Snap

Back2School

De zomervakantie is voorbij, de scholen weer begonnen. Alles moet weer vlug en op tijd, hoewel wat meer ritme en regelmaat voor iedereen ook wel weer prettig is. We hebben genoten van de vakantie en van elkaar, de gezelligheid, de uitstapjes. Ik, (thuisblijf)moeder van drie kinderen (een zoon van 6, een dochter van bijna 4 jaar, een dochter van 5 maanden en een stiefdochter van 10), “werk” extra hard in de vakanties om het allemaal zo feestelijk mogelijk te maken.

Werken is misschien niet het goede woord, want meestal is het vooral erg leuk om activiteiten te bedenken (knutselen, koekjes bakken, samen koken, spelletjes doen, stoepkrijten), dingen te ondernemen (wandelen van speeltuintje naar speeltuintje, picknicken, naar de kinderboerderij, eendjes brood geven) en vooral lekker samen te zijn. Maar toch voelt het vaak wel zo... Ik ren van het fruitmoment van de oudsten naar de fles van de jongste. Van de box naar de verfspullen. Van de tuin weer naar boven. Van de was naar de strijk. Van de wandeling naar een tafel vol kleispullen.

Na 6 weken raakt de koek en de energie toch wel aardig op... De kinderen hebben heerlijk gespeeld samen, maar nu weten ze het wel. Alles gedaan, alles beleefd. Geen al te gekke dingen, maar gewoon leuk! En leuk hoeft echt niet veel te kosten, juist niet. Nu was mijn oudste weer echt toe aan school, zijn vriendjes en vriendinnetjes, meer afwisseling dan iedere dag zijn bekende kringetje. Mijn middelste dochter mocht al direct na de zomer beginnen in groep 1, erg spannend natuurlijk. Maar vooral erg leuk, ze was er helemaal klaar voor. Mijn jongste dochter, de kleine lieverd, hobbelt lekker mee in het hele verhaal en vindt alles wel best. Best, ze vindt alles heel erg leuk zelfs. Een lievere, meer tevreden baby kunnen we ons niet wensen. Van haar mag ik nu weer meer gaan genieten, die tijd is er. Wat een rijkdom! Wat een geluk!

Onze zomer was heerlijk, hectisch, gezellig en fijn. Bijna net zo fijn als het gewone leven dat nu weer begonnen is!!