Snap
  • Kind
  • tandenpoetsen
  • tandjes
  • angst
  • tandarts
  • Naardetandarts

Altijd lente in de ogen van de tandartsassistente

Wat als je als mama zelf terrified bent voor de tandarts? Deze vraag danst al een tijdje rond in mijn hoofd. Die lente heb ik nog nooit gezien in de ogen van de tandartsassistente en ook niet in die van de tandarts moet ik zeggen.

Ik ben bang, en niet zomaar bang. Nee, doodsbang. Voor de tandarts. Sommige zullen nu denken, je bent gek of je stelt je aan. Maar believe me.. ik heb zóveel pijn en narigheid al meegemaakt bij de tandarts, bah. Maar dan komt het moment dat je met je kindje naar die lieve tandarts moet gaan. Uhhh ja, het laatste wat je wilt is de angst overbrengen naar je kind toch?

Man up, denk ik dan maar. En dan heel hard hopen dat dat lukt en dat mini-me mijn angst niet aanvoelt! Let’s hope for the best dat ze niet mama’s gebit heeft meegekregen en dat haar die ellende gespaard blijft. 

Andere mama’s, hebben jullie tips voor deze zware bevalling? Vanaf welke leeftijd moet je ze hieraan onderwerpen? 

4 jaar geleden

Ik ben zelf tandarts assistente! Altijd lente hor! Wij zeggen zodra de tandjes door zijn voor controle. Maar neem ze altijd al mee als je op controle gaat. Dan wennen ze al een beetje aan de stoel/witte pakken. En het ene kindje wil al zelf graag op de stoel. De ander is wat afwachtender. 2x per dag poetsen en tot 10 jaar napoetsen! En het is een controle. Dus dan geen behandeling. En het speeltje uitzoeken na de controle vinden de kinderen altijd leuk! Succes!

4 jaar geleden

Je man met de kinderen laten gaan? Hier is mijn man bang voor de tandarts dus ga ik met de kinderen. Echter, als ik zelf een behandeling nodig heb zorg ik voor opvang

4 jaar geleden

Zorg in ieder geval dat je een lieve, zorgzame tandarts hebt. Ik heb zelf een angsttandarts omdat ik van kinds af aan al erge angst heb. Als ik zelf vullingen of iets dergelijks moet zorg ik sowieso voor opvang. Bij controles doen ze niks geks en is bij mij de spanning ook iets minder. Mijn dochter gaat al mee sinds haar 2e verjaardag. Ik probeer mezelf oa door ademhalingstechnieken rustig te houden en laat mijn dochter zo weinig mogelijk van mijn angst merken. Zo gaat het bij haar tot nu toe goed. Komt vast bij jou ook wel goed.

4 jaar geleden

Dat is wel een goeie! Thanks voor de tip!