Snap

Van (bonus) mama tot mama

Een brief vol gevoel

Ik ben zelf mama van twee prachtige kindjes en bonusmama van een prachtige dochter, jouw dochter. Ik zie haar drie van de vier weekenden en iedere keer mag ik van haar genieten, maar heel eerlijk? Soms doet het ook pijn. Mijn moederhart heeft moeite met de situatie. 

Ik kan verschillende gebeurtenissen, groot en klein, niet met jou delen. Trotse momenten, momenten dat ik overspoeld word met liefde, ik kan ze niet met je delen.

Dat doet pijn, dat doet pijn, omdat ik al deze momenten zelf als ouder nooit zou willen missen. Ik zou willen dat zulke momentjes met mij gedeeld werden, een 'simpel' appje of een foto, maar dat gaat niet. Er is geen goed contact en ik zie dit in de nabije toekomst ook niet veranderen. 

Ik sta daar dus weer, met tranen in mijn ogen en een camera in mijn handen een trots momentje vast te leggen, jij had dit moment vast graag mee willen maken in plaats van dat ik dat nu doe. 

Maar ik kan mij ook boos maken, want mijn man, de vader van jullie prachtige dochter, mist nog veel meer mijlpalen en ik zie hem dan ook stil worden wanneer hij een mijlpaal van onze kinderen meemaakt, die hij niet van jullie dochter mee heeft mogen maken. 

Naast dat alles ben ik ook dankbaar, dankbaar dat ik jullie dochter mijn bonusdochter kan noemen en dat zij net als mijn eigen kinderen, mijn leven heeft mogen verrijken, maar het blijft wel pijn doen. 

Het lijkt zo simpel, even een appje of een foto. "Normaal contact is toch zo geregeld, we zijn immers allemaal volwassen." hoor ik mijzelf nog heel naïef zeggen. Ik heb met de tijd geleerd dat het niet zo simpel is, het gaat niet. 

Wil jij mom influencer worden bij Mamaplaats? Maak hier je account aan! ❤️

1 dag geleden

Ik denk dat ik al bonusmama, net zorg voor het betere contact tussen de ouders. Zij kunnen veel

1 dag geleden

Beter met elkaar omgaan dan vroeger. Ik zelf heb het niet altijd makkelijk door dat mijn bonuskind het niet toelaat dat ik hem graag zie. Terwijl ik zo m’n best doe. Maar je best blijven doen voor een onbeantwoorde moeder-kindliefde.. dat is een lastige situatie.

1 dag geleden

Maar soms is het ook de “bonus” moeder die er voor zorgt dat het contact wat eerst goed was tussen 2 exen verziekt wordt. Dus romantiseer het als je blieft niet. Dank zij haar mag ik geen normaal contact met mijn ex hebben, omdat ze zo onzeker is over hun relatie..

2 dagen geleden

Zo herkenbaar. Heb zelf vaak geprobeerd om het contact oké te krijgen maar het verzet was zo groot. Nu 11 jaar verder en mijn man en ik hebben ons er bij neergelegd en zijn gaan genieten. Het is haar keuze, niet die van ons!

2 dagen geleden

Als bonusmoeder zijnde herken ik dit zo. Ook het contact met de ex van is compleet onmogelijk wat voor mijn bonuskinderen niet erg makkelijk is. Maar erg fijn om herkenning te lezen

2 dagen geleden

Lastig blijft het. Ze vraagt vaak of ik samen met haar en haar mama thee wil drinken of wil komen knutselen, je wilt geen nee zeggen, maar ja als antwoord is ook niet eerlijk. Ik zeg dus altijd dat het mij gezellig lijkt om misschien in de toekomst te doen