Snap
  • lente
  • kinderactiviteiten
  • uitjes
  • Kind

10x leuke lente activiteiten met je kind

Van picknicken en eieren schilderen tot lammetjes aaien.

De lente is eindelijk hier en dat betekent dat het tijd is om naar buiten te gaan en te genieten van het heerlijke weer! Maar wat zijn leuke activiteiten om samen met je kinderen te ondernemen in dit kleurrijke seizoen? We hebben 10 geweldige ideeën verzameld om samen te doen en optimaal te genieten van de lente!

  1. Picknicken in het park: Neem een gezellig kleedje mee, vul de mand met lekkere snacks en drankjes en ga samen genieten van een ontspannen picknick in het park. Laat je kinderen helpen met het inpakken van de mand en laat ze zelf kiezen wat ze graag willen eten en drinken.
  2. Bloemen plukken: Maak een uitstapje naar een pluktuin of ga gewoon de natuur in om samen mooie lentebloemen te plukken. Maak er vervolgens een prachtig boeket van voor in huis of om cadeau te geven aan opa en oma. Een leuke en kleurrijke activiteit om samen van te genieten.
  3. Lammetjes aaien: In de lente worden er weer veel jonge dieren geboren, waaronder schattige lammetjes. Ga samen naar een boerderij of kinderboerderij waar je de lammetjes kunt aaien. Een geweldige ervaring voor jong en oud!
  4. Eieren schilderen: Haal wat witte eieren in huis en ga samen creatief aan de slag met verf, kwasten en stickers. Versier de eieren op allerlei vrolijke manieren en hang ze daarna trots op in huis of in de tuin als leuke decoratie voor de lente.
  5. Tuinieren: Geef je kinderen een eigen stukje tuin waar ze zelf plantjes kunnen verzorgen. Laat ze helpen met zaaien, water geven en het verzorgen van de plantjes. Zo leren ze op een speelse manier over de natuur en verantwoordelijkheid nemen voor levende dingen.
  6. Vlinders spotten: Ga samen op ontdekkingstocht in de tuin of het park en speur naar kleurrijke vlinders. Neem een verrekijker mee en probeer verschillende soorten vlinders te vinden. Maak er een leuk spelletje van en zie wie de meeste vlinders kan spotten!
  7. Speurtocht maken: Organiseer een spannende speurtocht door de buurt met als thema lente. Verstop bijvoorbeeld paaseitjes of kleine cadeautjes en laat je kinderen ze zoeken aan de hand van aanwijzingen. Een avontuurlijke activiteit waarbij samenwerking en speurvaardigheden worden gestimuleerd.
  8. Zelf ijsjes maken: Koel af op een warme lentedag door samen met je kinderen zelf ijsjes te maken. Gebruik verse ingrediënten zoals fruit en yoghurt of sap, giet het mengsel in ijsvormpjes en laat het een paar uur bevriezen. Een lekker en verfrissend tussendoortje om van te genieten!
  9. Naar de kinderboerderij: Breng een bezoek aan de plaatselijke kinderboerderij en laat je kinderen kennismaken met verschillende boerderijdieren. Laat ze de dieren voeren, aaien en observeren terwijl ze meer leren over het leven op de boerderij. Een leerzame en leuke ervaring voor jonge ontdekkers!
  10. Krijten op de stoep: Geef je kinderen een pak stoepkrijt en laat ze hun creativiteit de vrije loop op de stoep voor het huis. Laat ze tekeningen maken, letters schrijven of zelfs spelletjes bedenken op de stoep. Een eenvoudige maar vermakelijke activiteit waarbij ze lekker buiten kunnen spelen en hun fantasie kunnen gebruiken.