Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Auto’s, auto’s , auto’s!!

Owen is helemaal verslaafd aan zijn auto’s. Alles wat met vier wielen te maken heeft dat vindt hij leuk. Toen hij nog net geen twee was wist hij bijna alle automerken al op te noemen. Als we in de auto zitten weet hij al van verre afstand wat voor auto er aankomt. Hij mag ook graag tot vervelends toe alle auto’s op noemen.. “mama, wat komt er nu aan? .. uhh... VOLKSWAGEN!!” schreeuwt hij dan.. “AUDI, BMW, TOYOTA” Als er dan paar achter elkaar aan komen wordt hij helemaal hyper en blijft schreeuwen..

Mama zelf heeft een Ford focus en deze heeft Owen gebombardeerd tot mama-auto, vrij logisch.. Dus als er een Ford aan komt schreeuwt hij zo hard als hij kan, “komt MAMA AUTO aan...!” En ja, hoor, Owen heeft altijd gelijk en weet precies welke auto er aan komt.. Thuis, onderweg, in bad, buiten, OVERAL wil hij dan ook het liefst met zijn auto’s spelen. Hij zit er nog net niet aan vastgeplakt.. Tot vervelends toe!!! Elke dag gaan we ook wat anders doen en soms lukt het me om hem aan tekenen te krijgen of met klei te spelen. Ook dit vindt hij allemaal best leuk, maar duurt nooit heel erg lang. De boekjes heeft hij inmiddels allemaal al 100 keer gelezen en kan hij bijna letterlijk opzeggen, ook niks aan meer...

PUZZELEN, dat vindt Owen nog wel heel leuk.. Het moeten dan uiteraard wel de CARS Puzzels zijn, waar natuurlijk AUTO’S opstaan.. Ik hoef hem hierbij ook bijna niet meer te helpen, hij heeft ze in rap tempo in elkaar.. Zoals ook van de week.. Owen, zullen we gaan puzzelen? Hij kijkt mij aan en voordat ik het door heb heeft hij de grote doos met alle puzzels al te pakken.. Welke wil je eerst doen? “Die met Queen..” Ok, en binnen paar tellen is hij af.. en zo werken we puzzel voor puzzel af. De meeste kan hij helemaal zelf, bij een paar moet ik voor hem de randjes maken en puzzelt Owen hem verder af. Zo heb ik heb voor hem van een CARS puzzel de randjes afgemaakt.. Owen heeft er een paar stukjes bij in gepuzzeld en zo ineens maakt hij een stuk van het randje weer los en springt hij van zijn stoel.. Huu, he Owen, we zijn toch aan het puzzelen, wat ga je doen... “de poort is open” zegt hij.. Ik kijk hem verbaasd aan en zie hem weer die verrekte auto’s ophalen.. Wat ga je nu weer doen Owen? “de poort is open, kan ik auto’s parkeren..” En ja hoor, hij pakt een paar auto’s, parkeert ze in het midden van de puzzel en vervolgens zegt ie “mama, wil je de poort weer dicht doen?” Gr#$@ tuurlijk Owen.. Ik maak het randje weer mooi dicht en Owen zegt.. “zo, nu kunnen er geen auto’s meer uit..” Nee, Owen, dat kan nu niet meer en ik word wederom niet goed van altijd die AUTO’S!!!!