Snap
  • #moederschap
  • #evenvoorstellen
  • #ondernemer
  • Jeugdtrauma
  • mentalegezondheid

Welkom op mijn aller eerste Mamaplaats blog!

Even voorstellen;

Hi, welkom! Op mijn aller eerste Mamaplaats blog! 

Wellicht leuk als ik mij even voorstel. Ik ben Anouk, 31 lentes jong en ik woon samen met mijn gezin in het mooie Zaanse Assendelft. Mijn gezin bestaat uit mijn man en onze dochter Fenna June. Ook hebben wij twee lieve maar rebelse katten genaamd, Novi & Lizzie. Wat dan ook echt wel mijn kindjes zijn. 

Fenna June 

Onze dochter Fenna is 10 juni 2018 geboren en ze is een vrolijk, energiek en leergierig meisje. Ook is ze erg sociaal en maakt overal nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Ze weet precies wat ze wilt en laat zich dan ook horen wanneer papa of mama weer eens een verhaal moeten aanhoren, knutselwerkje moeten bekijken of als ze iets niet wilt. 

Brutaal 

Soms vragen mensen wel eens, brutaal, of we er nog ‘eentje’ willen? Wat wil ik, zeg ik dan? Een kat? Hond? Een paard in de gang? 

Nee een kindje bedoelen ze dan. Dan wijs ik naar Fenna, en zeg ik: ‘Dit meisje telt al voor 10, wat denk je zelf?’ Deze vork zit iets anders in de steel, maar dat vertel ik je later nog wel.. 

Ieder huisje heeft zijn kruisje

Als er iets is wat ik in deze 31 jaar heb geleerd, dan is het wel dat iedereen een hoop mee maakt in zijn of haar leven. Maar, ik vond nooit dat ik ‘veel’ had meegemaakt. Of het aan de mini midlife crisis leeftijd rond de 30 ligt weet ik niet, maar ik ben er wel achter… dat wat mij betreft het wel ff goed is zo. Ik en wij hebben veel op ons bordje gehad de laatste tijd.. voor mij begon dit al op mijn 15e. 

Het word tijd om te LEVEN ipv OVERleven. Niet meer bagatelliseren, niet meer wegstoppen. Waarnemen, doorvoelen en weer laten stromen. Ik ben tegenwoordig mijn eigen therapeut/psycholoog en ik neem je hierheen mee. 

Ik doe ook maar wat 

Vooral op gevoel, dat dan weer wel. Vaak snappen mensen in mijn omgeving niet waarmee ik ‘bezig’ ben. Nou, Gerda, ik ook niet! 🤣 ik doe ook maar wat. Vooral veel tegelijk en veel verschillende dingen. Daarom noem ik mezelf tegenwoordig maar; passievolle mama ondernemer, zoiets? 


Ach, doen we allemaal maar niet, gewoon wat? Als dit alles maar met een zuivere intentie gebeurd, toch? Ohja dat ben ik ook nog, tikkeltje spiritueel. 

Rebels ook wel. Ik ben nou eenmaal eigenwijs, doe dingen op mijn eigen manier, vogel zelf uit of iets werkt of niet. Net zoals met het moederschap. Trial and error. 


Ik kijk er naar uit, meer te schrijven, jullie reacties te lezen en samen hier weer een nieuwe community te bouwen. Als mama’s onder elkaar! 💪🏽 


Liefs, 


Anouk ✨

1 week geleden

Welkom op Mamaplaats! 💗

Dankjewel 🙏