Snap
  • Kind
  • #sinterklaas
  • #kind
  • #hoogbegaafd

Als de magie te vroeg verdwijnt

Het is zo verdomd jammer, maar er is niets meer aan te doen!Waar ik het over heb?

Over het geheim van de Sint, dat voor onze kleuter geen geheim meer is!

Vorig jaar, enkele weken na de doortocht van de goed Heilig man, versprak onze kleuter zich. Ze herpakte zich nog, maar het was te laat. Uit het zinnetje waarmee ze zich had versproken, bleek duidelijk dat ze het geheim van de Sint kende. Ze was op dat moment vier jaar! 

Toen ik het aan de kleuterjuf ging vertellen kreeg ik de vraag of ik het haar had verteld. Nee, dat had ik niet en ook grote broer had het niet verteld. Dat heb ik hem gevraagd hoor en zijn gezicht zei genoeg. Hij had niets verklapt. 

Onze kleuter van vier had gewoon zelf de puntjes verbonden en had daarna ook het spel meegespeeld. Want ze wist donders goed dat een kleuter van vier het geheim van de Sint niet hoort te weten. Sociaal wenselijk gedrag noemen ze dat.

Ik vind het als mama super jammer dat de magie al weg is. Achteraf bekeken had ik het misschien al kunnen zien. Want ze was totaal niet zenuwachtig die dag... Wie had nu wie voor de gek gehouden?Vorige week zaten we met zijn allen aan tafel en kwam het onderwerp Sint aan bod. Want voor mijn kinderen kan ik de magie niet meer redden, maar ik kan hen wel vragen het niet te verpesten voor de andere kindjes.

De magie is weg, maar de gezelligheid gaat wel blijven, daar ga ik super hard mijn best voor doen! 

4 jaar geleden

Ik weet héél zeker dat ze precies weet hoe het zit. Maar gezelligheid maak je gewoon zelf. En ja een zoektocht zou ze wel leuk vinden denk ik! Dankjewel!

4 jaar geleden

Ik dacht dat de sint gewoon mijn papa was... toen pas bijna 5... het onderwerp laten rusten. Geen idee of het nog bestaat voor haar. Misschien een ideetje om een cadeautjes jacht ervan te maken? Doe het hele huis heen, schatkaart of aanwijzingen. Heeft ze waarschijnlijk meer mee?