Snap
  • kerst
  • Weggeef
  • Helpen/Doneren
  • #levenslessen

Welke lessen geef jij mee aan je kinderen?

Welke levenslessen geef jij mee?

Wat zijn de lessen die je hebt meegekregen vanuit thuis die je graag doorgeeft aan je kinderen? Buiten om de lessen die ik vaak heb gelezen zoals geef nooit op en behandel anderen zoals jij behandeld wilt worden. Welke lessen geef jij mee?

Dankbaar zijn voor wat je hebt

Zelf vinden wij het thuis heel belangrijk dat onze kinderen leren dat ze dankbaar moeten zijn. Voor de grote dingen maar ook vooral voor de kleine dingen. Ik geef het toe, we hebben verwende kinderen. Ze worden niet alleen door ons verwend hoor, maar ook door de mensen om ons heen. Als ik kijk naar Jaeley, heeft ze bijna alles wat ze wilt. Maar het is niet dat als zij wat vraagt wij meteen staan te springen met onze pinpas. Maar na een goed rapport , een spannende turnwedstrijd of door naar de volgende klas belonen we wel met een kleinigheidje. Nu gelooft ze niet in sinterklaas maar toen ze er nog wel in geloofde, had ze 3 a 4 keer pakjes avond. Ze lacht ook altijd tja dit is het voordeel van ouders die niet samen zijn. Als het financieel kan en het beïnvloedt niet het gedrag van je kind, vind ik dat moet kunnen. Maar het belangrijkste vind ik, dat ze dankbaar is voor wat ze heeft. Weet dat het niet vanzelf sprekend is en niemand maar dan niemand buiten sluit omdat ze minder hebben en dat krijgt ze vanuit thuis streng mee.

Deel met je medemens

Wat wij ook belangrijk vinden is dat onze kinderen leren delen. Vooral in de positie dat ze alles “kunnen” krijgen. 4 jaar geleden zijn we begonnen met onze weggeef actie. We zagen hoe Jaeley overspoeld werd door alle kado’s in de sint en kerst periode en dat ze in januari ook nog jarig was betekende weer een dag met kado’s.

Toen ik voor eerst voorstelde om oude speelgoed en kleding weg te geven, begreep Jaeley daar niks van. Waarom moet ik mijn speelgoed en kleding weggeven? Niet dat ze überhaupt omkeek naar 90% van t speelgoed dat ze had en sommige kledingstukken paste ze niet meer maar het idee begreep ze niet. Totdat ik uitlegde dat er kinderen zijn die helemaal geen speelgoed hebben/krijgen of heel lang moeten wachten voor nieuwe kleding/schoenen. Dat er kinderen zijn waar Sinterklaas misschien niet langskomt of dat het leeg blijft onder de kerstboom. Daar schrok ze van, ze wist natuurlijk niet beter.

Onze grote weggeef actie

Nu kan je er dit jaar bijna niet om heen. Het leven is een stuk duurder geworden, als het niet om boodschappen gaat dan is het wel de energieprijs dat veelte duur is. Om een lang verhaal kort te maken, er zijn nu nog meer gezinnen die bijna niet kunnen rondkomen. Daarom hebben we besloten dit jaar een grote weggeef actie te houden, we willen dit jaar niet 1 gezin helpen maar meer gezinnen.

We geven dit jaar maar liefst verschillende pakketen weg. Ben jij of ken jij iemand die het nodig heeft? Stuur mij alsjeblieft een prive bericht

De pakketen die we weggeven zijn

1 x een Baby kleding maat 68-80. 1 x Kleding meiden ( maat s/m/l ).    2 x Babyspeelgoed ( 6 maanden - 2 jaar) • 1x Meisjes speelgoed (5-6 jaar)• 1x Meisjes speelgoed ( 3-4 jaar) • 1x Pakket voor een jungle kamer • 1x Meisjes kleding pakket ( maat 116 - 128) • 1x Jongens speelgoed ( 4-5 jaar) 

Daarnaast geven wij ook

1 x Maxicosi Auto loopstoel We hopen op deze manier meerdere gezinnen te helpen voor een leuke kerst! 


Trending: Hoe mooi is het om mama te zijn?