Snap
  • Kind
  • Babyspullen
  • Vakantie dagje weg

Als ik groter ben... misschien.

Een leuk boekje voor eigenwijze peuters die denken dat ze al heeeeel groot zijn. Heel herkenbaar ;-)

Dit boek is erg leuk voor peuters van 3 jaar die alles zelf willen doen maar voor sommige dingen die zij zelf willen doen nog echt te klein zijn.

Als ik groter ben... misschien is geschreven door Christianne Jones. 

Het boek gaat over een krokodillen-meisje van 3 jaar. Ze heet Janna. En Janna is groot genoeg om de meeste dingen zelf te kunnen doen, zoals aankleden, op het potje gaan en ontbijt klaarmaken.
Zoals de meeste meisje van 3 jaar wil Janna nog veel meer dingen zelf doen, ook dingen die ze eigenlijk nog niet alleen kan. Zoals van de hoge duikplank springen, met een taxi naar het winkelcentrum en in de achtbaan.
Maar telkens als ze deze dingen wil doen zegt haar papa of mama of haar broer tegen haar “Daar ben je nog te klein voor, wacht maar tot je groter bent!”
Dit vindt Janna natuurlijk helemaal niet leuk. Ze zegt dan dat ze voor alle leuke dingen niet groot genoeg is! En dan heeft ze opeens een idee, want als ze niet groot genoeg is voor alle leuke dingen, dan vindt ze dat ze ook niet groot genoeg is voor alle niet-leuke dingen!

En dus ruimt Janna haar kamer niet op als dat moet van mama en eet ze ook haar bord niet leeg. “Als ik groter ben... misschien!”zegt Janna dan.
Tot ze 4 jaar wordt en naar school moet, papa zegt dan dat alleen grote meiden naar school gaan. Daar schrikt Janna even van, ze moet er bijna van huilen, en zegt dan opeens: “Ik ben misschien niet groot genoeg voor sommige dingen... maar ik ben precies goed!”

Een leuk en herkenbaar boek voor lekker eigenwijze peuters die vinden dat ze alles al alleen mogen en kunnen doen. Met op het eind nog een boost voor het zelfvertrouwen van je peuter, want Janna zegt het zelf: ze is precies goed!

9 jaar geleden

Hahah ja dat is een goed boekje inderdaad. Babys die willen kruipen maar nog niet kunnen raken gefrustreerd, kleintjes die willen lopen maar dit nog niet kunnen gefrustreerd, ze willen altijd meer kunnen dan dat ze daadwerkelijk kunnen! Goed boekje :)