Snap
  • Autisme
  • School
  • voorbereiden
  • In de schijnwerpers

Weer terug in het ritme

De vakantie is weer voorbij en we gaan weer naar school. Na 6 weken vakantie te hebben gehad, moeten we weer in het ritme komen. Ook Max heeft weer goede voorbereiding nodig.

Voordat Max weer naar school moest is hij een week met oma en opa op vakantie geweest. Het weekend voordat school begon is hij teruggekomen. Hij moest eerst natuurlijk helemaal bijkomen en dat was ook goed te merken. Toen ik Max ging halen was hij helemaal blij om mij te zien en zijn we lekker naar huis gegaan. Thuis aangekomen begon hij vrij snel te huilen, omdat die oma zo mistte. Hij was natuurlijk de hele week bij oma en opa geweest en 'patsboem' weer thuis. Ja, dat was wel wennen voor Max. 

We belden oma en hij huilde, want hij wilde nog even naar oma. Soms proberen we voor Max ook te kijken wat op dat moment het beste is. Oma heeft hem toen na het eten opgehaald. Max heeft daar nog een nachtje geslapen en toen was hij wel blij om naar huis te gaan. 

Het is voor kinderen met Autisme vaak een enorme overgang als ze plots van het één naar het ander gaan. Ze moeten heel erg acclimatiseren en veel schakelen. Max heeft dat overigens niet als hij met ons op vakantie is geweest. Dan is hij ook wel ergens anders geweest, maar wel met de dezelfde mensen waarmee hij thuiskomt.

Zondag was dan écht de laatste dag van de vakantie en Max wist dat hij weer naar school zou gaan maandag. Daar hadden we hem al op voorbereid. Toch verandert het dag- en avondritme dan ook weer.

De laatste dag van de vakantie hebben we redelijk rustig doorgebracht. Er was nog een vriendje die ook bij Max in de klas zit. We zijn nog even naar de speeltuin geweest. Max was helemaal blij dat hij maandag naar school mocht. Het lukte in de avond nog niet helemaal om hem op tijd naar bed te krijgen. Maandagochtend ging vrij relaxed moet ik zeggen. Toen we op school waren, merkte je wel dat die wat gespannen was, maar dit was gezonde spanning. 

We mochten mee naar binnen en er waren ook wat nieuwe kindjes. Hier hadden ze de kindjes voor de vakantie al op voorbereid. Max wist ook dat hij dan de oudste van de klas zou zijn en dat vindt hij stiekem wel heel erg leuk. Max zit met 9 kindjes in de klas en heeft 2 juffen, zodat de aandacht goed verdeeld wordt tussen de kinderen. Ik hoorde van de juf gelijk dat hij het leuk vindt om andere kindjes te helpen.

Elke week plaats ik ook foto's die op zijn school gemaakt worden.

Leuk als je me volgt op Instagram @westbroekkellyvan