Snap
  • Kind
  • School
  • trakteren
  • Traktatie
  • plussupermarkt
  • mamaplaatscollab

10x de leukste traktatietips om uit te delen in de klas

Altijd bijzonder: de verjaardag van je kindje op school vieren. De afgelopen periode zonder ouders erbij dus reden om extra uit te pakken natuurlijk!

We hebben in samenwerking met PLUS supermarkten en met behulp van inzendingen van onze volgers een leuke top 10 met inspirerende traktaties gemaakt. Check hier 10 leuke traktatietips!

1: Eendje - eentje :)

Een multi-inzetbaar thema: leuk wanneer je kindje één wordt, maar ook heel toepasselijk wanneer er 'eentje' naar de basisschool gaat. Ook handig met verticale groepen, een badeendje is leuk voor een baby maar een driejarige kan er ook lol van hebben. Mooie combi met een doosje rozijntjes en een leuk kaartje met (afscheids)boodschap eraan. 

Fotocredits: @Vollie Ruiter van der Ploeg

Snap

2: Versieren met eetbaar papier

Je kunt in plaats van een kaartje ook jouw boodschap op eetbaar papier printen... Smaakt lekker en maakt een 'simpele' (zelfgemaakte)koek heel bijzonder! Check hier een PLUS recept voor verantwoorde banaan met noten koekjes die je binnen 20 minuten bereid. 

Fotocredits: @Zonnetje Florian

Snap

3: Bellenblaas vliegtuigjes

Ziet er kleurrijk aan en is binnen no-time gemaakt. De vliegtuigjes kunnen ook een andere basis hebben, bijvoorbeeld een peperkoekje ingepakt in folie of een stukje komkommer. 

Fotocredits: @Annemarijn Bakermans-Deckers

Snap

4: Vrolijke kiwi's 

Een frisse traktatie waarbij je grantaalappelpitjes als ogen kunt gebruiken. De smile van kokosrasp maakt het extra vrolijk. Als een soort lolly kan deze traktatie opgegeten worden. 

Bekijk het gehele recept op de site van PLUS. 

Snap

5: Komkommer gebakjes

Deze healthy traktatie kan helemaal naar wens worden gevuld. Precies met de ingrediënten waarvan jouw kindje blij wordt. Bijvoorbeeld komkommer,  pindakaas en appel. Of wat dacht je van komkommer, druppeltje honing en een klein schijfje geitenkaas... 

Bekijk het gehele recept op de site van PLUS

Snap

6: Popcorn sticks

Tip van Wilma! Heel leuk, popcorn met een leuke afbeelding erbij. Zowel perfect mocht het direct opgegeten worden als een traktatie die mee naar huis genomen kan worden. 

Fotocredits: @Wilma Jansen-de Jong

Snap

7: Vuurpijlen

Hierbij kun je voor gezond gaan, met banaan en aardbei of iets meer suiker: spekjes in plaats van banaan. Het lontje kan een dropveter zijn. Serveren in een halve meloen met folie eromheen is ook heel passend, echt een space thema krijg je dan. 

Bekijk hier het recept op PLUS

Snap

8: Koekiemonsters

Dit is wel echt een eye-catcher! Niet heel verantwoord, maar wel enorm lekker! Hiervoor ben je wel even zoet in de keuken, maar wellicht kan je kindje meehelpen? 

Fotocredits: @nicole en receptcredits: Mom on top 

Snap

9: Pakezels en andere dieren

Wanneer je diertjes koopt en deze een ingepakt doosje rozijntjes op de rug bindt ben je snel klaar en heb je een prachtige traktatie! Een mooi lintje is extra mooi en alle kindjes kunnen uiteraard hun diertje mee naar huis nemen. 

Fotocredits: @Hilgré Pinkster-Kikkert

Snap

10: Spies met poffertjes

Een feest spiesje met poffertjes is samen te stellen met bijvoorbeeld banaan en aardbei of wanneer je voor een hartige variant gaat met kass en advocado bijvoorbeeld. Of een combinatie van meerdere variaties waarbij je de kindjes zelf kunt laten kiezen. 

Bekijk hier het recept bij PLUS

Snap

Wat heb jij wel eens getrakteerd? Laat het ons weten in een reactie en help andere ouders aan de ultieme traktatie tip!

3 jaar geleden

Die diertjes zijn zo leuk!

3 jaar geleden

Wat super leuk dat mijn popcorn traktatie ertussen staat!