Snap
  • herfst
  • gezondheid
  • knuffels
  • cozy

Zó bouw je een weerstand op bij je kleintje

Hier zijn een paar supermakkelijke en leuke tips!

De bladeren vallen van de bomen, de dagen worden korter en de herfst is in volle gang. Het is tijd om na te denken over hoe we onze kleintjes gezond en sterk kunnen houden tijdens dit kleurrijke seizoen. 

Hier zijn een paar supermakkelijke en leuke tips om de weerstand van je kinderen te versterken, zodat ze kunnen genieten van al het plezier dat de herfst te bieden heeft.

Kleurrijke groente en fruit

Wist je dat de herfst vol zit met heerlijke groenten en fruit die de weerstand van je kinderen kunnen boosten? Denk aan pompoenen, appels, wortels en broccoli. Maak er een feestje van door samen herfstige snacks te maken. Probeer appelmoes te maken met kaneel, of bak samen pompoenmuffins. Kleurrijk eten is niet alleen gezond, maar het ziet er ook nog eens superleuk uit op het bord!

Buitenavonturen

De herfst is de perfecte tijd om buiten te spelen. De frisse lucht doet wonderen voor de weerstand van je kleintje. Ga samen wandelen in het bos en verzamel herfstbladeren, of spring in de plassen na een regenbui. Buiten spelen versterkt niet alleen hun immuunsysteem, maar het is ook een goede manier om hun energie kwijt te raken.🍁

Voldoende slaap

Een goede nachtrust is cruciaal voor een sterk immuunsysteem. Zorg ervoor dat je kinderen voldoende slaap krijgen. Creëer een gezellige slaaproutine met verhaaltjes voor het slapengaan en knuffels. Een warme pyjama en een comfortabel bedje maken het plaatje compleet!

Handen wassen en andere gezonde gewoontes

Leg het belang van handen wassen uit aan je kleintje en maak er een spelletje van. Gebruik vrolijke zeep en zing samen een liedje. Moedig gezonde gewoontes aan, zoals niezen in de elleboog en het delen van speelgoed vermijden. Een klein beetje bewustzijn kan veel helpen!

Liefde en knuffels

Last but not least: geef je kleintje veel liefde en knuffels. Een veilige en liefdevolle omgeving draagt bij aan een sterk immuunsysteem. Lees samen boeken, speel gezelschapsspelletjes en maak herinneringen die een leven lang meegaan.

Wist je dat: Als je langer dan 20 seconden knuffelt je een gelukshormoon aanmaakt, genaamd oxytocine.💓


Dus, maak je klaar voor een herfst vol plezier en gezondheid voor je kleintjes. Met deze eenvoudige tips en een flinke dosis liefde zal je kind deze herfst doorbrengen zonder enige kwaaltjes!

Leestip: 7x vermakelijke tips voor regenachtige herfstdagen

Mamaplaats's avatar
11 maanden geleden

Heb jij nog tips? Laat het weten😊

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Mamaplaats?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.