Snap
  • eten
  • gezondheid
  • afvallen
  • afvallenzonderdieet
  • In de schijnwerpers
  • jonathanklaassen

Zó raak je die zwangerschapskilo’s kwijt: tips van een afvalcoach

Hoe raak ik die zwangerschapskilo’s toch kwijt?

Voor online diëtist en afvalcoach Jonathan Klaassen is dit één van de meest gestelde vraag: hoe raak ik die zwangerschapskilo’s toch kwijt? Om ons daarbij te helpen pakte hij zijn pen om dit artikel te schrijven. Met als resultaat praktische en duurzame tips waardoor je kilo’s als sneeuw voor de zon verdwijnen! Lees je mee?

Tip 1: er is maar één wondermiddel: minder eten!In de Westerse wereld zijn we erg gewend aan grote porties. Een grote portie eten is eerder een regel dan uitzondering en soms hebben we dit niet eens meer door. Het niet kwijtraken van die zwangerschapskilo’s komt dan ook in 99% gevallen door te grote porties. De oplossing? Precies, stap voor stap je maaltijden wat verkleinen. En nee, dit is helemaal niet streng of pittig. Denk aan haalbare stapjes: je bord hoeft niet helemaal vol, schep geen tweede keer op bij het avondeten, een boterham minder, een kleinere schaaltje zuivel, maar stop ook eens met stiekem snoepen uit de koelkast, keukenkast of tijdens het koken. 

Tip 2: richt je omgeving gezond inElke week een chocoladereep soldaat maken of andere wekelijkse lekkernijen. Ik ga heel eerlijk zijn: als je die zwangerschapskilo’s kwijt wil moet je daarmee stoppen. Natuurlijk, gebeurt het sporadisch een keer? Dan is er geen vuiltje aan de lucht en daar is ook absoluut ruimte voor. In een gezond voedingspatroon is soms ruimte voor wat lekkers. Doe je het frequent? Dan past dit niet bij een gezonde levensstijl en ga je die kilo’s niet kwijtraken. Je moet er iets voor doen en iets voor laten, wees je daar bewust van. Het helpt daarom om voor jezelf een keuken te creëren waarin er geen verleidingen zijn. Minder chocolade, snoep, taart, chips of frisdrank in huis. Zijn er nu wel snoeppotten of koekjestrommels in huis, verberg ze dan. Uit het oog uit het hart, zo heb je er minder last van.

Tip 3: eet langzaam en met aandachtWanneer je op de automatische piloot eet, ga je vaak meer eten. Wellicht komt je dit bekend voor. Stel jezelf ten doel om iedere keer als je eet dit langzaam en met aandacht te doen. Het helpt daarom om te oefenen om elke maaltijd langzaam en met aandacht te eten. Je geeft je hersenen de tijd om tot zich door te laten dringen dat je vol zit én als je met aandacht eet geniet je van elke hap en daardoor voel je je sneller voldaan. Je zit niet alleen lichamelijk vol maar ook psychisch; je haalt het maximale uit iedere hap!

Tip 4: afvallen is een langetermijndoelMaar dan komt de eerste hobbel of hobbels op de weg, en dan wordt het de kunst: hoe ga je daarmee om? Plotseling kost het moeite om het vol te houden. Blijf je realiseren dat afvallen een langetermijndoel is en dat er altijd hobbels op de weg zullen zijn. Verleidingen, gebrek aan motivatie, weinig zelfvertrouwen, je voorbereiding is niet op orde, je zoekt troost in eten etc. Door dit te weten, kun je je er op voorbereiden. Het verschil moet zijn dat je niet opgeeft bij tegenslag, maar het ziet als leermoment en weer doorgaat.

Wil je meer tips over voeding? Volg Jonathan Klaassen  

Jonathan KlaassenJonathan Klaassen is online diëtist, afvalcoach en auteur. Hij coacht zijn cliënten online, zodat je op elk moment bij hem kunt aankloppen. Hij leert ze om af te vallen zonder dieet met als resultaat: gewichtsverlies, een betere gezondheid, meer energie en zelfvertrouwen! Klik hier voor meer informatie. 

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Jonathan Klaassen?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.