Snap
  • #evenvoorstellen
  • allergieen
  • weekendpleegzorg
  • opvoeden

Over voedselallergieën en weekendpleegouderschap

Voorstelrondje: hai, ik ben Laura (42) - Spotlight Blogger

5 jaar geleden werden we de ouders van Lilou, in 1 woord en heel cliché: geweldig. Al liepen we na haar geboorte medisch gezien tegen best wat dingen aan en kon ik mijn hele zwangerschap niet veel meer dan op de bank liggen. Het belangrijkste dat ik heb geleerd: volg altijd je moedergevoel! 

Kinderen passen vaak niet in symptomenlijstjes en Lilou heeft als een echte eindbaas menig medisch protocol verslagen. Arts: "nee, dat heeft ze echt niet hoor. Ooh ze heeft het wel."

Volg altijd je moedergevoel!

Wat als alles eten niet zo vanzelfsprekend is?

Lilou kan door allergieën en intoleranties helaas niet alles eten en graag neem ik jullie mee in de zoektocht van de afgelopen jaren. Zo weten we nu dat ze niet tegen gluten, haver, dierlijke zuivel, soja, ei, appel en rund kan. 

Op ons Instagram account @wateetzedanwel deel ik trouwens veel tips en recepten hoe je een beetje leuk en veilig kunt opgroeien als gezellig mee eten niet vanzelfsprekend is. De recepten ben ik momenteel ook op onze website, Facebook en TikTok aan het plaatsen. 

Pleegouderschap

Toen ik in de 20 was twijfelde ik of moeder zijn wel iets voor mij was. Ik had een drukke baan, maakte graag lange reizen en op date gebied wilde het niet echt vlotten. Maar goed hoe kom je er achter of je wel een kinderwens hebt? 

Ik had geen kids in mijn omgeving en je kunt ze moeilijk van straat plukken. Ik las een artikel in een tijdschrift over pleegouderschap en de verschillende vormen daarin. 1 van de mogelijkheden was weekendpleegouderschap en dat sprak me erg aan. Ik ben uiteindelijk meer dan 10 jaar de weekendpleegmoeder van 2 zusjes geweest. Geweldig om te doen, maar ook een onwijze rollercoaster en een heleboel hilarische verhalen. 

Parttime in mijn uppie

Toen ik Martijn op mijn 33ste naar rechts swipete op Tinder deed ik dat niet alleen om zijn leuke koppie, gezellige babbel en liefde voor snowboarden. Eén ding dat me ontzettend aansprak was dat hij de helft van het jaar in het buitenland zat. Ik snap dat dat voor veel mensen onbegrijpelijk is, maar voor mij een onwijze plus. 

Ik heb veel alleen gereisd, in het buitenland gewoond, een eigen huis gekocht, alleenstaand moederschap overwogen en mijn langste relatie was ik na 3 maanden wel zat. Kortom voor mij ideaal! Dat betekent wel dat ik naast mijn werk als marketeer ook het grootste deel van de zorg voor Lilou op mij neem.

Dikke winst

Ik plaats iedere 2 weken een nieuwe blog en ik hoop dat door ons verhaal in de aankomende blogs te delen andere ouders wellicht één van de symptomen herkennen. Al is er maar 1 iemand die door onze verhalen denkt 'he misschien heeft mijn kindje dit wel', dan vind ik het al dikke winst!

Mamaplaats's avatar
7 maanden geleden

Welkom als Spotlight Blogger Laura. Wat een mooie missie heb je!

Laura @wateetzedanwel | Spotlight Blogger's avatar

Dank je wel, hoop dat het uiteindelijk andere ouders helpt! !

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Laura @wateetzedanwel | Spotlight Blogger?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.