Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Baby’s uit Horeca verbannen

Denk je eindelijk leuk met het hele gezin uit eten te gaan, gaat het hele feestje helaas niet door. Waarom? Omdat de manager van het restaurant je eruit heeft gekickt. Waarom? Schijnbaar bezorgen je kinderen voor “overlast”. Opmerkelijk..aangezien je nog geen 5 minuten binnen bent.

Als het aan Amerikaanse restaurant eigenaren ligt, komen kinderen helemaal niet meer restaurants binnen. In de VS hanteren steeds meer restaurants een kinderverbod. Dit houdt in dat ouders met hun kinderen, niet meer die restaurants in mogen.

Over het algemeen wordt het door niemand als plezierig ervaren als je rustig aan je tafel wilt eten, maar steeds onderbroken wordt door het gehuil van het kind aan de andere tafel. Huilende baby’s, kinderen die uit verveling onder de tafel kruipen en het -Sam pakt de knuffel af van Lisa, Lisa grijpt naar de knuffel en geeft Sam een dreun- spelletje, zijn vervelende hindernissen voor een avondje uit. Een algemeen kinderverbod in restaurants op Nederlands bodem zou toch voor veel ophef zorgen. Want misschien pakt een andere Sam de knuffel af van Lisa, maar geeft Lisa nooit een dreun aan Sam. Als je het eerste voorbeeld generaliseert, heb je het al gauw over discriminatie ten opzichte van ouders met kinderen. Volgens het Expertisecentrum Leeftijd is een dergelijk verbod in strijdt met de wet. Vooralsnog heeft een restaurant in Rotterdam een bord aan de voordeur hangen die aangeeft dat kinderen onder de 12 jaar niet welkom zijn.

Waar er 1 is volgen er al gauw anderen. Het kan zo zijn, dat er in de toekomst nog meer Nederlandse restaurants een kinderverbod invoeren. Zo’n kinderverbod heeft voor een restaurant voor en nadelen. Een “voordeel” is dat mensen die geen kinderen wensen aan de tafel naast hen, hun zin krijgen. Nadeel is natuurlijk dat daarmee een hele groep bezoekers niet meer welkom is. Voor ouders heeft dit vooral nadelen. Als je kinderen meeneemt naar een restaurant, hoeft dit niet gelijk te betekenen dat anderen overlast zullen ervaren.