Snap
  • #zelfliefde
  • #mamazijn
  • hooggevoelig

Zelfliefde

Waarom kan ik niet voor mezelf zorgen?

Dit ben ik:


Snap

Kleine Suzanne, kleine SuusGro

Dit ben ik. Ook al zie jij een kind op deze foto, ik weet dat ik dit ben en altijd zal zijn, ook nu ik ouder ben. Dit is wie ik ben in de basis.


Ik heb ooit een cursus zelfliefde gedaan waar een stuk over mijn innerlijk kind in voor kwam. Confronterend kan ik je zeggen. Ik moest een foto van mezelf als jong meisje bekijken en kijken naar mezelf.


Wat zie je in dit meisje? Verdient zij pijn? Ik was onder de indruk. Ik zag ineens een kind voor me, ik ben ooit een kind geweest. Ik keek opnieuw naar de foto en moest hardop uitspreken wat ik van dit meisje vond.


“Ze ziet er lief uit, ik denk dat ze lief is.” Waarom zeg ik dan zo vaak dat ik stom ben? Is dit kind stom? Is dit kind waardeloos? Waarom zeg je eigenlijk tegen jezelf dat je waardeloos bent. Alles wat ik tegenmezelf zeg, zeg ik tegen dit kind. Waarom zeg je zo vaak tegen de wereld “Ik ben hier niet goed in”? Wat vertel je keer op keer tegen dit kind? Wat heb je haar wijs gemaakt? Confronterend, ik zei het je al.


Kijk eens opnieuw naar dit kind, wat verdient dit kind.“Ik vind haar lief, ze verdient het dat er voor haar gezorgd wordt, ze verdiend liefde, ze verdiend bescherming net zoals dat ik mijn eigen kinderen bescherm.”


De cursus heeft me veel gebracht. Ik mag voor dit meisje gaan zorgen nu zij ouder is, nu haar moeder er niet meer 24 uur is. Nu mag ze het zelf doen, ik mag het zelf doen. Ik mag voor haar zorgen zoals ik voor mijn eigen kinderen zorg. Er mag nog steeds van haar gehouden worden, haar hand mag nog steeds vastgehouden worden. Er is maar 1 iemand op de wereld die weet wat zij nodig heeft en dat ben ik. Juist diegene die het zo goed weet, die is er niet voor haar.


Ik zoom heel diep in op de ogen van dit meisje en ik kijk haar aan, ik kijk mijzelf aan. “Hey pssst ik hou van je!” Jij verdient liefde, ik bedoel ik verdien liefde, ik ben van waarde en mag mezelf op waarde gaan schatten. Fouten maken is niet erg, wees niet boos op dit meisje, troost haar als ze het nodig heeft want alleen ik weet wat ik nodig heb om mezelf te troosten. Knuffel dit meisje, pak haar bij de hand en help haar. Ik ben liefde.


Ik grap altijd dat ik zelfs een lantaarnpaal nog liefde kan geven. Waarom is het dan zo moeilijk om mezelf liefde te geven?


Als ik in de ogen kijk van mijn kinderen dan hoop ik dat zij voor zichzelf gaan zorgen. Ze verdienen dat. Ik hou zo intens veel van hen. Ik ga ze leren om zichzelf op waarde te schatten zodat het hen hopelijk makkelijker afgaat dan mij.


Want als ik iets moeilijk vind, dan is het zorgen voor mezelf, lief zijn voor mezelf. Toch wil ik graag het goede voorbeeld geven. Goed voorbeeld doet volgen.


En jij mama die dit leest, hoe lief ben jij voor jezelf?

Wil je meer over mij en mijn gezin te weten komen? Volg ons dan op Instagram: @SuusGro

www.Instagram.com/suusgro 

8 maanden geleden

Je schrijft zo mooi en ik herken me in zoveel dingen die je schrijft. Zelf ook overgevoelig en kan alles doen voor een ander maar, voor mezelf moet ik nog steeds wat meer leren. Ik ben nog geen mama maar, hoop dat wel te worden.

1 jaar geleden

Deze mama moet dat ook nog leren ❤️

1 jaar geleden

Wauw wat mooi geschreven. Hier kunnen we allemaal nog veel van leren: wees lief voor jezelf ❤️

1 jaar geleden

Mooi!!!❤️