Snap
  • Kind

4 Jaar oud en naar school

Yes, ze is 4 en ze mag naar school. Wauw wat hebben wij hier naar uit gekeken, en vooral ik. Wat meer uitdaging en vooruitgang maar.........

Yes, ze is 4 en ze mag naar school. Wauw wat hebben wij hier naar uit gekeken, en vooral ik. Wat meer uitdaging en vooruitgang maar.........niet is minder waar. Wat een schok. 

Oktober 2015. Tijd voor school. Na lang zoeken hebben wij een school gevonden die ons geschikt lijkt voor onze dochter maar ook eentje die zij leuk vond. Na het kiezen van de school nog aantal maanden moeten wachten maar toen was het echt zo ver. MIjn kleine meid gaat naar school :) Wow. wat word ze groot. Wat is ze wijs en wat gaat dit goed voor haar zijn. Maar nee. 

Mijn dochter is zelfstandig, te zelfstandig kan ik het wel noemen. Thuis speelt ze graag zelfstandig en betrekt je alleen maar als ze daar zin in hebt. En probeer met haar te spelen als zij het niet wilt en past boem je hebt een woedeaanval uitgelokt. Nu dachten wij en vooral ik dat dit wel veranderde op school. Dat ze uitgedaagd zou worden om met andere kinderen te spelen maar nee hoor. Ze is daar ook zelfstandig, voert niks uit, zit op der stoel, zit der tijd uit, weigert mee te werken. kijkt evil naar de juf en spring hoog of laag, It aint gonna happen. Echt ongelooflijk gewoon, wat een eigenwijze dochter. 

Nou dit een aantal weken aangekeken maar de juf bleef zeggen op mijn vraag "hoe ging het?" "oh" was het antwoord "ze heeft eigenlijk niks gedaan en alleen zijlijn gedrag gehad" zijlijn gedrag wilt zeggen dat ze alleen maar heeft gekeken en nergens aan mee gedaan heeft. EHM what? Hallo, dat kan ze thuis ook he, hier gaat ze dus niet voor naar school. Gesprekken gehad met de juf en haar reactie was afwachtend zo van, tja dit zijn kleuters, ze moeten wennen en als ze niet went dan doet ze maar een derde jaar kleuteren. HALLO een derde jaar WATTE? Ze is 4, je kent haar niet. Wij wel en als je de verslagen van de psycholoog, kinderarts en kinderdagverblijf had gelezen dan wist je dat als je haar niet motiveert ze zelfstandig en afwachtend blijft tot dat ze 80 is. "oh" zei de juf weer. "dan zal ik wel even het dossier lezen"  Ehm WHAT? hoorde ik dit nu goed. Ik en mijn vrouw moesten echt even ademhalen toen de juf dit zei. Hallo zeg waar zijn we mee bezig. Toen ik aangaf dat de kinderpsycholoog wel even contact op neemt wat de reactie "oh we staan altijd open voor advies" WOW weer een compleet anders antwoord dan ik had verwacht en had gehoopt. 

In mijn vorige blog kan je lezen dat onze meid woede aanvallen heeft. Is ze alleen met 1 ouder geen probleem maar met 2 ouders wel een probleem. Nu is school ook een probleem. Is ze hulpje van de juf dan doet ze goed mee en nergens last van maar op de andere dagen is dit wel een probleem. Doordat ze niks uitvoert op school en alleen maar der tijd uit zit ontwikkeld ze alleen negativiteit en dat komt er op het schoolplein allemaal uit. Bij mijn vrouw want die brengt en haalt haar op. Ze is dan alleen maar negatief thuis en tegen de tijd dat mijn vrouw haar gekalmeerd heeft en iedereen weer blij is kom ik thuis en je raad het al he. Het begint allemaal weer opnieuw! 

Ze zit nu ruim 3 maanden op school en hopelijk komt er snel verbetering. Na de carnavals vakantie komt de psycholoog op school en hopelijk komt er dan vooruitgang in. 

8 jaar geleden

Nee he, kom op. Je leest toch het dossier voordat je maar ergens van uit gaat. Of zie ik het nu fout. Bij de aanmelding hebben we aangeven dat onze dochter gewoon veel heeft meegemaakt. Heeft abnormaal veel geslapen. (tot ruim 3 jaar oud 19-21 uur per dag) heeft 20 blaasonstekingen gehad, is erg rustig. Je moet haar motiveren enzovoorts anders werkt niks. Nou dan vind ik dat ik mag verwachten dat de school het dossier leest.

8 jaar geleden

Niet eens het dossier gelezen... Ik zou not amused zijn... Hopelijk komt er een goed plan om haar te helepn!