Snap
  • Zwanger
  • #ongeplandzwanger
  • hooggevoelig
  • #3ekindje
  • gelukkig

Zwanger van ons 3e kindje

Ongepland maar zeker niet ongewenst

December 2022

Jos en ik krijgen een 3e kindje en ik krijg toch regelmatig de vraag van instagram volgers of dit gepland was. Laat ik jullie meenemen naar december 2022.

“Mama wij krijgen nog een zusje, er zit nog een baby meisje in jouw buik.” Frank (4) kijkt me serieus aan terwijl hij dat zegt.“Oh nee joh liefje, er komt geen baby aan dat duurt nog wel een paar jaar en we weten helemaal niet of dat dan een zusje is.” Zeg ik hem.


Jos en ik zijn niet van plan om een baby te krijgen nu. De wens voor een 3e is er zeker. Ik heb altijd geroepen dat ik een achterbank voor kinderen wil. Met 2 kinderen in ons gezin is er zeker plek voor de 3e. Oh en als dat een tweeling zou zijn dan komt dat ook wel goed. Alleen nu aan een baby beginnen is niet handig, ik wil graag een nieuwe baan. Mick is net 1 jaar. Dus over een jaar zouden we het pas over deze wens gaan hebben.2 januari 2023 test ik plotseling positief. Ik zal niet ontkennen dat ik even moest slikken, dat ik paniek voelde. Natuurlijk is het welkom, daar is geen twijfel over mogelijk, toch had ik even de tijd nodig om dit te verwerken, mijn jaar zal er nu heel anders uitzien. Van de zomer zouden we nu niet met onze caravan naar Italië gaan en die nieuwe baan? Die kan ik op mijn baby buik schrijven! Jos had overigens geen tijd nodig om het te verwerken, hij straalde van oor tot oor.Zowel met mijn 1e als 2e zwangerschap heb ik moeite gehad om te zeggen “We gaan er nu voor.” Ik ben hooggevoelig en emoties kunnen mij echt nekken. Doe ik er verstandig aan? Past het wel bij ons? Wat gaat de wereld ervan vinden? Bij de 1e zwangerschap was ik bang om commentaar te krijgen. “Hoe kan je met zoveel overgewicht nu aan een baby beginnen? Uiteindelijk kreeg ik een baby (Frank) die 7 weken te vroeg met spoed gehaald werd omdat ik een placenta loslating kreeg. Bij de 2e zwangerschap was ik bang dat ik commentaar zou krijgen omdat ik hebberig zou zijn dat ik na zo’n heftige eerste bevalling toch nog een 2e wilde. Met deze 3e zwangerschap was ik bang voor commentaar van mijn werk. Ik zou toch gaan kijken naar een andere baan? Ik heb toch niet voor niets een jobcoach? Bang voor commentaar van mijn omgeving. “Mick is net 1 jaar Suus, dit is veel te vroeg!” 


Beginnen aan een kindje is niet zomaar een beslissing, je leven gaat er heel anders uitzien als het raak is. Ik zie gelijk allemaal beren op de weg en het lijkt nooit helemaal uit te komen. Wanneer maak je nou zo’n beslissing?

Ongepland is niet ongewenst, laat ik daar duidelijk over zijn. Sterker nog, dit is een cadeautje voor mij, voor ons. Ik heb er niet voor hoeven kiezen. Ik kreeg het gewoon zonder dat ik daar van te voren spanning voor heb hoeven voelen, het voelt helemaal alsof het zo heeft moeten zijn en wij voelen ons geliefd dat er nog een baby in ons gezin wil zijn want zo voelt dit voor mij. Toch ben ik ook nu weer bang voor de commentaren. “Suus hoe kan je als volwassen vrouw nu ongepland zwanger raken?” Ik adem daarom even diep in door mijn neus en dan weer uit door mijn. Lieve mensen, dingen gebeuren met een reden daar geloof ik in. Ik weet dat ik niemand verantwoording hoef af te leggen. Ook al neem ik jullie nu dan toch mee in mijn verhaal. Het enige wat ik hierop kan zeggen is dat ik zwanger ben van mijn 3e kindje en hier ontzettend blij mee ben, dolgelukkig zelfs. Dit kindje is welkom en dit kindje krijg alle liefde van de hele wereld. 


Oh en ik blijf het bizar vinden dat Frank dus eerder wist dat ik zwanger was dan dat ik het zelf doorhad. We weten nog niet wat we krijgen ook al is Frank er wel van overtuigd. Alles is welkom! Dat heb ik inmiddels wel geleerd.

Ik besef me ook dat mijn berichten pijnlijk kunnen zijn voor wensmama’s. Ik denk aan jullie en ik gun jullie dit geluk ook! Hou hoop! 


Wil je ons beter leren kennen? Je kan ons volgen op www.Instagram.com/SuusGro

Leuk we zien jullie daar!

Snap
1 jaar geleden

Ongepland zwanger is anno 2023 wel erg ongeloofwaardig.

1 jaar geleden

😂😂 Een zwangerschap een ongeluk noemen is misschien ongeloofwaardig, ongepland niet. Dit zat namelijk niet in mijn planning voor dit jaar. Je haalt denk ik 2 dingen door elkaar

1 jaar geleden

Heel veel baby geluk geneiet ervan Suzanne.

1 jaar geleden

Heerlijk om jullie leven te lezen💞😘

1 jaar geleden

Wat heb je dat mooi geschreven schat!😘