Snap
  • leeftijdsverschil
  • uitstapje
  • #broerenzus
  • mamaplaats

Uitstapjes met een groot leeftijdsverschil

Plezier voor iedereen!

Leeftijd verschil van 8 jaar 

Het kan soms een uitdaging zijn om uitstapjes te plannen wanneer je te maken hebt met een leeftijdsverschil tussen je kinderen.Vaak eindigt het in een dierentuin of een pretpark waarin we sommige gedeeltes apart van elkaar lopen omdat de attracties niet passen bij beide leeftijden.

Begrijp me niet verkeerd, ik vind de dierentuin geweldig, maar na ons weekendje beekse bergen had ik voor deze vakantie wel gezien. Daarom besloot ik de kinderen deze vakantie apart van elkaar mee te nemen voor een dagje weg.

Meidendag 

Met Jaeley ben ik een dag naar Amsterdam geweest, ze vindt Amsterdam geweldig. Waarom ze het geweldig vindt? De drukte, ze linkt het aan gezelligheid. Voordat we naar het station gaan, lopen we nog even langs de supermarkt. Het is een treinreis van bijna 2,5 uur. Zodra we in de trein zitten begint onze meidendag. De treinreis verloopt vlot en voor je het weet zijn we in Amsterdam. Wanneer we door de deuren naar buiten lopen, realiseer ik me hoe graag ik hier zelf ook kom. Ik wilde hier 6 jaar geleden dolgraag wonen, stiekem nog steeds een beetje.

Het plan is als volgt, we gaan eerste naar madam tussuad, lunchen bij de bijenkorf en daarna shoppen. In alle drukte lopen we naar madam tussuad, bij binnenkomst ziet Jaeley een beeld van Messi staan. Juist diegene waar ze groot fan van is.

We lopen naar binnen en maken een aantal foto’s met diegene die ze kent en voor je het weet staan we buiten. Naar mijn idee duurde het veel langer, dan gaan we, maar iets vroeger lunchen.

Tijdens de lunch verteld Jaeley dat ze eigenlijk geen zin had om te shoppen. Ik stelde voor om na de lunch even op internet te kijken wat er nog meer te doen is in Amsterdam.

Amsterdam, daar is toch altijd wat doen?!

We kwamen uit bij believe it or not. Kaartjes besteld en we hoefde niet te reserveren

Believe it or not is een interactief museum, er worden proefjes, fotomomenten aangeboden en je krijgt informatie over allerlei soorten onderwerpen. De verhalen zijn zo gek, dat je het haast niet gelooft, maar niks minder waar.

Dit vond Jaeley 10 x leuker dan madam tussuad, ze zei het niet, maar haar houding sprak boekdelen.

We hebben hier langer dan een uur in gelopen, daarna zijn we nog even langs de Primark geweest en hebben we de trein naar huis gepakt.

In de trein en thuis heeft ze me nog 2 bedankt, en als ik vroeg wat ze het leukst vond? Was het antwoord; dat we de hele dag samen waren.


Snap

Dino dag 

Niet alleen met Jaeley heb ik een uitstapje met de trein gemaakt. Jea vind treinen geweldig, langer dan 10 minuten heeft hij er nooit ingezeten omdat we bijna altijd in de auto zitten. Ik had afgesproken met m’n tante om naar Historyland te gaan, zij was al een weekend in Rotterdam en ik zou dan met de trein naar Rotterdam komen. Een langere treinreis voor Jea en dan hoeven we op de terugweg niet met 2 auto’s te rijden. Win - win

Ik wilde voorbereid zijn op de treinreis, ik had een tas meegenomen met speelgoed en snacks en natuurlijk een tas voor de kleertjes. De reis begon leuk, Jea keek zijn ogen uit en had weinig aandacht voor zijn speelgoed. Totdat we in Roosendaal te horen kregen dat dit het eindpunt was voor deze trein. De wc’s waren kapot en het was op meerdere plekken smerig. Zelf niks van gemerkt, maar afijn. Dat betekende dus dat ik met Jea en alle spullen inclusief buggy de trein uit moest om vervolgens een halfuur op station te wachten. Wat een gedoe was dat zeg en het halfuur duurde mij ook net iets te lang. ( iets met geduld) 

Snap

Na nog een treinreis van Roosendaal naar Rotterdam en een korte autorit van 30 minuten komen we eindelijk aan bij Historyland. 

Historyland is een historisch museum, op een leerzame en actieve manier ga je op reis door de tijd en beleef je de historie. Binnen hebben ze een aantal ruimtes waar de kinderen de tanden van de mammoet kunnen poetsen, waar ze kennismaken met de eerste mens en nog zoveel meer. #aanrader. Maar het echte werk is buiten, buiten staan alle dino’s. Daar is Jea gek op. Het is een groot park, veel groter dan verwacht. Jea mocht goud zoeken, fossielen opgraven en er zelf 1 mee nemen naar huis. Niet alleen stonden er heel veel dino’s buiten, maar ook vele oude oorlog voertuigen. Je kan wel begrijpen hoe fantastisch Jea dat vond. Na een hele middag rondgelopen te hebben in Historyland zijn we onderweg nog langs de grote M geweest. En thuis? Thuis heeft Jea alles opnieuw verteld tegen papa. Voor mij klinkt het als een geslaagde dag. 

Snap

Voor de kinderen waren beide dagen geslaagd en voor mij ook. Het is fijn om even q time met 1 kind te hebben, even alle aandacht op hun.

Nemen jullie de kinderen wel eens mee voor aparte uitstapjes? Is dat wegens het leeftijdsverschil of juist aparte interesses 

Zo ja, hebben jullie nog leuke tips.