Snap
  • Kind
  • Mama
  • mama
  • balans
  • opvoeding

Tijd

Vandaag hoor ik dit zingen: Time is on my site, yes it is….

Hoe doe je dat? Tijd staat nooit aan mijn kant: Gaat te snel of te langzaam, krijg er geen vat op,  Schat het altijd verkeerd in  en zit er ALTIJD mee in de knoop.

Elke ochtend: Schiet op, ga door, we zijn te laat, rennen!

Het ene moment heb je nog 10 minuten, andere moment ben je  5 minuten te laat. Ineens  is het 5 voor 3, terwijl ik 10 voor 3 weg moet.

Op de jongste na kunnen we allemaal klok kijken, maar tijdsbesef…...

-       15 minuten opruimen, Bryanna vraagt je om de minuut of ze klaar is

-       Half uur huiswerk maken, dan komen…Een uur later is ze er nog niet…

  • manlief gaat om half 8 ’s avonds echt maar 1 uurtje vissen, komt vervolgens 23:00 thuis …

  • gevoel zeeën van tijd te hebben, ineens is het voorbij

  • voor mijn gevoel druk geweest, maar absoluut niet begrijpen waarom dat ‘kleine’ beetje dat ik gedaan heb zo veel tijd gekost heeft.

We hebben een kleurklok gemaakt: met een oude klok en stiften, vakken van  30,  15, 10 en 5 minuten gemaakt. Kookwekkertjes overal en gsm staan vol alarmpjes:  Een uur hard werken, medicijnen, opruimtijd, afspraken, kook tijden,  zelfs op de 5 minuten koffie pauze enz.

Altijd gebeurd er iets wanneer je weggaat, alles op het laatste moment.

Tijd is een raar ding: Je moet ook zoveel doen in die tijd…Werken, huishouden,  afspraken voor jezelf, afspraken voor je kids, ontspanning, eten, vrienden bezoeken, tijd voor elkaar, slapen, boodschappen,  Tijd voor jezelf. Zelfs ontspanning kan een verplichting worden.

Ik voel me vaak zoals hier op het plaatje ….

Ik pluk vlug wat uit de kast, haal een borstel door mijn haar, misschien snelle staart. Opmaken jaren geleden afgeleerd…zou niet eens durven, niemand  herkent me meer. Energie? Wat is dat? Altijd bezig, nooit klaar. Werk een noodzakelijk kwaad.  Uitgaan met vriendinnen, iets uit een ver verleden (waar ik soms heimelijk wel heimwee naar heb.)

Toch kan het ook anders. Je ziet hen op school, soms ben ik stiekem wel jaloers.  Moeders die rustig, zelfverzekerd en op tijd op school verschijnen. Haar netjes gekapt, beetje opgemaakt, leuke vlotte kleren,  ontspannen, ze houden van hun werk. Als je bij ze thuis komt is het altijd netjes. Dan zeggen ze: sorry voor de rommel, heb nog geen tijd gehad of zo… verbaasd kijk ik om me heen... Rommel? Pfff….Ik wilde dat ik het ook dagelijks zo’n ‘rommel’ had… Ze kunnen de hele wereld aan, hebben altijd energie. DAT wil ik ook!

Het geheim: Balans… De juiste manier om al die tijd in te plannen … er zijn geen handleidingen,  geen programmaatje waar jij je verplichtingen, wensen en hobby’s in kan plaatsen en waar dan een mooi schemaatje uit rolt. Na dreigende burn out ben ik met vallen en opstaan op zoek naar mijn Balans.  Hoe zit het met jou, ben jij in balans? Wie heeft de goude tip?

10 jaar geleden

Let in go is bij mij het motto :) ik ga mij niet meer druk maken om kleine dingen zoals stofzuigen of andere kleine huishoudelijke taken :) meestal maak ik in de middag het huis schoon als de jongste op bed ligt en dan zit de oudste achter de tv geparkeerd * schaam*. Als het daarna weer denk bende is dan kan die bende best wel tot morgen wachten :)

13 jaar geleden

Nou daar ben ik ook wel heel erg benieuwd naar, wie er met een goede suggestie/tip heeft hiervoor want ik ben daar ook al een tijdje mee aan het worstelen mee naar de middenweg van chaos naar relax de dag door komen. Groetjes Simone