaste dagen) ben ik pas rond kwart over 6 thuis en moet dan nog eten koken (vlugge, wel gezonde hap). Snelle eter is het niet, dus half 8 moet ik blij zijn als ze eindelijk een keertje klaar is... Ik dacht ook altijd is dit niet te laat voor haar? Maar ze deed het goed en viel niet in slaap tijdens eten. Let goed op je kind hoe ze doet, dan is het goed.... Op de basisschool zullen de tijden waarschijnlijk toch wel veranderen. Even samen wat rustig tijd doorbrengen is ook heel belangrijk! Vergeet dat niet... Haast is ook niet leuk voor je meisje...

Anoniem
6 jaar geleden

wij hebben een onwijze slaper. gaat om 8/8,30 uur naar bed en slaapt tot 10 uur smorgens. wij werken om en om, dus dan kan ze gewoon blijven liggen. wij werken tot 6 uur, dus na het eten nog even spelen, douchen en dan gaat ze richting bed. kan het ook niet over mijn hart verkrijgen om dr na de hele dag niet gezien te hebben dr om 7 uur naar bed te brengen.

Anoniem
6 jaar geleden

ze word in augustus 2 trouwens

Anoniem
6 jaar geleden

Onze dochter is 9 mnd en gaat tussen 19.30/20.00 naar bed en slaapt dan tot 7.30/8.00. Overdag 2x slapen van ongeveer 2-2,5 uur. Ze doet t er goed op, gaat savonds ook goed slapen. Leg ik haar eerder in bed dan slaapt ze toch niet of is ze om 6.00 al wakker...

Anoniem
6 jaar geleden

Mijn dochter is net 2 en gaat tussen 20.30 en 21.00 naar bed. Onze ochtend begint dan ook laat, tussen 8.30 en 9.30. Ik ben geen ochtendmens dus vandaar en mijn man die is pas rond 18.00 thuis dus heeft hij ook nog lekker de tijd om van z'n dochtertje te genieten. Tegen de tijd dat ze naar de psz gaat zal het wel vroeger gaan worden. Nu vind ik het wel prima zo. Ze slaapt smiddags ook nog een uurtje of anderhalf en soms slaan we die over. Maak je vooral niet te druk over wat andere vinden. Zolang je kind genoeg slaap krijgt maken tijden niet uit.

roodborstje
6 jaar geleden

Mijn man werkt ook in de horeca. Ik heb de mazzel dat ik uiterlijk tot 3 uur werk. Onze man wordt bijna 4 en ligt meestal tussen half 8 en 8 in bed. Mooie tijd hoor. Het is belangrijk dat de kleine ook lekker tijd en aandacht van mamma krijgt. En als ze toch niet vroeg naar kdv hoeft maakt het toch niet uit.

Rebaras
6 jaar geleden

Wat prettig om te lezen dat de slaaptijden zo wisselend zijn! Ik merk dat ik de laatste tijd ook veel relaxter ben en de kleine makkelijker gaat slapen. Ze zwaait me telkens lekker uit! Van elkaar genieten is zeker belangrijk en gaan we ook extra doen! :-)

Ireentjeh
6 jaar geleden

Hier beide (1jr,3mnd en 3jr,4mnd) ook om 20uur in bed. Ik werk ook 4 dgn. Mijn mam werkt niet in de horeca, maar is de dagen van kdv/oma niet voor achten thuis, dus avonden komen ook op mij neer. Haal de mannetjes tussen 18.45-19.00 uur bij kdv/oma (daar eten ze ook), thuis spelen, tandjes poetsen, verhaaltje, kusjesritueel en dan slapen. Ze zijn gelukkig beide ook direct in slaap (jongste soms twee minuutjes "zeuren")... Volgende ochtend is jongste tussen 7 en 7.30 wakker. De oudste maken we vaak om 7.30 uur wakker, hoewel nu hij zindelijk is hij vaker zelf wakker wordt omdat hij moet plassen;)

Anoniem
6 jaar geleden

Onze zoons van 5,5 en 2,5 gaan tussen 7 en 8 naar bed. Soms wel eens later als alles uit loopt thuis. Me oudste is om 6 uur weer wakker en gaat naar school toe. Me jongste pas half 8. Me jongste slaapt in de middag soms nog wel eens 2 uurtjes. Soms ook wel niet. Als ik me kids eerder op bed leg dan breken ze der kamer af en komen tig keer naar beneden toe. Deze tijden en ritme werkt voor onze kids goed. Elk kind is anders. Als de tijden voor jou dochter goed werken waarom dan anders willen of doen ? Kijk goed naar je dochter is ze erg veel moe dan eerder idd maar als ze het nu goed doet zou ik het persoonlijk zo laten

Anoniem
6 jaar geleden

Mijn zoontje bijna 11 mnd, gaat naar bed wanneer hij moe is. Tussen 18.30 en 19.15. Ligt ook een btje aan z'n laatste slaapje. Tot hoe laat slaapt je dochter? Mijn zoontje is soms wel vroeg wakker.. Maar hij redt t echt niet om later naar bed te gaan. En heb t weleens geprobeerd, maar werd dan nog vroeg wakker. (Rond 6 u)

Anoniem
6 jaar geleden

Prima toch? Hoe laat ga je er de volgende ochtend uit? Zo lang je dochter het hier goed op doet is er niets aan de hand. Mijn oudste dochter ging op die leeftijd ook rond 2000uur naar bed en moest haar vaak wakker maken voor de psz. Ze is nu 11 en gaat tegen 2030 naar bed, de jongste van bijna 9 om 2000uur.

Rebaras
6 jaar geleden

Lola is meestal rond 06.30/07.00 wakker. Maar altijd vrolijk... Ook als ze 03.00 in de nacht wakker wordt. ????