Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Afscheid nemen van een tijdperk

Wat gebeurt er toch in een gezin als je besluit te stoppen met het beruchte zoethoudertje, de inslaap komer, het troostertje...

15 januari 2014 Ot is 1,5 jaar en het is tijd om te stoppen met de speen vind ik. Want ja het is toch beter voor zijn tandjes bla bla bla... Of hij en wij als ouders aan toe zijn geen idee.

Cold turkey was op eens zijn speen weg.. Hij nam het als klein jongetje goed op. Had wel verdriet bij het in slaap komen maar voor de eerste week best goed. Na 2-3 weken werden zijn dutjea korter en de nachten steeds langer. De vermoeidheid sloeg toe maar helaas door andere dingen de MS ook. 

Ja dan sta je voor een foute keuze, als ik het befaamde tuutje geef dan kan ik a. Langere dutjes doen en b. Snachts ook weer door slapen want sliep Ot een keer door was ik wakker van de pijn en getintel. En ja ik heb gekozen voor rust! Tuutje was opeens weer terug! En toen werd het 2015!

2015 werd het tijd om afscheid te nemen van de tuut! Voor mama voor papa en voor Ot! Ik had wel eens gelezen en gehoord dat je dat ding kapot moest knippen elke keer een stukje er vanaf! Ik dacht ga ik dat proberen.

Ot is groot wanneer het hem uitkomt maar ook zeker klein wanneer het hem uitkomt. En bij die tuutjes tja dan is die altijd nog een beetje klein zegt ie!

We gaan starten met het kapot knippen van de tuut. Toch deed m'n moederhart zeer. Weg tijdperk, weg getut, weg dat lieve snoetje met zo'n plastic ding... Doordat we door omstandigheden maar één kind hebben beleef je alle eerste keertje en alle laatste keertjes heftig. En ook zo dit moment! 

Het was een gek gezicht een tuut met een stukje er af. Na een goed gesprek, een hoop fantasie en hocus pocus snapte hij dat hij groter word en dat tuutjes dan kapot gaan.... 

Wat vonden wij het als ouders stoer! Iets wat wij hem hebben aangeleerd, gaat hij in zijn upje deze ervaring op doen! Met ons aan de zijlijn voor support, een extra knuffel, lange verhaaltjes en als je dan snachts wakker word mag jij heerlijk veilig tussen in! 

En net als de vorige keer was het in slaap komen soms lastig, word hij snachts af en toe huilend wakker en dan een nachtknuffel en veel kusjes slaapt hij of verder in zijn eigen bed of kruipt hij tegen mij of zijn vader aan om de nacht voort te zetten.

Een cadeautje geven omdat je wat kan op wc plassen, uit een beker drinken of wat dan ook zijn wij niet zo van. Maar na een lange tijd afscheid nemen wat je altijd heel trouw is geweest in weer in wind in goede en slechte tijden mag zijn afscheid gevierd worden met een trekker... Daar hadden we er gelukkig nog geen 1000 van.... Ja oké deze trekker nog niet!

Trots dat hij zonder speen slaapt iets wat wij als ouders verzinnen ...